belki ilginizi çeker
  1. · kan uykusu
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · boylumlama
  5. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · zongul ducks
  8. · bizi de askere alın
  9. · hifzi karabulut

kurtlar vadisinin yayından kaldırılma kararı  

sayfa  / 3
  1. bu kararın alınması -eğer doğru ise- , 'o kadar salak bir toplumuz ki televizyonda gördüğümüz her boktan etkilenip olmayacak işler yapıyoruz' demekle aynı kapıya çıkmaktadır.
    (damda deli var, 14.02.2007 18:10)
  2. derin devletin kurtlar vadisinin ayarlarından korkup, halkı düşünmeye itebilme ihtimaline karşın elini çabuk tuttuğunun ispatı.
    (stocky2001, 14.02.2007 18:32)
  3. internethaber sitesinden de duyurulmuş fenomen;

http://www.internethaber.com/...
    (thedewil, 14.02.2007 18:33)
  4. kurtlar vadisi kalktıktan sonra her şey toz pembe olacak , kavga olmayacak , insanlar ölmeyecektir. avrupa birliğine gireceğiz ve emekliye 14 maaş ikramiye ile birlikte mazot da 1 ytl olacak. cem uzanla dalga geçen insanların aynı mantıkla kurtlar vadisine saldırmaları ne güzel de bir ironiymiş.

(bkz: göster amcalara ironini)
    (hplovecraft, 14.02.2007 18:34)
  5. daha önceki kurtlar vadisi için alınsaydı ısrarla destekleyeceğim bir karar olurdu ancak kurtlar vadisi terör için aynı desteği veremem. çünkü konu aldığı olaylar dolayısıyla gerek izleyen gençlere gerekse uyuyan beyinlere ilaç gibi gelecektir, gerçekleri görme açısından yani. dünya toz pembe değil, ülkemiz hiç değil. bu dizinin gençler üzerinde olsa olsa olumlu bir etkisi olur, dağlara çıkıp pkk lı öldürecek halleri yok ya. ha yok içimizde bunlardan rahatsız olan varsa anlayamıyorum ben onları..
    (melancholic, 14.02.2007 19:10 ~ 31.03.2007 18:57)
  6. çok yazık olmuştur.dizi için değil,artık şehitlerimizi bile savunmaya kalksak onu da yasaklayacaklar.ilk bölümünde sadece şehitlerimizi ve otobüste öldürülen ,mühendisler, askerler, polis babaları..bu şiddet içeriyor evet ama bize yapılanlar şiddet içeriyor!!! kendi ülkemde kendi topraklarımda, bize yapılan zulmü bile izlemek yasak artık ben daha ne diyeyim...
    (faithfull, 14.02.2007 19:25)
  7. (selenge, 14.02.2007 19:47)
  8. (iki ekmek bir malboro, 14.02.2007 19:58)
  9. 2. bölümün fragmanı ortaya çıkmış. muhtemelen asparagas olarak kalacak haber. yarın göreceğiz sonucu.
    (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (talisman, 14.02.2007 20:01)
  10. sanırım genelkurmayın isteğinin de dizinin kaldırılmasında etkili olduğu karardır.

fatih altaylı denen yazar, köşesinde öyle yazmış,

http://www.sabah.com.tr/...
    (dirk nowitzki, 15.02.2007 10:24 ~ 10:27)
  11. yayından kaldırılması çocuklar için değil, "racon değil kafa kesen" çocuk zekalılar için pek bir hayırlı olmuştur. gerçi onlar kendilerini gazlayacak başka şeyler bulurlar tahminen. malum tüpgaz, "ocak" falan...
    (gelecegim, 15.02.2007 10:26)
  12. sevinemediğim olay.çok çok adını yeşil vadi yaparlar,polat alemdar yerine seferroğullarından lütfi gelir ama yine kan gövdeyi götürür.bugüne kadar böyle gelmiştir ve bundan sonra böyle devam eder.

sabah programları yüzünden eşini bıçaklayanlar..yasaklayalım sabah programlarını.

e ama maç sonrası sevincinden havaya ateş edip insan öldürenler..yasaklayalım futbol maçlarını.

bide yılbaşında taksimde onu bunu taciz edenler,yine adam öldürenler,yine sevinçlerinden..yasaklayalım yılbaşlarını taksimde kutlamayı.

ııı bide şey vardı...e ebenin amı.

psikopatlık dizilerde değil bizde.seyrediyoruz,yapıyor adamlar...
    (cinephile, 15.02.2007 10:34 ~ 10:35)
  13. her gördüğümüze özenip yapan bir millet olduğumuzdan (ki iyi çocuk olursam şirinleri göreceğime inanırdım ben de) ne kadar iyi olsa da kafalara şu sorular geliyor;

- bu dizi yayınlanmadan kanal bas bas reklamını yaptı hiç bir akıllı çıkıp da kardeşim yayınlayamazsın dur demedi reklam pastasından cebine cukkayı indirdi

- kimse köşe yazılarında yazıp da" gene yayınlayacaklar, bik bik bik yapmadı, yayınlanınca mı akıllarına geldi.

- cinephile'nin dediği gibi sorun ne gördüğümüzde değil sorun eğitimimizde. sen halkı cahil bırakırsan ota da özenir boka da. ama sağlam bir kalite standartı getirilmesi şart yoksa daha sabah programlarında bizim sokaktan geçen ve herkese penisi gösteren deliyi de çıkartıp "aaa gördün mü şenay" şeklinde bir replik bile duyabiliriz demedi demeyin.
    (guenhwyvar, 15.02.2007 10:43)
  14. yersiz, anlamsız ve yüzeysel... ön yargıyla yaklaşanların baskılarının sonuç vermesi...

hayatımda hiç milliyetçi, ırkçı, faşist olmadım. kürtlerden, ermenilerden hiç nefret etmedim. ama severek izlerdim bu diziyi. bir diziydi en nihayetinde... içerdiği her siyasi mesaja kafa sallamak zorunda değildim, düşünmeden kabullenmek zorunda değildim; vermek istediği her düşünceyi almak zorunda da değildim! diziydi bu yahu, dizi! insan yapımıydı sonuçta, elbette bir görüşü simgeleyecekti! belki aşırı milliyetçi belki faşist! bu diziyi yazan insanın da bir özelliği faşist olmasıydı belki! nasıl kavgam'ı okuyup da ''heil hitler'' diyerek önüme gelen yahudi'yi biçmiyorsam, kurtlar vadisi izleyince de birden faşiste dönüşüvermem de söz konusu değildi... sadece sevdiğim bir diziydi bu dizi, sadece bir dizi...

evet, belki bir çok bünye için ''sadece bir dizi'' deyip geçilemeyecek kadar ''gerçek'' ti kurtlar vadisi! bir çok kişi polat alemdar olmak istemişti... oysa polat alemdar'ın yaptığı şey sokakta birilerinin önünü kesip sahte kabadayılık yapmak değildi. bu açıdan örnek alınacak bir davranışı yoktu şehir magandaları için! ''kürtleri asalım, keselim, biçelim'' gibi bir yaklaşımı da olmadı hiç... ancak şehir magandaları için farketmezdi polat'ın bu yönü. ''racon kesmem, kafa keserim!'' demişti ya bir kere, gerisi önemsizdi. artık mesaj alınmıştı...

