kulağa küpe takmak için gerekli olan şeydir. tabancaya benzer bir aletin ucuna boktan bir küpe takılır ve önceden işaretlenmiş ve gerekli ilaçlar sürülmüş kulak memesine girişilir. işlem sonucunda artık sizinde kualğınızda çok şirin bir deliğiniz vardır. delme işlemi sırasında takılan küpe 1 hafta kadar hiç çıkarılmadan kulakta kalırsa süper olur. ilk 1-2 gün delinen kulağın üstüne yatmak acı verebilir.
kemal özkanda asla yapılmaması gereken olaydır...(bkz:
ben bunu yaşadım)
genellikle kulak deldirmek acı vermez fakat sonrasında delik ihmal edilirse iltahap kapma olasılığı varıdr. deldirilcek yer kıkırdaksa iyi düşünülmeli ve kesinlikle iki kulak aynı anda deldirilmemelidir çünkü kulak kıkırdağının iyileşme süresi kulak memesine göre uzundur ve yaklaşık 1-2 ay üstüne yatmak acı verir. bir de saçınız uzunsa tararken (küpenin tarağın dişlerinin arasına sıkışması..vb) ve dar/boğazlı şeyler giyerken oldukça zorlanmanıza sebep olabilir.
delen kişi sola di mi diye sorup pis pis sırıtıyorsa insanda asap masap kalmaz..deldirmiyorum kardeşim önce seni delecem deyip sandalyeden kalkmak ister insan ama sakin olmak gerekir..sonuç:sol kulak 1 yıldır deliktir..
ne hikmetse keyifli ve alışkanlık yapan bişedir. hızınızı alamayıp 9 kere deldirirseniz onların hepsini takmak istemeyebilirsiniz. kıkırdak bölgesinde yapılan hali daha riskli olup illa ki steril ortamda iğneyle delinmeli derler ama bildiğin tabancayla delen yer çoktur hala, hatta burun delerken de o tabancayı kullananlar görülmüştür. kıkırdakta denenmiştir ve olumsuz bi sonuçla karşılaşılmamıştır ama yine de tavsiye edilmez.
kulak memesi ise löp et olduğu için gerilmediğiniz sürece oldukça acısız ve rahat delinir, gereğinden fazla delik olduğunda kulak memesinin şeklinde deformasyon meydana gelmesi dışında bi sorun kolay kolay yaşanmaz.
sinirlerin bulunması nedeniyle daha riskli olan ve türkiyede genellikle işini bilmeyen insanlar tarafından uygulandığı için(atlas pasajında piercing yapabilecek eleman aranıyor diye ilan var şu aralar, yorgan iğnesiyle çenesini delen insanlar tanıyorum, başvuranlar da öyle tipler olacaktır) yaptırılırken dikkat edilmesi gereken bi çok farklı deldirilebilir nokta da vardır kulakta, illa memeyle kısıtlamamak lazım.
http://www.elegant-elements.com/... adresinde incelenebilir. ayrıntılı bilgi ve deneyim öyküleri için (bkz:
bmezine)
ilk gençlik, ilk başkaldırı;
- oğlum bize yakışmaz yaptırma sakın
--- biz kimiz ya
-oğlum ipnemisin
---insanım insan
2 saat sonra kulakta küpe ile eve gelinir
-aferin
---saol
sözde sinek ısırı kadar acı veren eylem...
futbolcuların da oralarına buralarına sıkılan mucizevi sprey ile birlikte acısızlaşan ve birbirinden güzel, değişik aksesuar takabilmenize olanak tanıyan güzel olay.
not: ha şimdilerde artık iyice boku çıktı, herkesin kulağında küpe, orasında burasında piercing vs. ama eskiden güzeldi, özeldi be küpe takan adam olmak, en azından saçından, kıyafetinden başka oynayacağın değiştireceğin bir şeylerin daha oluyordu üzerinde canın sıkılınca.
bir de bu var son notum: (bkz:
@833334)
(theone, 08.06.2006 04:37 ~ 04:39)
tırsa tırsa gidip "anam lan bu muymuş? ene çok kolaymış." diyerek tamamladığım eylem(aslında anlık bir şey, kafamı sabit tutmaktan başka bir katkım olmadı olay anında.) bepanthene, teramisin gibi ilaçlar sürülmeli akabinde, iki gün kulak ıslatılmamalı ve steril küpe bir hafta sonra çıkarılıp atılmalıdır. ha bir de çok ucuz bir şeymiş canım.
ömür boyu sahip olacağın bi fonksiyon için bikaç güncük beyin zonklaması yaşamak
bi ara da "ağrısız kulak delinir"tabelalarına savaş açılmıştı.kulak mı ağrısız yoksa kulağı delerken mi ağrı vermeyiz anlamadık diye.
yazıldığı gibi ağrısız, sızısız yaptırabilen eylemdir. işin zor olan kısmı o kararı verip o tabancanın altına yatabilmek
*. tabi ki
toplum önyargıları en başta anne ve babadan başlayarak etraflıca düşünülmelidir. kulağı delen, tabancayı tutan ellerin de başarılı olması gerekir,
gözve
nizamsahibi insanlar olmaları gerekir zira ikinci kulağın deliği ilk kulağın deliğine tabiki eşit olmalıdır yoksa kelebeğin at organlarına yakışmadığı gibi görüntüler çıkabilir.
aile bireylerinin her görüşte olumsuz tepki vereceği bir olaydır.
eğer kulağınızı babanızın yanında deldirecekseniz size birkaç tavsiye;
1) delme işlemine son yarım saat kala kulak, küpe,delik,toplum, elalem,ne der gibi kelimeleri kullanmamaya özen gösterin.
2)mümkün mertebe babaya şaklabanlık yapın.
3)"insan arada bir değişiklik arıyo ya" gibilerinden cümlelerle zemin hazırlayın.
aksi halde babanın intikamı çok acı olabilmektedir.
kulağa sıkılan buz gibi,hisleri öldürücü spreyi sıktıktan sonra hiç bir acı duyulmayan ama o kulak delen makine görüldüğünde "ya benim ocakta yemek vardı,dur ona bakayım bi" denip ortamdan sıvışılmak istenen lakin aslında hiç farkedilmeden o sırada kulakta yepyeni bir deliğin olduğunu görme durumu.
dün ilk defa gerçekleştirdiğim olay. kulağa hiçbir madde sıkılmadı.
- hangi kulak abi?
+ bu
- (tak)
bu kadar. ağrısız acısız.
(bilgez, 04.11.2007 10:51 ~ 22:21)
iki gün önce bir arkadaşın "abi, sen deldirmişsin ben de deldirecem" demesi üzerine dilimizin esnekliğinden ve benim şeytani işlere çalışan kafamdan dolayı "ne diyon lan sen" diyerek başta tepki verdiğim, sonrasında "haaaaa, tamam tamam, gidelim deldirdiğim yerde deldiririz; sağlam yerdir" dediğim hadise.
sonrasında şöyle bi konuşma geçti aramızda:
-abi deldirdim ben de. (surata yayılan sırıtma)
-iyi oldu değil mi?
-kendimi çok seksi hissediyorum allahıma.
-la bi siktir ya.
geçmiş zamanda ucu ateşe tutulmuş iğneyi gömen nineler, ip bağlayıp, kibrit çöpü takanlar vardı, şimdilerde seç küpeni bir fıss, hayırlı olsun...
(heidi, 15.11.2007 08:58)
ısırganla uyuşturma da kullanılan tekniklerinden biridir, ama sonrasında kullanılan yorgan iğnesi ne kadar uyuşursa uyuşsun akıldan çıkmaz.
söylenen bir çok yanlış bilgiye rağmen gidip yapınca hepsinin yanlış olduğunu anlamayı sağlayan eylem.
yüzyılın icadı spreyle kulağın delindiği bile hissedilmez,akabinde uyuşturucu etki geçmeye başlar. yarım saatlik bir kaşıntı hissi olur. bitti. yok efendim ıslatmıcakmışız,yok efendim hede höde. kulağımı deldirdiğim gün denizden çıkmadım. sonuç: sıfır.
kulak deldirmek hakkında söylenen tek doğru şey,ilk takılan steril küpenin en az 1 hafta çıkarılmamasıdır. aksi takdirde kulak kapanır,tekrardan kendiniz delmek/deldirmek zorunda kalabilirsiniz. (ben kendim deldim. yapmayın)
ya eczanelerde beni yiyorlar ya da çok aptal bir uygulama var. "kulak deldirme 10 ytl" yazıyorsa bir yerde tek kulak da deldirseniz, iki kulak da deldirseniz fiyat aynı. o ilaçlı küpelerin çifter çifter satıldığını söylediler bana. sırf param boşuna gitmesin diye ilk seferde iki delik açtırdım kulağıma. iki sene sonra hadi bir de öbür kulakta da delik olsun dediğimde hop yine param boşa gitmesin hesabı iki delik daha. birisi bu kulak delicilerin tüketim çılgınlığı teşviğini durdurmalı.
kıkırdak deldirilirken uyuşturucu spreyin elinin ayağının ayarı düzgün bir insan tarafından sıkılması gerek, çünkü bazıları yalnışlıkla sadece kıkırdak yerine kulağın tümüne(içi dahil) sıkabiliyor, delinirken hiç acımadı tabi ama 3 gün bişey duymadım be abicim.
kulağını deldiren kişi damat adayıysa sorun teşkil edebilecek eylemdir.
yıllar önce babam karşısına alıp daha küçücükten tembihlemişti '' küpeli, dövmeli damat istemem !'' şeklinde. yıllar gecti .bir sevgilim oldu. babama uygun bir damattı. 3 yıllık küpesiz sevgilim bu artı yönünü bilmesine rağmen 1 dk içerisinde kulağını deldirtmeye karar verdi ve deldirdi. sanırım evlenmek istediğim zaman ''sorun sende değil aşkım, bende..'' taktiği uygulayacak.
edit: 4. yıla yaklaşırken bir de dövme yaptırdı...