kurşun yarası 

adana çık aradan

1. bir turkuden yola cikarak uyarlanan, sonra da brezilya dizilerini aratmayacak özgün senaryosuyla uzayıp giden atv dizisi
    (vga, 28.04.2004 20:08 ~ 20:08)

2. türkiyenin en iyi dizi müziklerini barındıran dizi.
    (hepten aykırı, 08.09.2004 14:03)
  3. gayet güzel bir dizi olduğu halde durmadan yeni karakterler ekleniyor olması sebebiyle yoksa hiç bitmeyecek mi korkusunu doğuran dizi.
    (florianus, 07.01.2005 02:02)
  4. atv'nin aniden bitirilmesine karar verdiği dizi. yunan işgali sırasında yaşananların anlatıldığı bu dizi kimi rahatsız etmiş ola ki? sanırım yunan dostlarımız yaşananların hiç olmadı farz edilmesini istediler. o güzel insanlar, helen kültürünün torunları olan tapılası yaratıklar bu anlatılanları yapmış olamaz!? onlar vatan toprağını işgal etmediler, kadınlarımıza tecavüz etmediler, köylerimizi yakıp yıkmadılar ne de olsa değil mi!?
    (selenge, 15.02.2005 21:22 ~ 21:23)
  5. lise2 de iken hastası olduğum ve çekimlerinin yapıldığını öğrendiğim alibey adası(bkz: cunda)na giderek sete bile girdiğim süper ötesi dizi
    (profesore, 26.02.2007 18:57)
  6. ümit yaşar oğuzcan'ın bir şiirinin ismi.

istediğin zaman, rasladığın yerde
    kıyasıya olmalı beni vuruşun
    kanım günlerce akmalı caddelerde
    tam kalbime değmeli attığın kurşun.
    ya kalbime, ya alnımın ortasına
    en can alacak yerime nişan al.
    çare bulunmaz her kurşun yarasına
    beni öldür ve açık gözlerime dal
    bir eser olmasın içinde korkudan.
    tetiği kininle, garezinle çek
    kurşun değil ölüm çıkmalı namludan.
    bırak benim kanım olsun dökülecek
    en son kurşunun da olsa namluya sür
    nasıl olsa ölüm var, bari sen öldür.

boşuna demiyor kendine ümit yaşar "ben aşkın ve acının şairiyim" diye . . yar elinden ölmek duygusunu , zaten yoluna ölmüş olmayı bu kadar mı güzel anlatır bir insan . .
    (angelic lover, 08.07.2007 01:18)
  7. izlediğim ender dizilerden. hikayesinin yanı sıra hakan yeşilyurt da müzikleriyle güzellik katmıştır diziye.
    (genjuure, 24.07.2007 19:53)