peki nedir bu ülkeyi bir diziden bu kadar korkar hale getiren? yok yok, koskoca kurtlar konseyi'nin dibine kibrit suyu dökmesine rağmen sevdiği kadına bile söz geçiremeyen polat alemdar değil... şu ülkenin bizzat yetiştirdiği, ''öteki''nden korkan, berikinden tırsan, her yabancıyı (ki buna türkiye cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlanan, ancak kafatası ölçümleri türk oğlu türk olmaya yetmeyen türkler de dahil) türkiye üzerinde oyun oynuyor sanan, ''türkün türkten başka dostu yoktur'' sözü ezberletilerek sindirilen gençlik... bir dizinin bile gaza getirebileceği gençlik bu ülkenin çarpık düzeninde yetişiyor ve sen hala bir diziyi yayından kaldırmaktan medet umuyorsun ey ülkem!

o zaman tebrikler. artık hrant'lar ölmeyecek. hoş, pek de umurunda değil ya!
    (mclaren, 15.02.2007 10:59)
  15. kurtlar vadisinin resmi sitesine göre yalan olan haberdir.

http://www.kurtlarvadisi.com/...
    (atlantis, 15.02.2007 11:58)
  16. evet belki cahil gençlerimize kötü bir örnek olabilir bu dizi, onları birer polat alemdar olmaya özendirebilir ancak doğuda yaşanan olayları göz önüne getirmekte de çok başarılı olacağı kesindi. kim "bugün çıkan çatışmada 3 er şehit oldu" haberlerinde o şehit olanların nasıl bir kumpasa getirilip, nasıl kalleşçe şehit olduklarını biliyor ki. o ailelerin acılarına kim ortak oluyor ki. belki bu dizi türk halkının doğuda yaşananlara biraz olsun tepki vermeden yaşanamayacağını öğretecekti.
    (prophecy, 15.02.2007 12:45)
  17. iki ucu da tekin olmayan değnek gibi bir karar sanki, yasaklanan şey daha çekici olur ilkesini gözönüne alırsak. çok geç alınmış, o kadar filmii çekildikten, bir nesil buna özenerek büyüdükten, polat alemdar'ın geçen trene bakan inekten daha da boş ve kalitesiz oyunculukla süslendirilmiş bakışlı tribi bir gençlik tarafından hayata duruş diye seçildikten sonra çok geç alınmış bir karardır, bu dizi/film/bakış açısı asla hayata geçirilmemeliydi. onun yerine "çemberimde gül oya" gibi bir dizi yüceltilebilirdi, gençlik kendine öfke kan ve silahı değil, dünyayı çepeçevre görebileceği bir bakış kazandıracak şeyleri ilgi konusu edebilseydi. zararın neresinden dönülse kâr mıdır, umarım öyledir.
    (sirona, 15.02.2007 12:53)
  18. rtük şikayet telefonlarını arayanların büyük bir çoğunluğunun daha diziyi hiç izlememiş ve çevresel ön yargılardan yola çıkarak şikayette bulunmuş oldukları istatistiği beni en çok rahatsız eden. ilk kurtlar vadisi, mafya ve derin devlet komplo teorilerini, biraz yine mafyavari bir yöntemle kabadayılıkla (reyting kaygısı için) anlatmaya çalışmış olabilir. bu da gençlerimizi olumsuz etkilemiş olabilir. ama ortadoğuda yıllardır elimizde büyük bir ordu gücü olmasına rağmen niyeyse çözemediğimiz şu vahşi pkk terörü için gözümüzün önüne serilen perdeyi birazcık olsun aralamayı hedefleyen bir senaryo içeriğini yasaklamaları biraz düşündürücü. bir dizide silah olması demek vahşet demek değildir. silah bazen savaş bazen de barış için kullanılır. asıl sorun bunu yanlış örnek alan milletimizdedir. silahtan çıkan her kurşun adalet demek te değildir. ama eğitimsiz vatandaşın evladına bunu izletirsen, giyer polatın montunu, çıkar külhanbeyi gibi, dışarda terörü estirir. bunun çözümünü diziyi kaldırmakta değil eğitimde aramalıyız. polat alemdar karakteri dizinin bu ikinci bölümünde sadece milli duyguları harekete geçiren korkusuz bir kahraman olarak reyting amaçlı kullanılmaktadır. kimseye kabadayılığı öğretmeyi amaçlamadağını ilk bölümdeki hal ve hareketlerinden anlamalıyız. terörün acı gerçeklerini anlatmaktan çok "aponun