tam 10 yıl önce bugün bir otel odasında kucağında bir tüfek ile ölü bulunan tanrı-insan. 10 yıl önce bugün ablamla haberi aldığım anı çok iyi hatırlarım(ki küçüktüm bayaa)
çok sorunlu bir çocukluk yaşamış, ergenlik dönemine gay damgası yiyip dışlanmış, uyuşturucuya bir türlü çare bulamadığı mide ağrıları yüzünden başlayıp bırakamamış, tüm bunlar yetmezmiş gibi courtney love' la evlenmiş, 5 nisan 1994'te evinin garajında ölü bulunmuş efsane adam.
ölümünden sürekli courtney love'ın sorumlu tutulduğu ama sonunu hayatı hakkında atıp tutma hakkına sahip olduklarını düşünen hayranlarının hazırladığı,güzel,karizmatik insan.
ölümünün 10.yılında ölümüyle ilgili yeni bulguların bulunduğu kitaplar yayınlanan,ve bu kitaplarda intihar etmediği tezi önemle vurgulanan güzel sesli,müzik insanı.
genç öl, hiç yoktan efsane ol felsefesinin 1 numaralı takipçisi. hele ki intihar etmiştir. ve durup dururken efsane olmuştur.
her intihar eden efsane oluyor bu amerikada
(bkz. legends dont die, even if they die)
kuşağınla aran nasıl sorusuna verdiği cevap oldukça düşündürücü :
bar filozofu gibi gözükmek istemem ama, bana öyle geliyor ki, biz anne- babalarımızın kuşağı karşısında utanma ve suçluluk duygusu içinde yaşıyoruz, çünkü onlar 80'lerin başlarında iki yüzlü yuppieler olmadan önce hippiydiler ve büyük fikirleri savunuyorlardı. bugün, onlara karşı bu utanç duygusundan kaçmaya ve kendi kimliğimizi bulmaya çalışıyoruz. benim kuşağım anne-babalarının iki yüzlülüğüne karşı tepki tavrı geliştirdi. zaman değişiyor...
şarkılarıyla bir gençliğe idol olmuş merhum insan... ne yazıkki gene ortam malı ettiler garibimi, üstünden bayağı bir para kazandılar, o underground kalmalıydı, şarkıları kitlelerce değil onu kalbinden hissedenlerce söylenmeliydi.
efsane ses mükemmel kişilik.ne yazık ki o da 27 yaşında intihar edip efsane olan şarkıcılar kategorisine girmiştir.bi çok insana göre intihar nedeni courtney love'dır.orjinal depresyon hırkasının sahibidir.
ailesinde intihar genetikmiş, bunun babasıyla amcası mı ne, onlar da intihar ederek ölmüşler vakt-i zamanında. zaten intihar gibi basit görünen komplike olayların çoğu genetikle yakından alakalı bana kalırsa. buna cinayeti de ekleyebiliriz.