görseller
kung fu pandakung fu panda

belki ilginizi çeker
  1. · waltz im bashir
  2. · golden globe
  3. · 81 inci oscar ödülleri
  4. · günde üç film izlemek
  5. · po
  6. · alice morse earle
  7. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · boylumlama
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · okan bayülgen
  6. · yaran diyaloglar
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · tuğba özay
  9. · michel mimar

kung fu panda  

1. gudik cıvık animasyonlardan biri daha. başrolde (seslendirme kadrosunda) antipatik oyuncu jack black var. meramım filmle ilgili değil, fragmanında boy gösteren dublajlı hayvanlara dair. her biri anons edilirken sıra mantis'e geldiğinde şaşırdım, utanmasalar mantid falan diyeceklerdi, türkçeye peygamber devesi olarak çevrilmiş bir hayvanı neden ingilizce haliyle alırsınız? yoksa bir çocuk filminde peygamber kelimesini geçiremeyecek kadar sapıttık mı?
    (electro, 24.05.2008 13:37)
  2. beklentisiz gidilince gayet de eğlendiren anime. hantal, şişko ve mimikli pandamız meğersem seçilmiş kişidir ve kehanet gereği usta shifer tarafından yetiştirilir efsanevi bir kung fu cu olarak. bu sırada bu eğitimin tekniği tam benlik, susmak en büyük erdem midir, yoksa tıkınmak mı ya güzel yanıt, bayıldım...
    (heidi, 04.07.2008 23:20)
  3. bir kaplumbağa üstad oldu diye mütemadiyen felsefik konuşabilir, verdiği son kaplumbağa nefesinde dahi "vay mk, ben niye bunu düşünemedim lan, herif ne güzel söyledi" dedirtebilirmiş adama.. bu filmde bunu gördük..

"vay mk" kısmı ise "bi arkadaş"tan alıntı..
    (dirtypain, 05.07.2008 13:21)
  4. 4 temmuz da türkiye'de ne yazık ki sadece türkçe dublajla vizyona girecek olan 92 dakikalık müthiş bir animasyon filmi.dustin hoffman,angelina jolie,jackie chan,lucy liu ve jack black gibi ünlü isimler tarafından seslendirmiştir kahramanlar.
    (kendimden biliyorum, 05.07.2008 14:08 ~ 14:22)
  5. hiçbişey beklemeden gitmeme hatta zorla götürülmeme rağmen çook eğlenceli bi bir buçuk saat yaşattı bana bu tatlı animasyon.. usta shifu nun triplerine hayran olmamak elde değil..
    sadece gülmek istiyorsanız, "biraz kafam boşalsın" diyorsanız, gayet uygun bir seçeneğiniz var elinizin altında
    (epitaph, 07.07.2008 01:26)
  6. çok başarılı bir animasyon, eski kung fu filmlerine göndermeler ile işlenmiş, animasyonda teknik sorun diye bir şey kalmadığını gözümüze sokan, rengarenk ve gerçekten çok çok komik bir film. konu gerçi türk filmi gibi, üç aşağı beş yukarı tahmin ediliyor. olgunlaştıran bir yolculuk ya da eğitim, ve sonunda "mucize içimizde, güç sizsiniz" klişesi, ama bu saçma salak mesaj kaygısını boşverirseniz gerçekten iyi.

konu şu: pandamız çinde, babasının lokantasında erişte çorbası gibi bir şey yaparak hayatını sürdürmektedir, en büyük hayali bir gün usta bir kungfucu olmaktır, ama babası ondan lokantayı devralmasını beklemektedir. derken büyük kungfu üstatlarının yaşadığı yeşim sarayı'nın başı olan yaşlı kaplumbağa bir kehanet yapar, kehanete göre büyük bir düşman serbest kalacak ve onu sadece bin yılda bir zamanı gelince ortaya çıkan "ejderha savaşçı" yenebilecektir. peki ejderha savaşçı kim olabilir? bilin bakalım kim olacak ejderha savaşçı?
    bir simurg hikayesi de denebilir buna, ya da bir tür ratatuy (fazlasıyla andırıyor ratatuy'u)
    (earendill, 15.07.2008 16:25 ~ 16:27)
  7. çok eğlenceli bir film, vasatın üzerinde bir animasyon. ancak onu izlemeye gittiğimde pixar'ın yeni filminin fragmanıyla karşılaşınca bilinçaltımda hemen ikinci plana atılmıştır.

animasyon dünyasına eklenmiş güzelliklerden biri olmuştur.

(her şey bir yana bırakılıp bu yazıda en çok şu yazılmak istenmiştir) :

usta shifu; karate kamil'de, kamil'in bir yerde karşılaştığı ve o rüzgarı hesapladı o benim ustam olmalı dediği tiplemeye her şeyiyle çok benzemektedir.

edit: pixar'ın yeni filminin fragmanı diye bahsedilen film wall-e
    (mumble, 27.07.2008 00:42 ~ 11.01.2009 21:06)
  8. dreamworks tarafından yapılmış başarılı bir animasyon filmi. ağır çekim efekti verilen sahnelerde çok gülmüştüm. ayrıca bu filmin bir de bilgisayar oyunu çıkmıştır. filmi gibi eğlencelidir. güzel de grafikleri vardır.
    (capulcu, 05.08.2008 23:59)
  9. detayların güzel işlenmiş olması bir animasyonda ilk defa dikkatimi çekti.
    normal gidişatta bir anda pandanın yüz mimikleri ile gülme kendiliğinden geliyor zaten.
    (metan, 16.09.2008 17:31)
  10. çok şey öğreten bir film olmasına karşın, +13 olmalıydı bu film. 13 yaş altı bir çocuğun, filmin felsefesini hiç anlamayacağı bir gerçek. en fazla pandaya güler, o da gerçekten komik.
    (tatalu, 16.09.2008 17:35)
  11. türkçe dublajında pandayı okan yalabık ın , kaplanı deniz uğur un , orjinalinde de maymunu jackie chan in ve kaplanı angelina jolie nin seslendirdiği güzel animasyon.
    izlemesi gayet keyifliydi.hele ustasıyla yemek için kavga etmesi beni benden aldı..
    ice age kadar olmasa da gene de güzel film.
    izlenir yani...
    (ceza aka keskinkılıç, 16.09.2008 17:36)
  12. tosbağa ustanın şu lafı ile aklımda kalacak animasyon:
    yesterday is history,
    tomorrow is a mystery.
    but today is a gift,
    that's why it is called present
    (dallak barbeque, 17.09.2008 18:00)
  13. ice age ve wall e' den sonra izlediğim en iyi animasyon diyebilirim.
    bir kere bir konusu var.
    her sahneye sığdırılmış bir komedi var.
    genelinde komiklikle, öğreticilik var.
    e bu filme kötü demek için bir şey kalmıyor.
    bu filmde olmayan tek şey çok duygusallaşamamak, tam duygusallıştığınız anda bir komiklik oluyor çünkü...

tek kelimeyle güzel bir komedi...(3 oldu ama olsun)
    beni kendine bağlayan sahneler:(gerçi neredeyse tüm sahneler güzel)
    ---spoiler---
    1-mantis, po' ya akapunktur yaparken:
    tigress, tai lung ve shifu' nun hikayesini anlattıktan sonra kendisiyle shifu' yu anlatırken duygusallaşıyor ve o an bir flashback giriyor, yaklaşık 1 dakika boyunca tigress shifu' yu anlatıyor sonra sahne flashback' ten çıkıyor ve tigress anlatmayı bitiriyor. tam ağlayacak gibiyken, po' nun suratı öyle bir hal alıyor ki( o kadar komik ki) tigress çığırından çıkıyor ve " artık sabrım tükendi" diyor ve sonra araya mantis giriyor ve "onun bir suçu yok ben iğneyi yanlış yere batırdım" diyor.

2-po' nun shifu' nun taklidini yaptığı sahne (gülmekten öldüm).

3-tabakta kalan son yiyeceği almak için yapılan kavga.

---spoiler---
    (korn, 26.09.2008 00:08 ~ 11.05.2009 07:40)
  14. izlemediyseniz hakikaten okumayın, zira sahnenin özelliği itibariyle beklenti içinde olmamanız gerekiyor.
    --spoiler--

hiçbir şey için izlemiyorsanız. akapunktur sahnesi için izlemeniz gereken film. hayatımda o kadar güldüğüm en fazla 3-5 tane daha sahne sayabilirim. öyle güzel sokuyorlarki o felsefi havaya o mimiği görünce ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. gülmekten filmin geri kalanın kaçırma tehlikesi yaşadım. neyse ki zor zoraki elim space tuşuna bastı ve kahkahalarım bittikten sonra filme tekrar döndüm

