kuzguna yavrusu güzel gelir   

adana çık aradan

1. eski kız arkadaşıma ne zaman güzelsin desem aldığım cevaptır...bu durumda fazla kullanılınca bıkkınlık yaratır ve bir daha güzelsin denmez...esasında insana sahip olduğu olduğundan daha değerli gelir demektir...
    (okang, 04.01.2005 20:31)
  2. (bkz: fareye yavrusu kaplan görünür)
    (aqua, 04.01.2005 21:00)
  3. siyah-beyaz kedilerden nefret ederken, bir anda siyah-beyaz bir kedinin hayatına girmesiyle artık başka hiç bir kediyi beğenmeyen kimseye söylenebilecek en doğru söz...
    (famenoth, 04.01.2005 21:20)
  4. kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş gibi bir benzerinin annemin çok kullandığı deyim *
    (j ai tout oublie, 05.01.2005 17:38)
  5. atasözü olan cümle şöyledir;

(bkz: kuzguna yavrusu anka görünür)

not: atasözlerimiz kalıplaşmışlar deyişlerdir, atasözlerimizin cümle içinde kelimelerinin yerine başka kelimeler getirilirse hatta sıralanışı dahi değiştirilse anlamını yitirir, özünü kaybeder. atasözlerini olduğu gibi kullanmalıyız.
    (jonpromie, 21.02.2007 14:32 ~ 14:37)
  6. apartmanın sahibi olan bayan yeni işe başlayan kapıcıyı çağırır ;
    -bizim kız beslenmesini evde unutmuş çabuk koş bunu kızıma ver
    kapıcı utana sıkıla başını öne eğer ve;
    -ama hanımım ben kızınızı tanımıyorum ki ,okuldaki o kadar çocuk arasında onu nasıl bulayım . der
    hanım böbürlenerek;
    -okulun en güzel kızıdır benim kızım okula girdiğin gibi mutlaka farkedersin .diyerek kapıcıyı gönderir.
    kapıcı okulun bahçesinde etrafına bakınıp durur ve gördüğü en güzel kıza yemeği verir. akşam eve gelen hanımın kızı bütün gün aç kaldığından dert yanmaya başlayınca hanım hışımla kapıcıyı çağırır.
    -ben seni bugün okula göndermedim mi
    -gönderdin hanımım
    -peki niye beslenmeyi kızıma vermedin
    -hanımım sen bana dedin ki ''gördüğün en güzel kıza ver''bende bakındım bakındım ve en güzel kız olan kendi kızıma verdim yemeği. der

(ilkokul kitaplarımızda bu atasözünü açıklayan öyküydü. yıllar geçti ama bu atasözünü her duyduğumda direkt bu öyküyü anımsarım.)
    (jassmine, 21.02.2007 17:39)
  7. bazen gerçekten doğru olabilen önermedir.
    (bkz: steven tyler)
    (bkz: liv tyler)
    (leda, 21.02.2007 17:53)
  8. kuzgun gayet güzel bir hayvan olduğundan yavrusunun da güzel görünmesi normaldir. eğer burda kastedilen kuzgunların yavruyken tüyleri çıkana kadar gayet tipsiz olduğu gibi bir şeyse zaten saçma olur çünkü bütün yavru kuşlar öyledir. dolayısıyla "kime göre, neye göre?", " kuzgunun günahı nedir?" dedirten önermedir.
    (glorious, 28.10.2007 21:57)