görseller
kurtuluş türkgüvenkurtuluş türkgüven

belki ilginizi çeker
  1. · istanbul sokakları
  2. · yaşanmıyor
  3. · cenk taner
  4. · selahattin sarıkaya
  5. · kurtuluş
  6. · gitar icrasında pavyon ekolü
gündem
  1. · kar yağarken hissedilen duygular
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · öğretmenler günü
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · cehennemin girişinde yazan söz
  8. · m robe
  9. · aile salonu

kurtuluş türkgüven  

1. jimi hendrix'in yaşayan versiyonu gitarist.
    (love metal, 24.12.2005 01:57)
  2. cenk taner'in roll dergisine verdiği roportajda bile bahsettiği adana'da efsane olmuş şahsiyet.
    (seanpenn, 06.01.2007 16:37)
  3. arabesk müziği batı enstrumanları ile en iyi icra eden müzisyenlerin başında gelir kurtuluş. aslen tarsuslu olup, sayısını hatırlayamadığım kadar albümü vardır. albümlerinden öte, canlı performansını dinlemek gerçekten büyük zevktir. elektro gitarı iddialı bir şekilde çalar. yaz aylarında mersin ve çevresinde; kışın ankara ve istanbul'da bulunur.

çukurova'dan çıkmış en iyi müzisyenlerden biridir.
    (manha de carnival, 16.01.2007 11:50)
  4. "yaşanmıyor" albümünün bir şekilde edinilip mutlaka dinlenmesi gereken müzisyen...

"istanbul sokakları" şarkısını dinlerken "rakı lazım" dememek mümkün değil...
    (van den budenmayer, 23.01.2007 11:37 ~ 12:35)
  5. şarkılarındaki bas ile davulun solo ve groovelarından sonra şaşırmamak elde değildir.

"bu adam ya çok iyi bir şarkıcı ya da arkasında çalanlar adamla dalga geçmek için bu kadar süper çalmış." dersiniz.

her ne kadar övülse de, şarkı söylerken ritme ayak uyduramadığı hissediliyor.

ek:bir de internet sitesine "ben ve ekibim her bilmem ne günü sarıyerde bilmem ne barda sahne alıyorum" yazmaz mı?
    (slowmotion, 15.12.2007 03:08 ~ 04:25)
  6. star tv'de kansere yakalandığı hakkında bir haber yayınlanan sanatçı.
    (slowmotion, 28.02.2008 02:24)
  7. kansere yakalandığı haberi gerçektir. keşke erken teşhis var diyebilseydik.
    (manha de carnival, 11.03.2008 20:13)
  8. kaybettiğimiz sanatçıdır. toprağı bol olsun...
    (emir cool u, 04.07.2009 17:18)
  9. pek severdik. kansere yenik düşmüş. toprağı bol olsun, mekanı cennet olsun.
    (yazarım çok can yakarım, 04.07.2009 19:00)
  10. adanalı ses sanatçısı, müzisyen. bir süredir tedavi görüyordu. allah'tan kendisine rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.
    (aksamustune dogru kis vakti, 04.07.2009 19:36)
  11. 52 yaşındaydı. toprağı bol olsun.
    (manha de carnival, 04.07.2009 19:51)
  12. çocukluk yıllarımda adana'nın pek çok köşesinde pek çok konser afişine rastladığım kült müzisyen. çukurova bölgesinde kendi alanında efsane sayılırdı.
    (john voxville, 04.07.2009 21:24 ~ 05.07.2009 15:03)
  13. yan odadaki tv'den gelen "istanbul sokakları" melodisine istinaden "bunu söyleyen adam kanser." dedim önce. sonra televizyonun olduğu odaya girince kaybettiğimizi öğrendim. bir tuhaf oldum.
    (genjuure, 04.07.2009 21:27)
  14. http://www.hurriyet.com.tr/...

allah rahmet eylesin..
    (exodus, 04.07.2009 23:23)
  15. adana' dan çıkan o kadar çok şöhretin içinde kuşkusuz en adam gibi adam müzisyenlerden biriydi. 80' lerde adana' da müzikle uğraşmış kişiler mutlaka ki tanır, kişiliğini de müzisyenliğini de iyi bilir. benim de ailemin yakından tanıdığı, küçüklüğümde ilk kurtuluş' un plağını gördüğüm ve dinlediğim samimi bakan amcaydı benim için. daha yapacağı güzel işler vardı eminim. nur içinde yatsın..
    (absinthe, 05.07.2009 00:47)
  16. ölümüne kadar 5 giri almş ölümünden sonra 15 giri almış güzel adananın güzzel insanı.
    (rmznbg, 05.07.2009 01:48)
  17. ilk kez 9-10 yaşında bir çocukken dinlediğim, yaş ilerledikçe "istanbul sokakları" ile en çökkün günlerimin ve fasıl masalarımın yoldaşı olan, akşam vakti çöken vefat haberiyle beni, annemi ve abimi pek üzmüş olan müzisyen.

...ve itiraf ve verilen söze sadakat babında: dörde özlem'e başladıktan bir süre sonra hastalığının iyice ilerlediği haberini almıştım. eğer o korkulan an gerçekleşirse "dörde özlem'in ilk yayınını kendi anısına ithaf edeceğim" diye kendi kendime söz vermiştim. şimdi bu sözü tutmanın vakti. bir aksilik çıkmazsa 7 temmuz 2009 tarihli dörde özlem yayınını kurtuluş'un anısına ithafen tertipleyeceğim.
    (van den budenmayer, 05.07.2009 03:05 ~ 07.07.2009 12:39)
  18. onbeş sene kadar önce ankara da çaldığımız dönemlerdi.
    bass,davul,elektrik gitar ve bağlamadan kurulu anadolu rock-moğollar tandanslı popüler ve iyi yerlerde çalan bir grubumuz vardı.
    baba bir gece eğlenmeye gelmiş,ilerleyen saatlerde sahneye aldık.
    doğal olarak popüler türküler de çalıyoruz,öyle bir şey istendi.kurtuluş o türküyü okuyor biliyoruz ama eser komalı yani makam var ve gitarla çalınamaz bizim sazlara mahsus bir şey.
    abi dedim başka bir şey çalalım çıkmışken keyfine göre bir şey çal.
    yok dedi bunu çalalım.
    başladık, lakin kurtuluş eşlik pasajlarını mark knopfler gibi çalıyor,solo aldığı yerlerde de erkan oğur vari koma sesler basıyor.
    gitar bilen okurların beni anladığını umuyorum,kısaca götümüz düştü.
    iki sene önce mis sokakta karşılaştık,sarıldık.
    abi dedim tuna kiremitçi bir kitap yazmış ismi "bu işte bir yalnızlık var "orada tam üç sayfa senden bahsediyor.
    "hazzittir alıym lan bakim ne yazmış" dedi.
    en son orada gördüm.
    genel bir terminolojik yanılsama vardır;enstrüman çalanlara müzisyen, şarkı söyleyenlere sanatçı denilir bu ülkede...
    bu çalan kişilerin içini hep burkar.
    fakat kurtuluş gerçek bir müzisyenin on numara tarifidir benim için.
    çalışı ile de,söyleyişi ile de.
    allah rahmet eylesin.
    (maestromanick, 07.07.2009 03:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil