belki ilginizi çeker
  1. · yeni başlayanlar için lehçe
  2. · principle
  3. · hayat
  4. · saygı duruşu adı altında mal mal dikilmek
  5. · yanlış kişiye aşık olmak
  6. · hiçbir şeyden memnun olmayan insan
  7. · kuralcı
  8. · alkol
  9. · connections
  10. · anlamlı sayı
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · ibrahim üzülmez
  7. · babaların garip huyları
  8. · ezileni sahiplenme içgüdüsü
  9. · çingene

kural  

1. davranışlarımıza yön veren, uyulması gereken ilke.
    (bkz. itü sözlük kuralları)
    (bkz. imla kuralları)
    (bkz. trafik kuralları)
    (benign, 13.09.2004 18:56)
  2. onsuz yaşayamayacağımız şeylerden biri.
    (melahat, 13.09.2004 19:13)
  3. bazen özgürlüğümüzü kısıtladığını düşündüğümüz olgu fakat onsuz da özgürlüğün manasının olmadığı anlamamızı sağlayan hayatımızın parçalarından biri.
    (cashmere, 13.09.2004 21:53)
  4. insanların birlikte barış içinde yaşamalarını sağlayan unsurlardan biri
    (tikac, 13.09.2004 21:55)
  5. (bkz: kuralcı)
    (skuba, 28.10.2004 04:07)
  6. tamamiyle çiğnenmek için konmuş ufak sevimli aletçikler
    (okang, 28.10.2004 04:17)
  7. kurallar ister maddi ister manevi olsun çoğunlukla eşitlik ve adalet sağlamak amacıyla getirilmişlerdir. güvenlik, düzen gibi özellikler aslında ikincil hedeflerdir, zira kuralların sağladığı bir düzenli bölge aslında oradaki her insana o düzenden faydalanma imkanı yani eşitlik ve adalet verir.

fakat kuralların bu eşitlik ve adaleti sağlaması için bilindiği üzere fiziksel olarak uygulama gerekir. birileri kuralları titizce uygularken diğerleri sallamayınca kuralın ufacık bir yararı bile kalmıyor malesef.
    (hell guardian, 28.09.2005 21:24)
  8. oyunları oyun yapan imgelerdir.
    (hansvoralberg, 25.11.2006 15:22)
  9. işlerin düzenli bir şekilde yürüyebilmesi için koşulan şartlardır. bilimsel olarak ise takip edilmesi gereken yol olarak geçer.
    (gnarus, 18.04.2007 21:01)
  10. "kuralla doğrultusundaki bir yaşam yalnız ve yalnız durgunluktur" diyor tezer özlü yaşamın ucuna yolculuk adlı kitabında. hiç sevmedim durgunluğu ve haliyle kuralları. pek çoğunu çıkardım hayatımdan ve karşı geldim çıkaramadıklarıma. eğer illa bir kural konulması gerekiyorsa benden başka kimin hakkı var ki hayatıma kural koymaya, müdahale etmeye belki de kısıtlamaya. hiç sevmedim kuralları....
    (delphina, 28.04.2009 20:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil