belki ilginizi çeker
  1. · yaratıcı karşıyaka taraftarı
  2. · karşıyaka lıysan övün değilsen itaat et
  3. · saraçoğlu tribünlerinde açılan bayraklar
  4. · küçük çocukların balonlarını patlatan cani herif
  5. · sözlükteki karşıyakalılar
  6. · izmir cumhuriyeti
  7. · acilen il olması gereken ilçeler
  8. · karşıyaka
  9. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  7. · colin kazım richards
  8. · kifayetsiz
  9. · laz jedi

kutsal topraklara hoşgeldiniz  

1. vaktiyle karşıyakanın girişinde asılı devasa pankart. görenlerin ağzını açıkta bırakan hoşgeldin temennisi. kıskançlık sebebi. biz niye böyle yapamadık kuruntusu.
    evet ne mekke ne medine, bizim kutsal saydığımız yer, doğup büyüdüğümüz yer
    (hepten aykırı, 05.06.2004 22:04)
  2. geçen sene karşıyaka sk'nın 2.lig b kategorisnde şampiyonluğun şerefine ksk list tarafından yaptırılıp izmir'den karşıyaka'ya girerken alaybey'deki viyadüklere asılmış gurur abidesi pankart. bu mantıkla bütün ksklılar da bir nevi hacı oluyor.
    karşıyaka'ya kutsal topraklardan başka kurtarılmış topraklar da denebilir. kim kimden nerden neden kurtuluyor.. yıllardır bunun kavgası yok mu zaten??
    (palermo, 06.06.2004 00:31 ~ 00:56)
  3. (bkz: http://www.youtube.com/...)

linkte yaratıcı karşıyaka taraftarının göztepe için okuttuğu selanın ve döktürdüğü lokmanın görüntülerini görebilirsiniz. bilgi vermekte fayda var izmir'de hayrına lokma döktürülür. sıraya girersen alırsın. bu açıklamayı yapmak istiyorum çünkü izmirli olmayan arkadaşlarımın bu geleneği garipsediklerini farkettim. bazı yerlerde böyle bir gelenek yokmuş
    (hepten aykırı, 30.09.2006 17:17)
  4. evet vardı böyle bir şey. o yıllarda karşıyakada yaşadığım için izmir'den dönerken alaybey kavşağında görürdüm o pankartı. hafızam beni yanıltmıyorsa altında da karşıyaka belediyesi yazıyordu.

şimdi düşündükçe ne güzel yapmışız, diyorum... keşke yine yazsalar karşıyaka'nın girişlerine: "kutsal topraklara hoşgeldiniz."

bir de şu vardı:

(bkz: karşıyaka'lıysan övün, değilsen itaat et)
    (jitankea2a, 03.01.2008 19:02)
  5. alaybeyden altınyol'a dönen kavşağa asılmıştı bu pankart. keskin zekanın ürünü olarak düşünüyorum bunu. hele de karşıyaka'da yaşıyorsanız,izmirden karşıyakaya döndüğünüzde toprağı öpesiniz gelir.çünkü karşıyaka büyük bir evdir,ve karşıyakalılar da büyük bir aile.kısacası kutsal topraklar iyi ki var.
    (gattuso1903, 09.05.2009 03:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil