1997 yılında çekilmiş fantastik bir film. çocukluğumuzda izlediğimiz arnold schwarzenegger'li conan serilerini adırıyor ama onun yerini tutmuyor maalesef. film'in yönetmenliğini
john nicolella yapmış.
kevin sorbo atlantisli barbar
kull'u,
tia carrere eski iblisler kraliçesi
akivasha'yı,
thomas ian griffith tahtta gözü olan güçlü bir komutan olan
general taligaro'yu, karina lombard ise kartlara bakıp geleceği söyleyen bakire
zareta'yı canlandırıyor.
filmin konusu kısaca şöyle uzun yıllar boyu köle oalrak kürekçilik ardından korsanlık yapan kull entrikanın harman olduğu bir ülkede kendini tahtta buluverir. halka iyi davranan, her ne kadar kadim yasalar yüzünden yapamasa da köleleri azat etmeye çalışan, din özgürlüğü getiren adil bir kral oluvermiştir. tahtta gözü olan ve yeni kralı beğenmeyen asiller suikastleri başarısız olunca ateş tapınağının rahibi ile bir antlaşma yaparlar. rahip 3000 yıllık uykusundan akivasha'yı uyandırıp katakulliyle kull'un eşi yaparlar. sonra kull'u öldürüp suçu zareta'ya atarlar. akivasha'yı öldürmek için kuzeye buz adasına gidip adını hatırlamadığım bir tanrının nefesini getirmeye çalışırlar. oalylar gelişir ve kehanette denildiği gibi "krallığı bir öpücük kurtarır".
işte o öpücük inanılmaz tiksindirdi lan beni. 3000 yıllık bir
şeytaneyi dudağında bile değil diş etinden öpüyorsunuz. lan kull amma iğrençsin lan. ne mide var sende. bo ltanrılı bol kavga döğüşlü bir film, çok atraksiyon yok ama 10 üzerinden 5 verdim. izleyecek hiç bir şeyiniz yoksa izleyin.