belki ilginizi çeker
  1. · evcilik
  2. · doktorculuk
  3. · aç kapıyı bezirgan başı
  4. · partneri sekse çağırma yolları
  5. · eski çocuk oyunları
  6. · itü sözlük kreşi
  7. · yaşar kurt
  8. · t box
  9. · yağ satarım bal satarım ustam ölmüş ben satarım
  10. · sena kutucu
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg
  2. · ibrahim üzülmez
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · 2012
  5. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · 5 dakikaya kadar boşalmazsan polisi arayacağım
  9. · justice

kutu kutu pense  

1. yaşar kurt'un mükkemmel bi şarkısı...
    (geyik, 05.08.2004 13:42)
  2. bir ilkokul oyunu
    (songoku, 20.02.2005 23:14)
  3. çocukluğumuzda hangi akla hizmet oynadığımızı hala kavrayamadığım ilginç oyun.

oyun bilinen haliyle şu şekilde oynanmaktaydı;

benim hatırladığım oynanış şekli;

elele tutuşan ve çember oluşturan çocuklar,kutu kutu pense,elmamı yerse,arkadaşım x arkasını dönse; şarkısını söyleyerekten daire şeklinde dönmeye başlıyorlar,x'in arkasına dönmesinden sonra,aynı şekil oyundaki çocuk sayısı kadar tekrarlanarak oyun son bulurdu.herkes arkasını döndükten sonra aynı işlemler bir kez daha,eski hale dönmek için uygulanırdı.

görüldüğü üzre hiçbir amacı olmayan,gayet dangalak bir oyundu bu.

ayrıca platonik çocukluk aşkıyla elele tutuşmak için harika bir sebepti.

(bkz: evcilik)
    (bkz: doktorculuk)
    (sycrone one, 26.12.2005 18:55)
  4. (bkz: bauhaus)
    (dlord, 27.12.2005 00:11)
  5. kutu kutu pense
    elmamı yerse...
    arkadaşım bilmem ne arkasını dönse...

ne pensesi, ne elması, çocuk niye arkasını dönsün gibi bir çok soruyu aklıma getiren, gerçekten kim tarafından uydurulduğunu merak ettiğim çocuk oyunu.
    (kurufasulyepilav, 27.12.2005 00:20 ~ 09.09.2007 16:34)
  6. yaşar kurt'un reflex albümünden bir parça.

"kutu kutu pense
    elmamı yerse

kutu kutu pense
    kızıl elmamı yerse

bir, iki, üçler
    yaşasın türkler

dört, beş, altı
    polonya battı

yedi, sekiz, dokuz
    biz bu işte yokuz

on, on bir, on iki
    italya tilki

on üç, on dört, on beş
    amerika kardeş

on üç, on dört, on beş
    somali kardeş

on üç, on dört, on beş
    ırak amcamın oğlu

on üç, on dört, on beş
    hepsi kardeş

...

bir, iki, üçler
    radyasyonlu türkler

dört, beş, altı
    mandela da yattı

yedi, sekiz, dokuz
    biz bu işte varız

on, on bir, on iki
    italya hep tilki

on üç, on dört, on beş
    amerika kardeş

on üç, on dört, on beş
    somali kardeş

on üç, on dört, on beş
    bosna hersek amcamın oğlu

on üç, on dört, on beş
    hepsi kardeş..."
    (selenge, 19.02.2007 16:56 ~ 17:20)
  7. (damda deli var, 19.02.2007 16:58)
  8. 2 kişi ile oynandığında dünyanın en saçma oyunu haline gelen oyundur.
    ki 15 kişi ile de yeterince saçma idi, yine de nostaljiktir, çocukluğumuzdur, gülümsetir.
    (püfü, 01.08.2007 17:20)
  9. - kutu kutu pense elmamı yerse...
    + tamam rıfat dönüyorum ben.
    - nihohooohoho!

