recep tayyip erdoğan'ın şu aralar etrafta gördüğümüz afişlerinde kullandığı slogan.
"ah keşke" diye desteklediğimiz slogan.
doğrusu "kurban olayım ayına yıldızına" olması gereken slogan. tabi daha önce
ananı da al git buradan,
askerlik yan gelip yatma yeri değil ya da senin oğlun da işsiz kalsın diyen birine göre normal.
tayyip erdoğan'ın bayrağa dönük, elleri dua eder bir biçimde durduğu afişte geçen sloganımsı söz.
şimdi gayet haklı olarak pek çok kişi bunun "ucuz milliyetçilik" olduğunun farkındadır.fakat sanıyorum başbakan'ın seçimlere az kala "mhp" oylarını toplamak için bunları yaptığını sanmak abeste iştigaldir.çünkü başbakan'ın bir seneden beri mhp'ye kriz ve ekonomik yatırımlar noktasında getirdiği eleştiriler , malum ertuğrul gazi olaylarında gösterdiği tavır , zaten milliyetçi oyları önceden beri talip olduğunu duygusunu göstermektedir.fakat bu afiş salt milliyetçi duygulardan çok "türk-islam" sentezi ruhunu ön plana alan bir reklam stratejisini ortaya koymaktadır.hilal ve yıldızın islamın sembolü haline geldiği bilinirse olaya sadece milliyetçilik açısından yaklaşmak eksik olur diye düşünüyorum.nitekim başbakan'ın meşhur "kürt sorunu" lafını ettiği diyarbakır gezisinden sonra dün itibari ile artık "kürt sorunu" yoktur "terör" vardır demesi uzun bir süreç sonucunda oluşan bir "dönüşümü" göstermektedir.tabi bunun en büyük etkenlerinden biri diyarbakır gezisinden sonra yaptığı aydınlar toplantısında beklediği desteği görememiş olması ve mhp'nin türk-islam sentezinden koparak sadece türkçü yaklaşıma doğru kayması gerçeğidir.tabi kurnaz bir siyasetçi olan erdoğan bu kayıştan pay çıkararak yeniden "türk islam sentezi" sembollerini kullanarak oluşan boşluğu tamamalamaya çalışacaktır.
el tayyip'in bir an önce yerine getirmesini sabırsızlıkla beklediğim vaadi.. 4 yıldır asıl tabanını ilgilendiren herhangi bir ilerleme kaydedemediğinin kendi de farkında. ne bir türban ne bir imam hatip.. tabanının kendinden bilip oy verdiği el tayyip kendini "gavur" ab'ye vermiş olduğunun ve bu durumun asıl muhafazakar( o ne yav bildiğin dinci işte) kesimde müthiş rahatsızlık yarattığının hepimizden çok farkında! bari azcık milliyetçilik yapayım, askerlik yan gelip yatma yeri değildir dedik zaten yedik bi b.k bari böyle ufaktan paçayı kurtaralım demiş, kolları sıvamıştır. yer miyiz demeyin bal gibi yiyenler olacak, tabi aynı amcanın çok değil 3-5 yıl önce benim için türklük çok mühim değil önce elhamdürillah müslümanız söylemlerini akılda tutabilirlerse o ayrı...
bu arada bu kampanyanın da ali taran'ın elinden çıktığını ekleyelim.(bkz:
genç parti)
(bkz:
akpnin yüzde 30 oy alması)
(bkz:
kızlar kızlar gelem mi)
kurban olda bu ay'a bu yıldız'a değil! git kime, neye kurban olursan ol diyesi geliyor insanın her gördüğnde..
mütemadiyen her üstgeçitte karşımıza çıkan rte repliki. resimi görmeden önce ilk bakışta bir mhp sloganı gibi algılıyorsunuz ama sağ başa geçip resmide algılayınca bazı devrelerde hasar olabiliyor "nasıl yani" diye. ulan bu adam değilmiydi karış karış toprağımızı satan diye bir not düşer bir köşeye.
son zamanlarda nereye bakarsak bakalım her yerde karşımıza afiş halinde çıkabilen, seçimlere yaklaşılmasıyla birlikte yavaş yavaş
oya yönelik hareketlerin de başladığını gösteren bir
recep tayyip erdoğan hamlesidir.
"keşke
kurban bayramı'ndan önce bu afiş asılsaydı" dedirten hede. o zaman düşünebilirdik belki seni kurban etmeyi o aya yıldıza.
doğu-güneydoğu bölgesinde hiç asılmayan,"nabza göre şerbet,kafaya göre takke"eğiliminin billboard hali.
tayyip'in ileri oy kapma taktiğidir.daha ileri versiyonu için(bkz:
kurban olam çekicine orağına)
bir diğer versiyonu da ;
deve olam apronuna, uçağına...
afişte ilk gözüme çarpan şey "olam"
* kelimesi olmuştur. ay'ından yıldız'ından önce bir ülkenin en değerli varlığı olan diline kurban olsaymış daha iyi olurmuş. milliyetçilik gösterisi yaparken ancak bu kadar komik duruma düşülebilinir.
(bkz:
kendi kendini kandırmak)
eee ne olaki bu şimdi. tamam bayrak bizim bayrağımız sende bu ülkenin başbakanısın. bayrağı sevmen ilginç bir olaymı dır yani? ne diyorsun ki sen bize? seveceksin ve normal bir davranış bu. bize ne anltıyorsun ki? ucuz, basiretsiz, niteliksiz, sokak ağzının, sokağa yansıması. türke türklük taslamak. git as o afişleri avrupa birliğine üye ülkelerin, a.b.d.'nin caddelerine tamam. adamlar da, "bak adam ülkesini seviyormuş, oysa biz ne kadar yanılmışız yıllardır icraatlarına bakarak" desinler. yoksa muhalefetle sidik yarışı yapmaktan başka neye yarar ki bu.
(bkz:
türkün türke propagandası)
(bkz:
yok lan asıl ben kurban olurum)
(bkz:
yok yok ben daha iyi kurban olurum lan)
(bkz:
chp)
(bkz:
mhp)
(bkz:
dyp)
(bkz:
türklük karın doyurmuyor ki)
-açılın ben milliyetçiyim!
-buyur beyim, hangi milliyetti sizin?
-aziz milliyet.
-o hangi pardon?
-aziz milletin şeysi.
-sakinim.. sakinim. baştan alalım.
-tamam baştan alam.
-hangi ülke başbakanıydınız?
-türkiye
-hangi milletin ülkesi o?
-aziz millet!
-olmayacak belli...
-ben gidem en iyisi.
-ilk uzay mekiğiyle lütfen!
milliyetçi oyları hedefleyen ucuz bir kampanya. bu oy avcılığı giderek hızlanacak. alevi vatandaşlarımıza yönelik "hepimiz aleviyiz" söylemi gibi. seçimler yaklaştıkça daha ne gariplikler, zavallılıklar göreceğiz. saçmalama zinciri yolda. ha bir de bayrak kanununa muhalefet bu afiş yani suç, o da ayrı bir mesele.
emin değilim ama sanırım ali taran'ın hazırladığı akp kampanyaların başlangıcıdır
(felis, 12.01.2007 17:31)
samimiyetine inanmadığım seçim yatırımı sloganı
4 yıllık hükümetleri boyunca 8 dini bayram oldu ama ilk defa bu yılda böyle birşey kullandılar üstelik kötü bir türkçeyle