akı kapasitörü *  

adana çık aradan

1. gelecege dönüşte filmindeki arabamızın belli bir hızı (88 mil, onu bile hatırlıyorum hala) geçtikten sonra zaman değiştirmesini sağlayan makenizmanın kilit parçası..y şeklinde içinde fantastik olsun diye ışıklar geçirilmiş parça..akı kapasitörü..şuanki elektrik bilgilerimi zorlayarak ddüşünüyorum da bana pek bildiğimiz kapasitörlerle bağdaşmıyor gibi geliyor..ama yanılıyor da olabilirim...hatırladığım kadarıyla meraklı marty'in bakışları içerisinde doktor bu parçadaki 3 kolu, geçmiş zaman-şimdiki zaman-gelecek zaman kolları diye betimliyordu..
    (zeus, 01.04.2004 01:46)

2. hatta doktor(christopher lyod du galiba)o kapasitörün şeklini nasıl bulduğunu ikinci bölümde(kaçtı 1948 mi ne oluyo yani)anlatıyor;banyoda tam çıkacakken ayağını sabuna basıp düşüyor sonra kafasını küvete çarpınca birden gözünün önüne akım kapasitörünün şekli geliyor.harbi kaliteli filmdi yani
    (hell guardian, 01.04.2004 23:51)
  3. geleceğe dönüşte duyduğumda "ohaa manyaak" dediğim şimdiyse müstakbel gündelik akademik hayatımın parçası olacak olan nesne.
    (tearshine, 02.04.2004 02:04)
  4. pek yakında erke* etiketi ile türk bilim dünyasına hediye edilmesini beklediğim şahane alet. simit tezgahlarındaki çatal kod adlı besinden esinlenmelerini bekliyorum.
    (palanthaser, 22.11.2006 19:31)
  5. bütün bir madde sistemini düşündüğümüzde kondansatör(kapasitör) ve endüktans, yük - akı, farad - henry ikilisinin bu şekilde birleştirilebilmesi şu anki bilgimizle mümkün değildir. ancak uydurulan terim son derece yaratıcıdır o ayrı.

madem çaprazlama ile akı kapasitörü yapılmış; bunun tersini şöyle yapabiliriz:

- yük endüktansı.
    (hell guardian, 04.01.2007 16:38 ~ 16:38)
  6. manyetik yük ve manyetik yük akımı gibi gerçekleştirmenin imkânsız olduğu söylenen başka şeyleri çağrıştıran kavram.
    (ali kamber, 04.01.2007 16:44)
  7. (bkz: back to the future)
    (obi two kenobies, 11.10.2007 21:08)
  8. şeffaf serum hortumuna bir adet boncuk atılır, hortumun bir ucu kapatılarak içine su doldurulur, daha sonra bu hortumun iki ucu su dökülmeden birbirine bağlanır. hortum, küçük kare şeklindeki tahta parçasına üçgen şeklinde monte edilir, en tepesine (üçgenin üst ucuna) bir delik açılır, farklı bir hortum bu deliğe monte edilerek üflenir. içerideki boncuk, suyun sirkülasyonu sonucu üçgen şeklindeki hortumda gezintiye başlar, siz üflemeye devam ettikçe bu hareket sürer. evet, akı kapasitörü icad edilmiş, sıra de lorean'i temin etmeye gelmiştir.

(bkz: çocuk aklı)
    (bkz: mazi kalbimde bir yaradır)
    (dunya zikime eyfel dotume, 04.12.2007 21:48 ~ 21:50)
  9. tam türkçesinin akı sığası olması gerektiğini düşündüğüm, zaman makinesi alametifarikası.
    (granum, 03.03.2008 07:09 ~ 08:21)