|
|
- camın hammaddesi.
- silisyum
- yemekhanenin altında yer alan plaj voleybolu sahasını kaplayan materyal.
- 2004 tarihli kesmeşeker albümü.*
- ümit yaşar oğuzcan'ın en ünlü şiirlerinden biridir.
- gavur'un üzerinde çalışarak, işleyerek mikroişlemci haline getirip milyarlarca dolar kazandığı madde.
bizlerin ise işlenmemiş biçimde turistlere sunarak yine milyarlarca dolar kazandığımız madde.
- sahra çölünde milyonlarca ton bulunabilen madde.
- mineral ve kayaçların aşındırıcı dış etkiler sonucu ayrışma ve ufalanmasıyla oluşan madde. kum bir çok mineral karışımından oluşmuş olabileceği gibi (örn: plaj kumu) tek bir mineralden oluşmuş olup o mineralin adını da alabilir. kol saatlerinin camı mesela kuars mineralinin kumundan yapılır, çünkü kuars serttir, çizilmez. hatta saatlerin içinde quartz yazması da bu yüzdendir (bazı duvar saatlerinde neden yazıyo onu ben de bilemiyorum) kuars 2 silisyum ve 1 oksijenden oluştuğu için buna silis kumu da denir, denebilir. ama her kum silis değildir, karıştırılmamalıdır. mesela bor mineralinin (bkz: bor) kumundan cam yapıldığında borcam olur. o zaman kum borcam mıdır? değildir. bor kumudur olsa olsa.türkiye'de dünya rezervinin %70'i vardır, bıraksalar çıkarsak ortalığın a.na koyarız, doğrudur. ayrı mevzu o şimdi.
(kum, 29.10.2005 03:16 ~ 03:17)
- kesmeşeker'in 2004 çıkışlı mükemmel albümü.
albümdeki parçalar şöyledir:
1. ders bitti
2. ne zaman gitti tren
3. eyalet çocukları
4. şeyler arasında
5. deve
6. bir avuç kum
7. kalbi kırıklar bankasında
8. yaşıyorum ölüyorum
9. tek kişiyim ben hala
10. duymuştum şehirdeydim
11. japonca
12. zaten
13. ne zaman giti tren (akustik)-bonus tack(siyah, 23.01.2006 14:06)
- 3-4 yaşlarındaki potansiyel inşaat mühendislerinin mesleğe ilk adım attıkları yıllarda beton niyetine kullandıkları kovaya doldurup ters çevirerek bina yapmaya yarayan hede.**
- z) armut, ayva vb. meyvelerin etli bölümlerindeki sert tanecikler.(tdk)
y) vücuttaki bezlerin, özellikle böbreğin ürettiği ince ve katı tanecikler.(tdk)
- avuçlarınızdan akıp giderken size kaybettiğiniz ve bir daha asla geri gelmeyecek anları anımsatan taneler.
(bkz: zamanın kumları)
- cd kutusunun içindeki sözlerin yazılı olduğu fasiliteyi incelediğimizde sağlam isimlerin biraraya geldiğini gördüğümüz kesmeşeker albümü.. vokal: cenk taner, bas gitar+ geri vokal+prodüktör+kayıt+mix+mastering: demirhan baylan, piyano: pelin batu, fotoğraflar: kaan çaydamlı, grafik: erol egemen*, davul: cengiz baysal..
özellikle kulaklara değen cenk taner sesi eşliğinde kaan çaydamlı'nın çektiği nefis fotoğraflara bakarken kapıldığınız sanat galerisinde geziniyormuş hissi albümü almak için en sağlam nedenlerden biri olsagerek.. ve albümün sonunda yazan soruyu bir kez daha sorma zamanı: "bir şeyin öyle olduğuna dair güçlü inanış, onu öyle yapar mı?"*
- bazı şarkılarda demirhan baylan etkisinin fazlasıyla hissedildiği kesmeşeker albümü, ki bana göre cenk taner-demirhan baylan ortak albümü gibi gelir bu histen mütevellit..
(dibap, 24.01.2007 17:34)
- iran'ın bir şehri ki kendisinde pkk kampları olduğunu bir terörle mücadele polisi söylemişti.ama son zamanlarda değişen ortadoğu konjonktürü icabı türkiye ve iran ittifak yoluna girdiler ve belki de çoktan kapatılmıştır o kamplar-en azından resmi olarak.
- güzel bir ümit yaşar oğuzcan şiiri:
sen kum nedir bilmezsin
deniz görmedin ki.
yum gözlerini, zamanı düşün,
deniz bir gözünde
kum bir gözündedir.
sen taş nedir bilmezsin
dağa çıkmadın ki
yürü ufuklara doğru,
dağ bir ayağında
taş bir ayağındadır
sen kül nedir bilmezsin
ateş yakmadın ki,
uzat ellerini gökyüzüne,
ateş bir elinde
kül bir elindedir
sen kan nedir bilmezsin
ölmedin, öldürmedin ki,
yat toprağa boylu boyunca
ölüm bir yanında
kan bir yanındadır
sen aşk nedir bilmezsin
beni sevmedin ki
ağla, ağlayabildiğin kadar
bütün güzellikler sende
aşk bendedir
- cadı bu
- an itibariyle yanımda hıçkırmaktadır.
- an itibariyle kendi kendine hıçkırmaktadır.
edit: iş bu girinin ağlamak ya da benzeri bir eylem ile alakası olmayıp, yazar bu gibi bir durumu sözlükle paylaşma heveslisi bir zat-ı muhterem de değildir.(kum, 20.05.2007 05:32 ~ 25.03.2008 00:01)
- (bkz: gum)(bkz: konya)
(hilmi, 20.05.2007 13:21)
- 14 haziran itibariyle ev arkadaşım olacak kıvırcık.
(bkz: e nihayet)
- eskiden sahilde otururken ellerimin arasından akıp gitmesi huzur verici bir şey iken; hayatımı paylaşmaya başladığım ve asla gözümün önünden bile gitsin istemediğim evdaşım.
kum gibi kum işte. sakin, sabırlı, durgun, sıcak, huzur verici.(püfü, 25.07.2007 01:17 ~ 26.07.2007 01:09)
- endüstriyel anlamda; dökümlerde kalıp olarak kullanılabilen madde.
- babasının arkadaşı olan şahsıma aaa. ! tanıyorum denizbalinası nickli çocuğu .diyebilmiş kişilik.seviyoruz kendisini.
(bkz: aynı sokakta oturan sözlük yazarları)
|