neden öldürülmediği" pkk'nın niye içimizde kol gezdiği ve dünyanın en büyük kara ordusuna sahip olduğumuzu iddia edenlerin niye bütün bunların sonucunda topraklarımızdan düşmanları atamadığının üstündeki oyunları anlatmaya çalışan bu yapımın ortadan kaldırılmasıda sanki türkiyenin üzerinde oynanan oyunlardan biriymiş gibi gelmektedir. tıpkı bizim topraklarımızın üzerinde "burda petrol var" diyen uzmanların bir kaç gün içinde ortadan kaybolması gibi. aman ha gerçekleri göstermeyin cahil halkımıza, yoksa hemen ayaklanırlar, sizinde kelleniz gider. dikkatli olunuz. (!)
    (gestalt, 15.02.2007 13:23 ~ 19.03.2007 03:31)
  19. insanları uyutmaya devam etmek için alınmış olabileceğini düşündüğüm karardır ki kesin bir karar değildir.eğer kesinleşirse düşünce özgürlüğünün olmadığına dair yeni bir işaret ve eylem olacaktır.orhan pamuk,hrant dink gibi aydınlarımız kitaplarında düşüncelerini söylüyorlar buna kimsenin birşey söylemeye hakkı yok söyleyenlerin de bu ülke evlatlarından olamayacağını hrant dink cenazesinde tüm türkiye göstermiştir. bunun yanında dizi senaristleride düşüncelerini senaryoya yansıtıyorlar buna da kimsenin birşey söyleme hakkının olmadığı inkar edilemez bir gerçektir.ama nedense özellikle düşünce özgürlüğünü çok ateşli savunan bazı kesimlerin ateşli bir biçimde dizi yayından kaldırılsın demeleri ilginç bir noktadır.sonuçta ne olacak? dizi yayından kalkacak insanlarımız binbir gece,beyaz gelincik gibi uyduruk,aşırı zengin insanların bize modern diye kakaladığı yaşam biçimlerini izlemeye devam edeceğiz giderek gerçeklerden uzaklaşıp uykumuzu daha da derinleştireceğiz.mafyaya özenmeyeceğiz,kimsenin acısını anlayamamaya devam edeceğiz,bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla o yılanın bir gün bize de dokunabileceği gerçeğinden tamamen uzaklaşacağız.bu dizi bunların tamamını düzeltebilir mi?tabi ki hayır ama bir nebze de olsa bizi düşünmeye itebilirdi.ama biz işimize gelmedi mi düşünmeyiz,biz acaba bu olayların düzelmesi için ne yapabiliriz diye değil binbir gece de kadının fiyatı ne kadar eder diye düşünürüz ya da işte çok başka şeyler anlattığı halde yayınlanan bir dizi de mafyaya özenip adam keser ve dizinin yayınlanmamasına neden oluruz.
    (sirseri, 15.02.2007 15:06)
  20. temcit pilavına dönen olay. dün akşam saatlerinde hürriyet, sabah, milliyet gazetelerinin haber sitelerinde dizinin yayından kaldırıldığı haberi sür manşet verildi, bugünkü gazeteler aynı haberi yazdı fakat ne show tv diziyi yayın akışından çıkardı ne de pana film resmi bir açıklama yaptı. en son verilen haberde dizi yayından kalkmıyor. bu akşam saat 22:00'de show tv'de. kurtlar vadisi resmi sitesinde yazan budur.
    (kuklaların yaşamından, 15.02.2007 15:40)
  21. kurtlar vadisi şiddete özendiriyorsa;şu an televizyonda yayınlanmakta olan bir çok program da;
    eşini aldatmaya,
    puştluğa,
    orospuluğa,
    hırsızlığa,
    götverenliğe,
    töre ayağına her boku yemeye,
    arsızlığa,
    tembelliğe,
    kolay yoldan köşeyi dönmeye,
    itliğe,
    pezevenkliğe özendiriyor. bunların da acilen yayından kaldırılması lazım.
    (solti, 15.02.2007 15:44)
  22. türkiye'de nip tucklar godfatherlar sopranolar rahat rahat yayinlanırken neden böyle bir karar alındı anlamadım hayıdır abi çarpık ilişkiler yurdumuz insanlarına iyi mi geliyor da yayınlatıyorsun. hayır oda olsun o da olsun nedir yani ülkemiz televizyonculuğu radrasyonlu çayları içip bakın ben içiyorum zararı yok diyen bakanı yasaklamamıştı siyah bir gece için 150 bin dolar versek yayınlarlar mı acaba diye de merak etmiyor değilim