--spoiler--

genel itibariyle de oldukça üst düzey bir animasyon. tamam konu olarak bir wall e olamaz, belki ice agede olamaz ama gülmek için kesinlikle ama kesinlikle gidilmesi-seyredilmesi gereken bir film...kaçırmayın...
    (amele mektebi, 06.12.2008 00:24 ~ 00:24)
  15. çok başarılı ve kaliteli bulduğum animasyon yapıt. usta ogway kaplumbağalara tarifsiz bir sevgi beslememe yol açtı resmen. ne laflar ediyor mübarek. spoiler geliyor dikkat! hele o bembeyaz sis örtüsünden gök ışıltıları olup arza yükselişi yok mu, yaktı içimi be.
    (sadomasochistic, 22.12.2008 17:00 ~ 17:01)
  16. bir aydınlanma hikayesidir. "büyülü bir şey yok, gördüğünün ötesinde bir şey de yok dolayısıyla, aklın kesiyosa korkma, direk dal."

(bkz: sapere aude)
    (earendill, 22.12.2008 17:05)
  17. izlediğim pek çok filmde olduğu gibi star wars esinlenmelerini bu filmde de gördüğüm güzel animasyon. sırf star wars'tan esinlendiği için bile görülmeli derim ben.
    (divine spleen, 22.12.2008 17:29)
  18. (bkz: mangix)
    (shagrath, 22.12.2008 17:49)
  19. dreamworks yapımı animasyon..eğer eğlenmekten kırılmak istiyorsanız mutlaka türkçe izlenmesini tavsiye edeceğim animasyondur ki, bunlardan biri de pandanın ustasının hacıyatmaz şeklinde duran bir kum torbası hakkında yaptığı yorumdur ''bu kum torbasıda pek işe yaramaz işte, yazın kapı aralarına koyuyoruz kapı çarpmasın diye'' zaten bunu duyduktan sonra animasyonu daha bir zevkle izlemeye devam ediyorsunuz..takdire çok fazla şayan bir film olmasa da dreamworks için izlenesidir.
    (enfazlaellikarakterolabilir, 09.01.2009 21:32)
  20. klişe bir hikaye kurgusuna sahip bir animasyon olsa da hem görüntüleri hem de seslendirmeleri oldukça iyidir. ayrıca çok da eğlenceli bir film.
    (ceyus, 31.01.2009 22:54)
  21. içinde en çok diyalog geçen animasyonlardan biri olan shrek benim için bu kadar komik olamamıştı.. sahnelerde pandanın başına gelen türlü aksiliklerdeki abartı, çizgi filmlerle büyüyen bizim nesil için tam dozunda verilmiş.. jack black'in her zamanki rahat tavrı ise seslendirmede de ortaya çıkmış ve her ne kadar pandaya pek uymamış olsa da eğleceye eğlence katmıştır.. son olarak, filmde usta shifu ve oogway arasında geçen peach* ağacı diyalogu tahmin ettiğimden daha derin geçtiğinden "çocuk filmi" deyip geçmemi engellemiştir..

bu ufak şaşırtmalar sayesinde harcanan iki buçuk saatin karşılığını almak ve gülümseyerek ortamdan ayrılmak mümkün..
    (pyramid, 14.03.2009 22:52)
  22. eve döndüğümde gecenin bi yarısı bana önlük taktırıp noodle pişirtmiş filmdir!

şirin mi şirin filmdir. eğlenceli filmdir. negzeldir.
    karakterleri hakkında söylenecek daha çok sözü olan ancak söylemeyen, dolayısıyla "ikincisi ne zaman çıkcak bunun hacı?" diye sordurtan filmdir.
    panda süperdir, motivasyonunun yemek olmasıyla bana jackie chan'in hong kong yapımı ilk filmlerini hatırlatmıştır.
    panda'nın babası figürü süperdir, büyüyünce ben de böyle olacam inşallah... vak vak vak.

izleyin, eğlenin...

edit: jack black, adamımsın...
    (three hours, 01.04.2009 16:33 ~ 16:34)
  23. filmin kendisi zaten pek bir güzeldir.

ama teknik olarak en başarılı animasyonlardandır ki burası daha bir dikkat çekicidir kanaatimce.
    (özgür özlem, 23.06.2009 17:45)
  24. şu saniye televizyonda bir ilk olarak fox tv de yayınlanan film.
    (kedikedi, 07.09.2009 20:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil