kumdan kaleler 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. bi kasetleri vardır.çok güzeldir hem de.insan gerisini de istio ama çok geç artık.grubun solisti ve bazı şarkılarını da yazan tuna kiremitçi artık kendini tamamen edebiyata vermiştir zira.kimbilir diğerleri neler neler yapmakta.
    (kusmuk, 17.03.2004 13:07 ~ 13:07)

2. sana dair adlı parçası her daim bir tekel bayiini aramamıza yol açan grup
    (maniacxx, 17.03.2004 13:15)
  3. hala denize doğru gibi hoş bir albüm yapıl(a)mamıştır
    (sizofrenkedi, 02.05.2004 20:32)
  4. kumsalda yapılacak maçlara kadar ömrü olan kaleler...
    (where is my mind, 14.05.2004 12:04)
  5. kumdan kalelerdir
    benim şatolarım
    ne kadar heybetli olsa da
    adları
    içten içe yıkılır
    beklemez gelecek dalgayı
    (ironic, 14.05.2004 12:19 ~ 11.11.2004 00:28)
  6. özlem tekin'in laubali albümünden bir parça.
    (headfucker, 14.05.2004 14:56)
  7. bu aşk burada biter ve sana dair şarkıları ile unutulmazlar listesinde yeri almış olan grup.
    yaşam kadar gerçek
    yaşamak gibi sahte
    öyle çok şey var ki
    yaralayan insanı......
    (tekne, 14.05.2004 15:14)
  8. baştan sona tam bir müzik ziyafeti sunan bir albümleri olan, galatasaray lisesi'nde tanışan gençlerin kurduğu grup. tek bir albümden sonra ilk önce ekonomik sebeplerle dağılmışlar, daha sonra da tuna kiremitçi'nin best seller kitaplar yazması ve sonucunda köşeyi dönmesiyle artık biraraya gelmeleri imkansız görünen grup.
    "harfin" şarkısında, şöyle bi söz geçer:
    adının bir harfi kalsın şu yorgun dudağımda
    bilirim geçen zaman yeter sana... adamı yer bitirir.akdeniz veya ege sahili tarafında bir yerlerdeyseniz, müzikleri ağırlıklı olarak akdeniz ezgileri içerdiğinden, arabada açılıp üstüste albümün dinlenilmesi tavsiye olunur. albümü bulup satın almak biraz çaba gerektirebilir, ama buna gerçekten fazlasıyla değer.
    (the weakest link, 14.05.2004 22:09)
  9. (bkz. git kendini çok sevdirmeden)
    (posforanj, 14.05.2004 22:37)
  10. çocukluğumuzun vazgeçilmez eğlencelerinden birisi olmuş, güzel kumlu plajlarda bacak kadar çocuklar tarafından inşa edilen; rüzgar, dalga gibi basit doğasal olaylar ile kolayca yıkılabilen, askeri açıdan fazla önemi olmayan kaleler..

ayrıca kumdan kaleyi yıkmak için içinde orta büyüklükte taşlar bulunan kumdan toplar..
    onları fırlatmak için : (bkz. kumdan catapult)
    (zeus, 26.07.2004 11:14 ~ 11:16)
  11. onlarca kez dinleyip asla bıkılmayacak şarkılara sahip grup.. ayrıca solistin sesi okşar insanın ruhunu.. öyle sözleri o kadar sakin ve yumuşak söyleyen bir insanın görünüşünü hayal etmekle geçmiştir yıllarım sonra gün gelir görülür tabi ki hayal kırıklığıdır..
    (luccy in the sky with the diamonds, 10.11.2004 22:37)
  12. (bkz: sana dair)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 10.11.2004 22:39)
  13. yıkılmaya mahkum olan bir nesnedir.
    yıkılacağını bile bile kale yapanların tutunamadıklarının en büyük göstergesidir.

(bkz: tutunamamak)
    (skuba, 10.11.2004 22:49)
  14. kimi zaman bir çocuğum bir müzik kutusu başucumda
    ve ayımın gözleri saydam
    kimi zaman gardayım yanımda bavulum yılgın ihtiyar
    ne zaman bir dosta gitsem evde yoklar...
    sözlerini insanın içine işleten grup..
    (fırtık, 10.11.2004 22:55)
  15. tuna kiremitçiye olan hayranlığımın başlangıç noktası olan kaset.. sana dair şarkısı birçok gibi beni de vurmuştur*
    (arch angel, 10.11.2004 23:09)
  16. külhani bir sevinç saran ansızın yüreğimi
    yeniden oluşturmak gibi gündüzü ya da geceyi
    bir kıvılcım vardı önce, yarım kalmış bir hece
    yağmurlu bir kent sonra, yorgun düşen gitgide.

ve sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi
    maskelerini kuşandı insanlar
    rüzgarlara savruldu sesim, yarım kalmış bir şarkıdan
    suskunluğu öğrendi insanlar.

ve belki sen, belki ben, belki biz ve onlar
    kumdan kaleler kuran, denize doğru
    bakarsın çoğalırız yaşam denen bu oyunda
    cemresi oluruz yarınların.

aynadan bakan yabancı yüzler örter üstümüzü
    kurşuna dizilmiş bir şehir olur düşlerim
    iki gözüm iki yağmur, henüz aşkı tatmamış
    oysa sen, belki ben, bir suç ya da bir kusur.

(tuna kiremitçi)
    (yalnızlık senfonisi, 09.02.2005 16:05)
  17. 23 marttan itibaren eski cezayir çıkmazında (inatla fransız sokağı dememek adına) chez sakman'da tuna kiremitçi tarafından temsil edilecek grup...
    (tutkuyakar, 22.03.2005 21:41)
  18. ha bir gayret şekiler yapmaktır deniz kenarında. çocuktuk, kovalarla kum taşırdık filmlerde gördüğümüz kalelerden yapmak için.
    (gülümsün, 22.03.2005 21:44)
  19. doğal içgüdü sanki, kim konulsa o kumların üstüne sahildeyken, illa bir takım şekiller verilecektir o kumlara. bir psikoloji kitabında; bunun insandaki ev kurma, düzen kurma içgüdüsüyle temellendiğini okumuştum, ne kadar küçük olsak da.
    (hell guardian, 22.03.2005 21:57)
  20. tek albümlük bir grup. yıllardır bıkmadan dinlemişimdir o tek albümü, hatta tuna kiremitçiyi sırf bu grup nedeniyle sevmişimdir. fakat birkaç ay önce "kumdan kaleler kötü bir çalışmaydı bıkbık" diye bir şeyler söylemiş, kendi emeğine haksızlık etmişti bence. gerçi bir ara umutlandım demek ki toplanıp daha güzelini yapacaklar dedim, ama sonradan röportajın tamamını okuyup "kötü bir çalışmaydı bıkbık" tabirini müteakip "bir daha müzikle ilgilenmeyi düşünmüyorum, edebiyata döndüm." cümlesiyle birlikte bu umudum boşa çıktı. yine de merak etmiyor değilim, sayın tuna kiremitçi'nin yetersiz bulduğu bu projenin bu kadar çok seveni varsa kimbilir beğenerek yaptığı bir çalışma neye benzeyecekti.
    (guenever, 11.06.2005 23:01)
  21. sular yükseliyor albümüne sana dair isimli şarkılarıyla katılmış olan grup.geçenlerde isyan edip buldum bu şarkıyı bilgisayarımın kuytu köşesinde o gündür bu gündür kumdan kalelerin melankolikliği üstümde. ne de güzel olurdu 2. albüm çıksaydı.
    (possible dreams, 22.09.2005 21:44)
  22. isteseler iki-üç albüm daha çıkarabilecek kadar çok sayıda şarkıyı konserlerinde seslendiren grup(tu). tek bir albüm yaptıktan sonra hiç bir şey olmamış gibi hayatlarına devam etmişlerdir. albüme girmeyen şarkılardan birinin sözlerini de yazalım:

"bütün gece konuşup tek bir söz söylemeden
    cümle cümle anlattık suskunluğu
    büyüktü düşlerimiz hep kendimizden yana
    aşina ve yabancı bakışlardı yurdumuz

kırmızı bir gün doğuyor üstüme
    yüzümün yanmasından anlıyorum
    kelimeler yetmiyor geceye
    ateşin gözyaşları
    ağlıyorum"

işte bu ve bunun gibi aşina ve yabancı şarkılar yapan bir gruptu. dağılmayıp müzik çalışmalarına devam etseler, belki de sönüp gidecek, şimdiki yarı-efsane konumlarına ulaşamayacaklardı.
    (tembel, 31.12.2005 15:42 ~ 04.05.2006 11:15)
  23. tuna kiremitçi insanını yanlış tanımama sebep olan grup..o zamanlar etkilenirdim sözlerinden,müziginden..şu hale bak..
    (imrahor, 10.02.2006 17:44)
  24. türk müziği ve batı müziğini çok güzel kaynaştırmış, bol enstrumanlı grup. ayrıca bateristleri daha sonra bulutsuzluk özleminde çalmıştır.
    (ragnar, 20.03.2006 03:17)
  25. bu ne senden ilk kaçışım
    ne de ilk düşüşün yüreğime
    ne bu serden son geçişim
    ne de son küsüşüm kaderime.
    (dreams2, 02.06.2006 13:57)
 sayfa  / 2