|
|
- almanyada doğmuş olan türk yönetmen fatih akin in 2001 film festivalinde de gosterilmis olan 98 yapimi filmi.
- (bkz: kısa ve acısız)
- (bkz: mehmet kurtuluş)
- askerlikte genelde tercih edilen durum.
(lupin, 04.10.2005 01:23)
- mehmet kurtuluş ve idil üner'in başrolünde olduğu fatih akın'ın ilk filmi.
- oldukça kaliteli bir film. fatih akın'ın da küçük bir rolü var. iyi niyetli bir uyuşturucu satıcısını oynuyor (artık nasıl oluyorsa?!) çok komik sahneler olduğu gibi çok duygusal sahneler de var. filmin finali oldukça çarpıcı. bir an gözyaşlarımı zor tuttum.
tam bir almanya hikayesi. bir türk, bir sırp ve bir yunanlı'dan oluşan üç dostun parçalanmasının trajik öyküsü diyebiliriz. oyuncular çok başarılı. karton karakterler değiller. hepsi ete kemiğe bürünmüş kişilikler.
filmin genelinde bana ilginç gelen; olayın almanya'da geçmesine karşın çok az alman'ın hikayeye dahil olmasıydı. bu almanya denen ülkede bu kadar az mı kardeşim almanlar? herkesin azınlık olduğu bir yerde çoğunluk kim?
- filmin en vurucu repliği cebrail* tarafından söylenmiştir.
''yanımda çıplak kadın varsa onunla sevişirim,
elimde döner varsa onu yerim,
bi' silahım olursa da onu kullanırım..
anladın mı?''
- kısa ve acısız bir fatih akın filmidir. hatta belgesel çalışmalarından sonraki ilk uzun metrajlı filmidir. mehmet kurtuluş başroldedir. kurtuluşa alman oyuncular eşlik eder.
fatih akının ilk filmi olması dolayısıyla acemiliğine verilebilecek bir filmdir. duvara karşı ve temmuz'da ile kıyaslamak pek doğru değil bu nedenle. çünkü söz konusu iki film de aşmış yapıtlardır.
- diğer fatih akın filmleri gibi müzikleri ile dikkat çeken güzel yapım. costa nın ara sıra mırıldandığı yunanca şarkıdan son ve en vurucu sahnede sezen ablayla gelen kavaklar a kadar dinlemedeyiz.
(bjaso, 31.07.2007 01:52)
- duvara karşı kadar iyi bir fatih akın filmi.
"yanımda çıplak bir kadın varsa onunla sevişirim. yanımda döner varsa onu yerim. yanımda silah varsa onu kullanırım."
- izlemekte geç kaldığım fakat kaybımı bu akşam cnbc e deki gösterimiyle telafi etmeye çalıştığım film. yaşamımdan gelip geçen yarenlikleri anımsattı. bu sigara da bobby için, sonraki cebrail, uyumadan önce içeceğim de kosta için.
- çok güzel bulduğum film. özellikle fatih akın'ın cameo görünüşünde (artık ne kadar cameo denir orası da tartışılır birkaç kez kadrajda yer aldı) canlandırdığı nejo karakterinin bizim üçlüye anlattığı araba hikayesi özellikle filmde en çok eğlendiğim yerlerdendi. bir dilemma olan gurbetçi hayatı bir kez daha çok farklı bir tarzda ifade edilmiş.
- sonunu elektrik kesintisine kurban verdiğim filmdir. tabi bu durum "costa'yı elektrik kesintisine kurban verişim" olarak da adlandırılabilir. kesilmese belki bi sahne daha fazla görme şansım olabilirdi. ayrıca sonuyla ilgili sözlükte bi cümle dahi olmamasını da, bu gecelik, derin üzüntüm sebebiyle esefle kınıyorum.
- üç kelimenin arasındaki iki boşluk olmadan yazar mahlası oluverir; kısaveacısız
|