(bkz: partneri sekse çağırma yolları)
    (zoser, 05.09.2007 03:55)
  10. zıldır zımba bir iki üç oyunuyla aynı dönem oynanabilen oyundur kendisi. arkadaşına tekme atmak üzerine kurulu olan zıldır zımbayı oynayan bir erkek çocuğun 10 dakika sonra kutu kutu penseyi oynaması şaşırtıcıdır. lakin karşı cinsin elini tutma ihtimali , hele bi de sevdigin ama söyleyemediğin de varsa aralarında etken olabilir...
    (nickdegilumut, 05.09.2007 05:38)
  11. (bkz: @2027720 )*
    (deniz büyücüsü, 29.10.2007 11:39)
  12. çocukken bu oyunu niçin çok severdim bilmiyorum...her gece yatağıma yatıp sabahlara kadar çocukken yaptığım abuklukları düşünüyorum.bir anlam veremiyorum...şimdiki veletlere bakıyorum...onlar benim kadar aptal değiller!hoş zaten çoğu ne bilgisayar başından kalkar ne de playstationlarını bırakırlar kutu kutu pense oynamak için.ama ben vakti zamanında bu işi yaptım pişman değilim!yine olsun yine yaparım!
    (ağır hasarlı, 13.11.2007 19:08)
  13. böle bişey herhalde..

http://img.alibaba.com/...
    (donnie darko, 13.04.2008 04:15)
  14. bir dakka ya! biri bu oyuna son versin. ! arkadaşlar durun dönmeyin arkanızı.

ne demek lan kutu kutu pense. biri elmamı yese. oğlum küçüçük çocuklara ne öğretiyosunuz lan!
    sapık bi adamın uydurduğu (belkide deli) tekerlemeyi oyun yapmışız. teker teker arkamızı dönüyoruz. yok arkadaş olmaz ben çocuğuma böyle oyun oynattırmam. neymiş

kutu kutu pense.
    elmamı yese ( elma nedir. bir pense neden elma yer. yese bile neden kutu kutu)
    hande arkasını dönse.. ben bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum.
    (smv66, 17.08.2008 15:02 ~ 02.06.2009 12:35)
  15. ana sınıfına gitmemiş bir çocuktum. birinci sınıfa başladık milletin şarkılar, oyunlar bilmediği şey yok. ben de "eheh öğrenirim ya şarkı oyun ne var oynarım" diye geziniyorum. bir yağ satarım bal satarım heyecanı, bir mendil kapmaca aksiyonu, bir bezirgan başı romantizmi beklerken böyle herkesin arkasını dönmesiyle bitmişti oyun. "yaa bu kadar mı ama bu oyun?" diyorsun içinden ama ana sınıfına da gitmemişsin bir şey diyemiyorsun. sonra çok da oynamadık zaten. öyle iğrenç bir oyun olarak yer etti hafızamda. bir tek milletin ismini öğrenmeye katkısı olur heralde.
    (rudy, 17.08.2008 15:15)
  16. "kutu kutu pense" oyunu teneffüslerin vazgeçilmezlerindendir ilkokul çocuğu için. oyunda herkes arkasına ve önüne döndükten sonra sıra diğer oyunlara gelir. "yerden yüksek" oyunundan daha zevkli, "yağ satarım, bal satarım"dan daha az heyecan vericidir. "kutu kutu penseee, elmayı yeseeee, arkaaadaşııımm ... arkasını/önüne dönseeee" diye çığırtkan oyuncuları barındırır bünyesinde. dönüp durursun oyun boyunca. çocukların amaçsızca bir topluluk içinde hareket etme fikrini aşılaması açısından da sosyologlar tarafından incelenmelidir.
    (aygız, 22.03.2009 23:28)
  17. anasınıfında nasıl hoşlandığıma şaşırdığım zeka emici düşük tempolu oyundur.

demet gir oyuna.
    (ibrikchee, 07.04.2009 21:11)
  18. tekerlemedir,ilkokulda oynanan oyundur ama saçmadır.. kutu kutu pense ne alaka yani,bugüne kadar pense için özel kutu tasarlandığını görmedim,pensenin yeri takım çantasıdır..
    not:tekerlemenin içine etmişim gibi geldi
    (cooperator, 14.10.2009 20:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil