belki ilginizi çeker
  1. · ışıklar askeri lisesi
  2. · kabataş lisesi
  3. · derste yapmaya göt isteyen çılgınlıklar
  4. · yaran lakaplar
  5. · cemal tural
  6. · öğrencilerini şekillendiren liseler
  7. · semih sancar
  8. · west point
  9. · osman pamukoğlu
  10. · kuleli
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · yeşim salkım
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · akrebin gözleri
  9. · terran

kuleli askeri lisesi  

1. önünden bile geçmemeye yemin ettiğim subay yetiştirme ara birimi..
    (bkz: @482867)
    (rafael, 30.09.2005 20:09)
  2. arka bahçesinde orman olan askeri okuldur.
    (eden, 29.01.2006 01:30)
  3. istanbul siluetinin bekçilerindendir.
    (ahmet karaca, 25.06.2006 00:01)
  4. türkiye'nin en iyi manzarasına sahip lise. bir diğeri için

(bkz: kabataş lisesi)
    (hansvoralberg, 25.06.2006 00:03)
  5. okul orkestrasındaki herkese (davulcu , klavyeci dahil) yaklaşık üçer tane fenderdüşen lisedir. scrabble turnuvasındayken keşfettiğim üzre kantini sadece normal bir okul kantininden değil diasa dan bile ucuzdur. bizim sivil gittiğimiz törenlere onlar yeşil üniformaları postalları içinde gelirler , yazıktır.
    (how to use a life jacket, 25.06.2006 00:24)
  6. kabataş erkek lisesi ile bir dönem ( kaşınızın üzerinde gözünüz var bahanesi ile ) çok kavgaların olduğu lise.
    (kelam, 25.06.2006 00:38)
  7. fotoğrafını çekmek de kesinlikle yasaktır bu okulun. askerler silahla uyarırlar sizi.
    (zaht, 25.06.2006 01:48)
  8. geceleri ulus parkı'ndan bakıldığında insanı mest eden bir görünüşe sahip olan okul.
    (mayon, 31.03.2007 21:14)
  9. dışarıdan boğazın bekçisi, adeta o siluetin tamamlayıcısı gibi gözüken ama içinde yıllar geçirenlere bundan daha fazlasını ifade eden "şanlı yuva".ömrümün en zor, en katı ama yine de en güzel dört senesini geçirdiğim okul.hatta sadece okul değil zira hangi okulda 334 kişiyle canciğer arkadaş olabilirsin, hangi okulda o insanlarla yiyip içip yeri geldiğinde ağlar yeri geldiğinde gülersin.her köşesinde anılar yaratır, yılar geçse de o anıları içinde yaşatırsın.tüm bunlar bile kendisine tapmayı sağlar.ama o bundan fazlasını verir.yorgun günün sonunda balkonuna(ki ön tarafta okulun cephesi boyunca uzanan bir balkonu vardır) çıkıp, boğazdan geçen "sivil" araçları izler, cuma gününün bir an önce gelmesini ve o "sivil" araçlardan biriyle eve gitmeyi özletir insana.kız arkadaşınla yasak olmasına rağmen gecenin bir vakti telefonla konuşmanın şeytani zevkini yaşatır...tüm kurallarına rağmen yeri geldiğinde kuralları hiçe saymayı öğretir insana,bu nedenle ölümsüzdür kendisi...
    (aeolus, 22.07.2007 21:09 ~ 24.07.2007 00:12)
  10. her gün ayrıldığıma dua ettiğim aşırı disiplinli ömür törpüsü.
    (kurremkamerruk, 10.08.2007 03:38)
  11. geleceğin kurmaylarını sıkı bir eğitimden geçiren lise.
    (bo, 10.08.2007 10:01)
  12. manzarası ile beni benden alan, otobüsün camına kafamı dayayıp beni hayallere daldıran okuldur.
    (ne me quitte pas, 27.08.2007 23:01)
  13. boğaz'ın incilerinden biridir...
    (gonewiththesin, 04.10.2007 19:11)
  14. scrabble turnuvaları için lisede gittiğim yerdir. manzarası hakikaten çok güzeldir, herkese önerilir.
    (the godless endeavor, 04.10.2007 20:23)
  15. bugün kulelerinden birinden hazırlık sınıfında okuyan bir öğrencisi düşmüş(!) askeri okuldur.

habere bak git de bir çay demle.

http://www.milliyet.com.tr/...

allah sizin gibi gazeteciyi bilmem ki ne yapsın!
    (diabetik nöropati, 26.05.2009 09:56 ~ 09:58)
  16. kulelerinden birinde gerçekleşen - bugünkü haberlere göre gerçekleşen olay 09.05.2009 da meydana gelmiş- ve askeri yetkililerin 17 gündür sakladığı durumu,askeri savcılıktan sızma var ki olay gazatelere düşmüş bugün.
    (fava mencio, 26.05.2009 10:22 ~ 10:25)
  17. milliyet'in internet sitesinde yaşanan ölüm olayı için bir tek intihar olasılığından bahsedilmediğinin altını çizmek isterim. madem öyle işte benim tanımım:

gecenin bir yarısında, kulesinden bir çocuk düşerek ölse bile içinde intihar olasılığı bulunmayan okuldur.
    (diabetik nöropati, 26.05.2009 11:02 ~ 27.05.2009 15:52)
  18. içinde tatsız bir olay yaşanmıştır. bu ölümün büyük bir ihtimalle sigara mevzusundan olduğunu düşünüyorum ayrıca kuleli'de sigara için kuleye çıkıldığını biliyorum. açıkçası sırf tepenizde 2 tane dingil size hayvanlık yapıyor diye intihar edilmez, ararsın ananı babanı gelirler alırlar seni atla deve değil. ha çocuk sahiden sorunludur bu yüzden intihar etmiş olabilir bu da bi ihtimal ama sigara yüzünden oraya çıkması biraz daha olası.
    (anthrax, 26.05.2009 17:43)
  19. sol çerçevede adını gördüğümde "kim bilir hangi eski meslektaşım, eski okulunun başlığını besledi" dediğim, sonra haberi gördüğümde şok olmama neden olan askeri lisemiz.

belirtmek isterim ki, askeri öğrenciler kesinlikle "cesaret testi" adı altında bir zırva ile arkadaşlarının hayatlarını tehlikeye atmaz. en geç 8 yıl sonra beraber kıtaya çıkacağı, canını kendi canından öte sayacakları insanları böyle aşağılık bir sınava sokmazlar. bu iddiayı ortaya atanları da kınıyorum.

hazırlık sınıfı zamanlarındaki psikolojimi göz önünde bulundurmaya çalışıyorum. bunun yanında o anahtarları nereden bulduğunu da merak ediyorum.

ayrıca daha hazırlık sınıfında sigara içen yüzdenin 10'u geçmeyeceğini düşünüyorum ve içen varsa da bunu saklamak adına daha büyük bir tehlikeye davetiye çıkaracaklarını tahmin etmiyorum.

tabi ışıklar'da kule olmadığı için güvenlik derecesini de bilemiyorum.

(bkz: ışıklar askeri lisesi)
    (hashus1099, 26.05.2009 17:56 ~ 17:57)
  20. kirpiğim uzun diyerekten elemişlerdi beni bu okulun sözlüsünde

kulelerin görünmeyen yüzünde de süper basketbol potaları var bu okulun.. onlar için gidilir yani
    (osmiyum, 21.06.2009 14:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil