kullanılmayan organ körelir   

adana çık aradan

1. bireysel olarak doğru bir önermedir. canlının kullanmadığı organ körelir, zamanla işlevini yitirir. ya da tam tersi, daha önce kullanmadığı bir organı gereksinim halinde kullanmaya başlarsa bu organ gelişir. buna da adaptasyon (uyum gösterme) denir. fakat bu özelliklerin yeni kuşaklara aktarılması biraz muallakta bir konudur. çünkü adaptasyon sadece o bireyle sınırlı kalır. genotipe yansayan bir mekanizma değildir.

ek: mesela beynini kullanmayıp kurutan bir insanoğlu bambaşka bir tür yaratığa dönüşür. ancak bu yaratığın döllerinin de insan değil de aynı yaratık olması bekelenemez
    (easy company, 24.05.2005 10:53 ~ 11:05)
  2. evrim teorisinin bu önemli maddesi körelen organla canlının başka bir tür olduğunu savunur. mesela beynini kullanmayıp kurutan bir insanoğlu bambaşka bir tür yaratığa dönüşür. ahh evrim sen nelere kadirsin.
    (gblack, 24.05.2005 10:58)
  3. (bkz: dalak)
    (right lane must exist, 24.05.2005 12:40)
  4. (bkz: penis)
    (wondrous, 24.05.2005 12:44)
  5. (bkz: çok kullanılırsa da yalama olur)
    (gelirsemkal, 07.04.2006 19:56)
  6. (bkz: apandis)
    (seqtomik, 30.01.2007 18:00)
  7. -aysu günde 20 defa sevişmemiz lazım hemen!
    -aaa niye ayol...hadi neyse bana uyar da sendeki bu ayaklanmaya anlam veremedim ben birden?
    -kullanılmayan organlar köreliyormuş aysu...çabuk kullanmamız lazım!
    -ciddi misin?...hmm acaba ben kullanmasam bi müddet daralır mı biraz dersin?
    -hö?...ne diyosun aysu delirdin mi?
    -yok yok iyi oldu bak bunu dediğin, kullanmaycam ben biraz körelsin daha iyi olur!...böyle dar dar ohh!
    -aysu saçmalama da gel buraya hadi!...ben ne olacam?
    -ay aman başının çaresine bak ben körelmeye gidiyorum!
    -hay kafamı sikeyim be!...ulan iyi kötü bi seks hayatımız vardı o da bitti...ah ulan amcaoğlu bi daha senle belgesel izlersem!..
    (red zeppelin, 30.01.2007 18:13)