dün akşam izmir metrosunda karşılaştığım andaval. yüksek sesli müzik dinlemek rock ve metal müziğin doğasında vardır, hiç kimse "aç bi metal, sessizce çalsın şurda" demez, ancak adı geçen şahıs, kendisinin bile gürültüden anlayamayacağıı desibelde müzik dinlemeye çalışmakta, diğer metro sakinlerine yayın yapmaktadır. şahsım da dışarıda kulaklıkla müzik dinleyen biri olarak yüksek sesli müzik dinlemişimdir ve dinleyen başkalarına da şahit olmuşumdur. ancak bu arkadaş işin bokunu çıkarmış, vagonun öbür ucundan bile duyulabilecek ses seviyesine çıkmıştır.
aslında böylelerinin tek amacı zaten insanların bu dinlediğini duymasını istemeleridir. niyetleri "veriyim metali, belki aynı tür müzik seven bi kız veya bi gotik bulurum, kapağı atarım" tarzı düşünceleridir. böylelerinin birçoğu dinlerken kendisi bile rahatsız olmakta, ama baskın olan bu apaçi düşünceler zorla dinlemelerine neden olmaktadır.
bu şekilde müzik dinleyenlere iki öneri sunmak mümkündür. birincisi hiçbir kız "aa benim müzik tarzım, mutlaka vermem lazım" demez, bu yüzden bu yöntemin kanıtlanmış bir geçerliliği yoktur. ikincisi ise olur da "benim kız düşürmek gibi bir amacım yok, yüksek sesle müzik dinlemeyi seviyorum" diyenler çıkarsa, bunlara sennheiser cx300 yüksek izolasyonlu kulaklık önerilir.
(bkz:
sennheiser reklam senaryoları)