(bkz: yasakçı zihniyet)
    (dream endless, 15.02.2007 15:44 ~ 15:53)
  23. 15.02 tarihli milliyetin tv sayfasında 22.00 da gösterileceği belirtilmiştir.büyük ihtimalle asparagas haberdir.
    eğer yayından kaldırılırsa ,bunca yıldır neden terör belasını başımızdan atamadığımızı bir kez daha anlayacağız çünkü her ne kadar mafya yoluyla, kabadayılıkla sorunların çözüleceğine inanmıyorsam da ,senaryo en azından kafası biraz çalışan 3-5 insanın uykusunu sonlandıracaktı.
    gerçi inanmıyorum bende bu söylediklerime.digitürk üyeliğimi discovery kanal gitti diye sonlandırmayı düşünüyorum ama benim ülkemde insanlar hala sabah ,öğle ,akşam kuşağında sulu,cıvık cıvık,saçmasapan insanları izliyor.mehmet aliyi izliyor.binbir geceyi,selenayı,acemi cadıyı izliyor.bakıyorum cnbc-e bile artık eskisi gibi değil.ana haber bültenleri magazin olmuş.yurdum insanı seviyor bunları , yada misafir umduğunu değil bulduğunu yer misali onüne konanı paşa paşa (pardon yanlış oldu doğrusu koyun gibi) izliyor.
    gaz milletiyiz vesselam.
    ver gazı -hepimiz ermeniyiz desin 1 hafta sonra unutsun.o da değil 100bin insan katıldı cenazesine ,bunların kaçı bu adamın kim olduğunu biliyor(yanlış anlaşılmasın bende araştırmadım bende tanımıyorum sadece soruyorum,yorum yapmıyorum kişi hakkında)
    ver gazı kurtlar vadisini şikayet etsin.
    benim milletim düşünmezki olanları,olacakları,yapılanları.
    bursa da ocak ayında 3950 resmi iflas yaşanmış, esnaf kan ağlıyor ama benim halkımın bakanı çıkıyor -ekonomimiz bilmem kaç yılın en iyi saviyesinde diyor.
    en son mehmet ali abi noooluurr yardım et diycez bizde herhalde bu gidişle!!
    (biraz konudan sapmış olabilirim ama gerçekten bu ülkede yaşadıklarımız ağrıma gidiyor)
    (yineyenidenkobalamin, 15.02.2007 16:23)
  24. kurtlar vadisi adlı diziyi artık televizyondan değil de, internetten ulaşılabilir hale getiren karardır.
    (chocolattes, 15.02.2007 21:51)
  25. saçma sapan bir karardır. bu ülkenin yazarlarının ortaya çıkardığı, bu ülkenin büyük kesiminin sevdiği bir diziyi susturmanın bu ülkenin bir yazarının kafasına kurşun sıkmaktan ne farkı vardır, anlayamamışımdır. bu yasakçı, saçma zihniyetle gittiğimiz yolun sonunda ışık olmadığı da aşikardır.
    (kısaveacısız, 15.02.2007 21:57)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil