kutlu doğum haftasına yakışan bir derbi olsun 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. hakan şükür'ün 27 nisan 2008 galatasaray fenerbahçe maçına ilişkin son derece anlamlı(!) isteği.
    http://w9.gazetevatan.com/...
    (aintitfunny, 22.04.2008 14:07 ~ 14:08)
  2. hakan şükür efendinin 27 nisan 2008 galatasaray fenerbahçe maçı için dileği. çok fazla yorum yapmayacağım, tek diyeceğim işte sonunda ülkede gelinen nokta budur. çıktı akıllının biri, futbol maçını da bağladı ya bu haftaya, daha ne diyebilirim zaten? sonra yazınca yazdı oluyor. (bkz: kutlu doğum haftası)
    (ruya butun cektigimiz, 22.04.2008 14:11)
  3. (bkz: e muhtıraya yakışan derbi olsun)
    (bkz: çağrışıma gel)
    (şivan, 22.04.2008 14:18)
  4. aradaki muhtemel bağlantı şudur: ülkemizdeki hemen hemen tüm gücü elinde bulunduran insan fenerbahçelidir. bu durum kraldan çok kralcıların fenerbahçeye ellerinde olmadan sempati göstermesine yol açabilir. ama diğer taraftan bu insan için kutlu doğum haftası özel bir yere sahiptir ve bu hafta içinde normalden daha fazla adil olmalıdır. bu durumda ise kraldan çok kralcılar normalden daha daha fazla adil olurlar ki bu da kutlu doğum haftasına yakışacak adillikte bir derbi olur.
    (zizu, 22.04.2008 14:22)
  5. sanırım hakan şükür bu lafla "işimiz allah'a kaldı" mesajı vermektedir. eğer yenilirsek yakana yapışacağım hakan!
    (noscho, 22.04.2008 14:25)
  6. (bkz: vatana millete hayırlara vesile olsun)
    (sadomasochistic, 22.04.2008 14:28)
  7. ya bari futbol dışında kalsaydı şu işlerin demek geliyor ama nasıl bir memleket ki burası her şey dine ya da onunla alakalı bir şeye bağlanabiliyor. neden kutlu doğum haftasına yakışan bir derbi oluyorda 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramına yakışır bir derbi olmuyor. arkasına da bizim yerimize gelecek gençlere örnek olmalıyız deseler çok şey mi kaybedecekler.

ne yapıcaz şimdi yani? ahh haklan şükür ah sen onu bırakta galatasaray a yakışır oyna bence, o daha mantıklı ülkenin şuan ki durumu açısından..
    (yazar kafa, 22.04.2008 14:29)
  8. maçtan önce iki takım oyuncuları hakan şükür ün hocalığında 2 rekat namaz kılıp maça çıksalar yakışır heralde.
    (mirhat, 22.04.2008 14:32)
  9. hakan şükür'e yakışan bir istek
    (torbaci sirin, 22.04.2008 14:33)
  10. peygamber efendimizin doğduğu bu mübarek haftanın heyecanını yaşayan kişinin isteğidir. olay çıksın istemez, efendi efendi oynansın, fair play çerçevesinde oynansın ister.

benim idrak etmekte zorlandığım olay bu adamın söylediklerini madem takmıyorum havasındasın, ne skime o zaman ülkenin geldiği duruma bak falan diyorsun. yahu bu adam bundan 10 yıl öncede böyleydi, bir anda mı böyle oldu bu adam. gittikçe boka batıyoruz, ülke batağa saplandıcılık oynamanın alemi yok.

buna benzer bir olay geçenlerde bahçelievlerde evlerin kapılarına "tek yol islam" tarzı yazılar yazıldığı zaman yaşanmıştı. lan o yazı on yıldır, bilemedin beş yıldır orada zaten. şimdi yazılmış ve ülke kaosa gidiyormuş gibi oranı buranı yırtmanın alemi nedir.

ateistte olsam, budistte olsam ben bu adamın söylediklerine saygı duyarım arkadaş. kendince bir istekte bulunmuş, bunun kime ne zararı var. madem öyle düşünmüyorsun, sen de "kutlu doğum haftasına yakışmayacak derbi olsun" dersin olur biter. bu demeci başbakan vermiş gibi "nasıl bunu söyler yakarım yıkarım"cılık oynayarak prim mi yapacaksın. madem bir tehlike seziyorsun kalk şu saatlerce oturup nereden şukela oy alırım diye kafa patlattığın internetin başından da harekete geç. bize laf değil icraat lazım.
    (cıvık müdürüm afedersin, 22.04.2008 14:48)
  11. röportajın tamamı okunmadan iyi niyetle söylenmiş bi sözü tamamen saptıran bi haber.
    bakın ne diyor ilgili haberde:
    fenerbahçe ile oynayacakları derbinin kutlu doğum haftası'na denk geldiğini hatırlatan galatasaray kaptanı hakan şükür, sokaklara hakim olan bayram havasının tribünlere de sirayet etmesini istedi: 'taraftarlar stada kesici aletlerle değil, güllerle gelsin."
    (cemre, 22.04.2008 14:53)
  12. bir galatasaraylı olarak hakan şükür gol attığında "adam nur cemaatinden, bu sayılmasın " demedim hiçbir zaman. futbolculuğu ile dini görüşlerini hiç ilişkilendirmedim. diğer liglerde adamlar gol attıklarında isa t-shirt'lerini gösteriyor, bir takım dini sembollere gönderme yapıyorlardı zaten. bu yüzden hakan isa'ya , musa'ya ya da muhammed'e (hz. yazmadı şerefsiz diyenlere hiçbir şey demiyorum) şükranlarını sunsa umrumda olmaz. istediği dini bayrama, önemli güne gönderme yapsın şeyimde bile değil fakat iki de bir kula kulluk ettiğini vurgulaması ve diğer insanlara bunu dayatması şahsım tarafından kabul edilemez açıkçası( son demeçleri üzerinden gitmiyorum ben de okudum biliyorum).
    bunun şahsi tercih diye geçilecek bir tarafı yok. insanları örgütlenmeye teşvik etmek asla hoşgörülemeyecek bir davranış. hem de bunu yaparken diğer insanlara da hoşgörülü davrandığını kimse iddaa etmesin lütfen. o cemaatin toplantılarında neler konuşulduğunu , mensuplarının tavırlarını ve dünya görüşlerini iyi bilirim. her şeye de elimden geldiğince objektif bakmaya çalışıyorum . mesela türbanlıları anıtkabirden kovmaya çalışan ,kendilerine atatürkçü süsü vererek modernitenin savunucusu olduğunu sanan gerzekler de beni aynı derecede sinirlendirir. beynini kullanabilen her insan olayları kendine yakın gördüğü güruhun penceresine sıkışıp kalmadan yorumlayabilmelidir zaten.
    son olarak şunları söylemek istiyorum; hakan şükür ne istiyorsun bizden? gidip afrika'nın türk girmemiş yerlerinde çalışsan. "hakan kafa topuna çıkmayı öğretiyor" diye program yapsan...hepimiz maçlara kalpten iman etmiş olarak mı gelelim? cemaatten arkadaşlarla baklavasına maç yapsan, bıraksan bu işleri...teknik direktör olmasan, ne bileyim zaman gazetesinde köşen olmasa...biz seni istatistiklerden hatırlasak... bak söz her şeyi unuturum, "hakan şükür gelmiş geçmiş en önemli türk forvettir" derim(metin oktay sen alınma hocam...)
    (setheleh, 22.04.2008 14:55 ~ 14:58)
  13. hakan şükür'ün bizi de askere alın laubaliliğinin devlet katında hoşgörülmesinin neticesinde gelen yeni bir temennisi. bu da hoşgörülürse,hakan şükür'ün gol attığı milli maçlar sonrası ve akabinde ilk cuma hutbesinde imamın cemaate üçlü çektirmesine hazır olun!
    (metropolsalagi, 22.04.2008 14:56 ~ 14:59)
  14. akepe'yle alakası olan herşeye takacak bir kulp bulabilecek yetenekteki sözlük insanımın yeni bombasıdır.
    5 ay önce olsaydı maç da deivid de souza krismıs'a yakıştırma dileğinde bulunsaydı maçı, o zaman ben görürdüm sizin halinizi ya, neyse.
    hakan şükür kendince müslüman ya, o bile zorumuza gidiyor arkadaş, anlamadım ki bu işi. maça başlarken kezman'ın, lincoln'un, song'un istavroz çıkartması zorumuza gitmiyor da, o gidiyor.
    dikkat çekme çabasındayız ya, devam et sen sözlük.
    (mitican, 22.04.2008 14:57)
  15. son derece haklı bir dilek. hatta dileği genişletip bütün bir haftaya yayalım. sadece derbi değil, bütün bir hafta kutlu doğum haftasına yakışan bir hafta olsun. günah işlemeyelim. evli değilsek mesela yiyişmeyelim. küfretmeyelim bütün hafta boyunca. abdestsiz dolaşmayalım. yüce peygamberimize yakışan insanlar olalım bütün bir hafta boyunca. o maçta da küfreden olursa ya da abdestsiz besmelesiz çıkan olursa götüne koyayım ben onun.
    (ahmak ı hayal, 22.04.2008 15:25)
  16. (bkz: allah ın emri fethullah ın kavliyle yenmeye geldik)
    (kadın giyinmiş zaman, 22.04.2008 15:29)
  17. aşağı yukarı şöyle verildiğini düşündüğüm demeç:

- hakan, malum, derbi kutlu doğum haftasına denk geliyor. bunun için bir mesajın var mı?
    + öyle mi yaw? kutlu doğum haftasına yakışır bir derbi olsun madem.
    (tostoparlak, 22.04.2008 15:35)
  18. bir zaman gazetesi okuru, galatasaray taraftarı,eski futbolcu hakan şükür sempatizanı,problem adam hakan şükür düşmanı biri olarak buram buram popülizm koktuğunu düşündüğüm açıklama. öncelikle bu açıklamanın inançlı ama futbolla en ufak ilgisi olmayan yaşlı amcalar ve bayanlar dışında, bi de tabi 'şeriat geliyor,imdaaat' çılar haricinde hiçkimse üzerinde bir etkisi olmamıştır kanımca.mesela ben yine semih in yapmacık hareketlerine,sabri nin oynamasına, adnan polat a,aurelio nun sezercik görünümlü bir üçkağıtçı olmasına uyuz olmaya devam edeceğim hala, kutlu doğum haftası olmasına rağmen.veya hakem fırat aydınus(muhtemelen) un çalmadığı bir düdük sonunda galatasaray taraftarı 'ulan kutlu doğum haftasındayız,ıslık yok, küfür yok' demeyecektir kesinlikle hakan şükür böyle dedi diye. peki neden popülizm kokmaktadır bu açıklama, çünkü bu futbol rezili oyuncu artık sahada gezinmek ve her topu ezmek haricinde hiç birşey yapamamaktadır (lincoln e frikiği atması gerektiği yeri söyleyip o da atmayınca 'abi ben sana ne dedim' bakışı ve tavırları benzeri hareketleri hariç tabi). eğitim ve kültür düzeyi yaşından dolayı diğer meslektaşlarından fazlaymış gibi göründüğü için (ben onun televole günlerini de bilirim çünkü,tevellüt yetiyo çok şükür) 'ben onlardan farklıyım,spor dostluk barış kardeşliktir' tadında sosyal mesajlar verip belki de maç içinde ve sonucunda ortamın gerilmemesine katkıda bulunmak işgüzarlığına girmiş olabilir. ama puan durumu ve 'bizim hakkımız çok yeniyo' edebiyatının ayyuka çıktığı son dönemde bu çabaların taraflar ve taraftarlar üzerinde bir etkisi olacağını düşünmek fazla optimist düşünmektir,gereksizdir.okuru olduğum zaman gazetesine de yaptığı haberleri sadece paralel görüşler içinde olduğu kişilerin okumadığını, bazı okurlarının 'aferim hakan'a,bak ne güzel konuşmuş',benim gibi bazı okurlarının 'ne alaka ya,ulan hakan' dediği haberleri 'laiklik elden gidiyor'cuların nasıl okuduğunu unutmamalarını salık vermek istiyorum.saygılar.
    (uysalim, 22.04.2008 16:05)
  19. ortalığı ayağa kaldırmak isteyenlere koz olarak verilmiş beyanatlardan biri. hoş bu tür insanlar zaten, "şuna bak allah'ın izniyle dedi, dükkana girerken sağ ayağıyla girdi besmele çekti, zincirlikuyu'nun yanından geçerken ölmüşlere fatiha okudu, kesin ülke elden gidiyor, şeriat geliyor, bu kadar bariz olmamalı her şey" gibi saçma açıklamalar yapabilecek potansiyelde kişiler olmalarından kelli aslında sadece gülünüp geçilmelidir, bu kişilerin bu konular hakkında yaptıkları yorumlara...ne kadar ilginçtir ki kendilerinde hep bir gündem yaratma, lafı cımbızla çekme gibi bitmek tükenmek bilmeyen hevesler vardır. ne demiş adam; kutlu doğum haftasına denk gelmesi sebebiyle bu günün anlam ve önemine yakışan, insanların birbirlerini kucakladığı, sahaya döner bıçaklarıyla değil de güllerle gelecekleri bir karşılaşma olsun. kim iyiyse o kazansın gibi gayet fair play dolu açıklamalar. ve söz konusu futbolcu zaten bu açıklamaları her zaman yapan, her zaman birlik, beraberlik, kardeşlik mesajları veren bir futbolcu. yani hakan şükür 15 sene evvelde böyleydi, şimdi de böyle. yani ne deseydi adam? ümit davala gibi, "fener'den cacık olmaz" mı deseydi? amacınız bir şeyleri provoke etmek ise çok kolay malzeme bulabilirsiniz, çok kolay tespit yapabildiğinizi sanabilirsiniz. yahu adam zaten gergin olan derbi havasını biraz yumuşatmak istemiş, nedir bu kadar size batan? üstüne basarak söylüyorum ki bu adam zaten böyleydi daha önce de ve inancına bağlı biriydi. ve bunu da hala hayatının her alanına yansıtmaya çalışarak, kendi fikrince iyi bir müslüman olmaya çalışan biri. yani ramazan ayı'nda kendisiyle bir röportaj yapılsaydı ve kendisi o zaman " ramazan ayı içerisinde bulunduğumuz şu günlerde, derbinin dostluk, birlik, beraberlik, kavga ve hır gürden uzak geçmesini diliyorum" şeklinde bir açıklama yapsaydı, o zaman da mı garibinize gidecekti söyledikleri? evet sen, ben , o kutlu doğum haftasının ne zaman olduğunu takip etmeyebiliriz, bihaber olabiliriz ki gayet normaldir. ama hakan şükür inancının gereğini yerine getirmeye çalışan biri olarak bu tür şeylerden belli ki haberdar ve bunu da röportajında belirtme gereği duymuş. velhasıl olay ramazan ayı'nda verilmiş bir röportajda, ramazan ayı'ndan bahsedilmesi kadar doğaldır.
    (jack the ripper, 22.04.2008 17:59 ~ 18:01)
  20. evet sayın seyirciler bugün tribünler tıklım tıklım, her iki tarafın taraftarları da yeşil giymiş durumda. şimdi biraz tribünlere kulak verelim:
    - eski açık allah desene, deseneee deseneeeee
    +allaaah
    -ekbeeeeer
    +allaaaah
    -ekbeeeeer
    ve evet şu an takım kaptanları birbirlerine takımlarının tespihlerini hediye etti ve maç artık başlamak üzere. ve şu anda sayın seyirciler hakem bismillahla maçı başlattı. ilk atak sarı- kırmızılılardan. top hakanda hakan şöyle bir etrafına baktı rakip oyuncuya selamün aleyküm dedi ve karşısındaki oyuncu namaza başlamış olduğundan beklemeye başladı. an itibariyle namazı bitiren selçuk topu kaptı ve iyi bir pas semihe. semih şöyle bir kaleye baktı şuuut ve goooool !!!
    secde eden aykutun yanından top ağlarla buluştu. semih allahım kabul et derken galatasaray teknik direktörü ise kaderdir napalım diyor şu anda. gerçekten inanılmaz bir maç sayın seyirciler tam kutlu doğum haftasına yakışacak şekilde geçiyor.
    (tercih ettiğim nick budur, 22.04.2008 18:26 ~ 21:02)
  21. futbol -sosyolojik yönü haricinde- ilgimi çeken bir alan olmamasına -çok enteresan bir olay olmadıkça-futbol haberi okumamama ve izlemememe karşın, görür görmez hakan şükür'e ait olduğunu tahmin ettiğim beyanat. hakikaten de öyleymiş. hakan şükür evvelden beri fethullahçı değil miydi? kendisinin bunu yıllar önce doğruladığını hatırlıyorum. bu beyanatı o vermeyecekti de ben mi verecektim? nedir yani. "aman da fethullahçılar futbolu da ele geçirdi, şeriat ya kapıda ya bacada" edebiyatından gına geldi. tam tersi kamptakilerin "negzel işte inançlı futbolcu" geyiğinden de aynı oranda tiksinmekteyim. vakti zamanında laikçilerin gözbebeği ecevit de, eleştirilere aldırmadan gülen'e defalarca sahip çıkmamış mıydı? şimdi akp iktidarda, laikçiler akp'ye de aşağı yukarı o çizgideki fethullah'a da kıl olmakta. her yol fethullah efendiye çıkarken bu kıl olmalar fazlaca tutarsız be canlar. bakın bana ben hepsine eşit ölçüde kıl olmaktayım, örnek alın beni. almazsanız küserim mektubumu keserim.
    (fantaghiro, 22.04.2008 19:10 ~ 19:12)
  22. kırk beş dakikalık arada namaz show ritüeli yapılıp allahın sahaya ineceği maç olacaktır.
    (all your base are belong to us, 22.04.2008 19:20)
  23. "alakaya maydonoz bu ne güzel karnaval..." demek istediğim hakan şükür vecizesidir.
    (bulanti, 22.04.2008 19:25)
  24. hakan şükür'ün ''macın saatini ezana göre ayarlayıp,mac baslamadan önce istiklal marsı yerine toplu namaz kılma etkinliği de yapılabilir'' diye ikinci bir acıklamasına sebebiyet verebilecek olaydır.
    (gegenteile, 22.04.2008 20:03)
  25. hakan şükür'ün centilmenliği, hoş görüyü dini inanca endekslediği içler acısı beyanıdır. bu beyan çoğu islamcının temel yanılgısını ortaya koymaktadır: onlara göre yalnız allah korkusu olanlar, imanı kuvvetli olanlar "iyi" bir insan olmak için çalışır, kötülüklerden (günahtan) uzak durur. allah ve din inancı olmayan insan kötü'dür. "allah korkusu yok ki ondan herşey beklenir" derler. "insanlık" tek başına yeterli değildir "iyi" olmak için, "kötü"den haksızdan uzak durmak için. hakan şükür'de, kutlu bir islamcı olarak centilmenliği, hoşgörüyü kutlu doğum haftasından beklemiştir. bu haftayı kutlu hissetmeyenler olabileceğini reddetmiştir. insanca bir derbi olsun demesi yeterli ve daha kapsayıcı olur idi. ama belki hakan şükür başka şeyleri gözetiyordur. böyle bir dilek ile benliğini ortaya koymak onun için bir görev gibidir, belki birilerinin takdirini kazanmak istemiştir. bilemeyiz. nerden bilcez?
    (çay sigara, 23.04.2008 00:48)
 sayfa  / 3