kutsal   

adana çık aradan

1. mukaddes, yüce.
    (myrmidon, 29.01.2005 15:48)
  2. (bkz: http://www.kutsal.net)
    (chixculub, 22.03.2005 17:37)
  3. (bkz: kutsal emanet)
    (yalnızlık senfonisi, 22.03.2005 17:41)
  4. itü kimya fakültesinin fotokopisinde toplu ders notları için kullanılan lakap(mış). bu durumda fotokopici de ulemadan oluyor sanırım *
    (stocky2001, 20.11.2005 11:03)
  5. (bkz: kut)
    (skuba, 09.12.2005 02:59)
  6. şebnem ferah'ın eski vokalı, şeker insan..
    (anarsik kirmizi, 03.08.2007 00:16)
  7. hepimizin beyninde kutsal imgeler yatmaktadır. her insan kafasındaki kutsalların esareti altındadır. kimimiz için çocukluğumuzda tanıdığımız baba kutsaldır, kimimiz için lisede tanıştığımız bizden yetkin bir arkadaşımız kutsaldır... amerikan filmlerinde karının kralını götüren, baklava kaslı adamlar kutsaldır. ya da okan bayülgen gibi oraya buraya bağırıp, "küçük dağları ben yarattım, her şeye hakkım var" havasıyla atak davranmak kimimiz için kutsaldır.

bunların ötesinde kimi insan için uğraş edindiği siyaset kutsaldır. solcu bir adam için "marx, engels, hede hodo" demek yeterince kutsaldır. ya da milliyetçi bir insan için "dokuz oğuz on uygur" kutsaldır. entellektüel bir insan için david lynch (nasıl yazılır bilmiyom kusuruma bakma) kutsaldır.

bireyin içindeki ham benliğin gelişebilmesi önündeki engeldir tüm bu kutsallar. çünkü biz daha ham iken bize tecavüz eden güçtür kutsal olan, bundan ötürü süperegomuzda taht kurmuştur. o halde bireyin kendini var edebilmek için yapması gereken, o kutsalı alt etmek, bertaraf etmek, benliğin iktidarı için onu öldürmektir. "kendi tanrısını güreşle yenmekten" anladığım da budur.

birey kendi içindeki kutsalı, tanrıyı yenemez ise asli benliğine varamaz. asli benliği gelişmemiş, özbenliğine varamamış bir bireyin tanrısı da sahtedir, kutsalı da yalandır...
    (skuba, 07.11.2007 04:14)
  8. son dönem türk müziğinin en büyük yeteneklerinden...

ayrıca hiç öyle havalarda değildir... tek istediği, sanatını anlatabilmek... kendisi amerika birleşik devletlerinde yaşasa da, aklı aslında hep buralardadır...

susuzluğun geçti mi, bırak kırılsınlar, gözlerim ağlıyor başlıca eserleridir... bununla birlikte bu hafta yeni albümü çıkıyor... korsanını indirmeyin, gidin paşa paşa orjinalini alın, bu insan gerçekten bunu hakediyor... ne zorluklar çektiğini ben biliyorum vallahi peygamber sabrı var bu ablamızda... kendisi yeni albümün ilk konserini istanbul'da veya bursa'da vermeyi düşünse de, allem edip kallem edip ankara'da vermesini istiyoruz... yok başka yerde olacak derse konser yapacak bişey yok, paşa paşa ilk konserinde yanında olacaz...

velhasıl kelam, bu ablamız güzel müzik yapıyor, gidin orjinal albümünü alın.. ayıp etmeyin...

(orta şut karışımı bir giri oldu... kusuruma bakmayın...)
    (aldirakli, 26.02.2008 04:18)
  9. sözlüklerde formattan yırtma amaçlı bi yöntem var
    başına tanım yazıp özgürce takılmak (bkz: @1202260)

heh buna ek olarak bir de boyle bir yöntem var. kutsal yazılmasa da girnin başına kutsal olduğu belirtilip en ufak eleştiriye/taşşağa kapalı bi konu haline getirmeye çalışma çabası.

belki ileride şoyle ornekler de görürüz

"

başlık : seksek oynamak

1.tanım : taşla oynanana bir oyun.

kutsal : seksek oynarkenki 6 numaralı kutu benim kutsalım. (yanyana 4-5 ile 7-8 in ortasındak)

"

heh şimdi bundan sonra kim 6 numaralı kutu hakkında bişi yazsa gerek nick altı , gerek başlık altı ,hatta özel mesaj yoluyla kutsal hakaretler döner ortamlarda.

diğer giriler

2.büyük var onda. hissettim ben.(silinidr zaten bu)
    3.zihinsel olarak aciz insaları görememizi sağlayan oyun. bizim de kutsalımız var ibneler. (bu silinmez )
    4.kaç kamil yakacaklar bizi. (uçmuş yazar)
    (pelin87, 24.06.2008 01:24 ~ 01:24)
  10. (bkz: sınırsız kutsaliyet koruması/@2658824)
    (geber marla singer, 21.08.2008 15:59)