yersiz, anlamsız ve yüzeysel... ön yargıyla yaklaşanların baskılarının sonuç vermesi...
hayatımda hiç milliyetçi, ırkçı, faşist olmadım. kürtlerden, ermenilerden hiç nefret etmedim. ama severek izlerdim bu diziyi. bir diziydi en nihayetinde... içerdiği her siyasi mesaja kafa sallamak zorunda değildim, düşünmeden kabullenmek zorunda değildim; vermek istediği her düşünceyi almak zorunda da değildim! diziydi bu yahu, dizi! insan yapımıydı sonuçta, elbette bir görüşü simgeleyecekti! belki aşırı milliyetçi belki faşist! bu diziyi yazan insanın da bir özelliği faşist olmasıydı belki! nasıl
kavgam'ı okuyup da ''
heil hitler'' diyerek önüme gelen
yahudi'yi biçmiyorsam,
kurtlar vadisi izleyince de birden faşiste dönüşüvermem de söz konusu değildi... sadece sevdiğim bir diziydi bu dizi, sadece bir dizi...
evet, belki bir çok bünye için ''sadece bir dizi'' deyip geçilemeyecek kadar ''gerçek'' ti kurtlar vadisi! bir çok kişi
polat alemdar olmak istemişti... oysa polat alemdar'ın yaptığı şey sokakta birilerinin önünü kesip sahte kabadayılık yapmak değildi. bu açıdan örnek alınacak bir davranışı yoktu şehir magandaları için! ''kürtleri asalım, keselim, biçelim'' gibi bir yaklaşımı da olmadı hiç... ancak şehir magandaları için farketmezdi polat'ın bu yönü. ''racon kesmem, kafa keserim!'' demişti ya bir kere, gerisi önemsizdi. artık mesaj alınmıştı...
peki nedir bu ülkeyi bir diziden bu kadar korkar hale getiren? yok yok, koskoca
kurtlar konseyi'nin dibine kibrit suyu dökmesine rağmen sevdiği kadına bile söz geçiremeyen polat alemdar değil... şu ülkenin bizzat yetiştirdiği, ''öteki''nden korkan, berikinden tırsan, her yabancıyı (ki buna
türkiye cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlanan, ancak kafatası ölçümleri türk oğlu türk olmaya yetmeyen türkler de dahil) türkiye üzerinde oyun oynuyor sanan, ''türkün türkten başka dostu yoktur'' sözü ezberletilerek sindirilen gençlik... bir dizinin bile gaza getirebileceği gençlik bu ülkenin çarpık düzeninde yetişiyor ve sen hala bir diziyi yayından kaldırmaktan medet umuyorsun ey ülkem!
o zaman tebrikler. artık hrant'lar ölmeyecek. hoş, pek de umurunda değil ya!