kukla   

adana çık aradan

1. sözlerinin tamamı aşağıdaki gibi olan yaşar kurt parçası:

"kuklayım ben kuklayım
    annem giydirdi beni
    babam boyadı yüzümü
    öğretmenler doldurdu içimi
    herşeyi onlar öğretti
    işe ne zaman gideceğimi
    ne zaman işten çıkacağımı
    kaç paraya çalışacağımı
    onlar öğretti bana
    kuklayım ben kuklayım
    oyumu kime atacağımı
    akşam kaçta yatacağımı
    çişimi nereye yapacağımı
    ne zaman güleceğimi
    nereye gömüleceğimi
    yalnız bir şeyi unuttu bunlar
    ipler kimin elinde?
    ipler kimin elinde?
    bendeeee!!!"

(bkz: kuklacı)
    (selenge, 28.05.2005 21:54 ~ 21:54)
  2. (bkz: muppet show)
    (whisper, 06.03.2006 03:53)
  3. (bkz: master of puppets)
    (sulfur, 11.03.2006 02:43)
  4. biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz
    kuklacı felek usta, kuklalarda biz
    oyuna çıkıyoruz birer, ikişer;
    bittimi oyun, sandıktayız hepimiz

ömer hayyam
    (whisper, 27.03.2006 01:41)
  5. rumca "bebek" anlamına gelen sözcük. kuklamu da bebeğim demek, eski türk filmlerinde bazen mahalledeki rum ablaların ağzından duyulurdu.
    (mürekkepbalığı, 26.01.2007 18:28)
  6. (bkz: kuklayı değil kuklacıyı vur)
    (selenge, 01.03.2007 16:49)
  7. kontrolü kimdeyse onun oyuncağıdır kuklalar. ellerinde ipi tutanlar, ya da kuklayı avuçlarının içinde tutanlar ise onların efendileridir. kukla tek başına hiçbir şey yapamaz. efendisi ne derse onu yapmak zorundadır. bükerlerse bükülür, doğrulursa doğrulurlar. en şanslı kukla pinokyodur. o kendi özgürlüğünü kazanmış, gepetto olmadan da yaşayabilir hale gelmiştir. yokluğunda ne gidebildim ne kaldım demesine gerek yoktur.
    (ascella, 22.04.2007 00:37)
  8. (bkz: pinokyo)

ne kadar yaşar kurt parçasında " babam boyadı yüzümü, öğretmenler doldurdu içimi " diyerek isyan etse de genel yaşayış biçimi itibari ile karşı koymamak lazım gelir olanlara. koyamazsın çünkü. her gün minibüse 1,25 ytl vermek istenmese de, mecburiyetten " ücretleri kapı ağzına uzatalım " lafı ile elini istemsizce cebine atarsın. bak muavin bile ipini çekti. daha ne ipler çekiliyor görünmeyen. dar ağacı ne ki?
    (soldier in the army, 22.06.2007 23:23)
  9. hastası olunası büyük oyuncağı... ahanda buraya yazıyorum öğreneceğim bir gün yapmasını... ipleriyle kusursuzdur. konuşturabilirsiniz bile. hm..
    (kolektivist kedi koleksiyoncusu, 29.06.2007 13:56)
  10. tekno kültürün dayattığı verili yaşam biçimini kabullenmiş insan.
    (kuklaların yaşamından, 29.06.2007 13:58)
  11. çocuklar için tasarlamış olsa da çoğunun ödünü patlatan ip veya tel ile hareket ettirilen düzenekli, kontrolü zor, ipi dolanıp, çözülemeyen oyuncak.
    (heidi, 11.12.2007 09:49)
  12. kukla

içimde kalır mı bu yalnızlık,
    düşer miyim uçurumlara,
    soluksuz kalır mıyım derinlerde
    allah'a ve yosunlara emanet

varsa bir yol gidilecek,gidilir,
    kalınır bir yerde biraz beklenir,
    'dinle ney'den - kimse tek başına değildir
    yalnızlık olsa olsa yazılanın başlangıcı

ama elbet bir gün bu dünya da bırakıp gider
    terk edip gider kendini
    altındaki sıcak taşa
    ve işte orada öylece kalır baş-kuklacı
    kalır
    yalnızlığıyla
    başbaşa....

ali hikmet yavuz
    (kabuk adam, 19.01.2008 14:28)
  13. ing. puppet
    (bkz: puppeteer)
    (eva, 19.01.2008 14:30)
  14. ahmet ümit'in şu ana kadar okuduğum en iyi romanı. tipik ahmet ümit tarzıyla olabildiğince gerçekçi bir anlatıma sahip. susurluk davasına ve 80 öncesi sağ-sol çatışmalarına farklı bi açıdan yaklaşıyor ki özellikle kitabın sonundaki alıntı oldukça ikna edici. bunun yanında felsefik açıdan en karamsar ahmet ümit romanı da diyebilirim, kaybetmeyi öğrenmek gibi karamsar gözüken bir felsefe işleniyor sürekli. ayrıca romanda yine beyoğlu'ndan parçalar bulmak mümkün, ve etliye sütlüye karışmayan düz bir adamın düzlüğünden sıkılıp kendini maceraya atması olayı yine var. şahane bir roman kısaca.
    (henderson, 29.03.2008 17:35 ~ 17:37)
  15. (bkz: tayyib i üzmek allah ı üzmektir)
    (bkz: bundan ala kuklamı olur)
    (bkz: ipler kimin elinde)
    (mi atze, 29.03.2008 18:52)
  16. yalnız bir şeyi unuttu bunlar, ipler kimin elinde ?!
    (rene, 02.05.2008 12:07)
  17. beyaz perdedeki şeytani akrabaları için:
    http://www.sinemaestro.com/...
    (electro, 16.05.2008 12:47)
  18. ankara'da balgat'ta sadece iskender servisi yapan lokanta. ismini, lokantanın içindeki sahnede, bir gecede bir kaç defa tekrarlanan kukla gösterilerinden alıyor. çok güzel bulgur pilavı yaparlar.
    (closer, 16.05.2008 18:21)
  19. asuman krause'nin "memem var, götüm var bacaklarım var, e o zaman neden klip çekmiyorum?" mantalitesiyle insanlığa verdiği zulümdür.
    (hothead, 30.06.2008 23:58 ~ 23:59)
  20. beğendiğimi itiraf etmeye utandığım ve gizli saklı kulaklıkla dinlediğim asuman krause şarkısı. dönemlik bir dejenerasyon sendromudur diye umuyorum.
    (adenozin tri psikopat, 29.07.2008 07:42)
  21. "kıvıracaksan da o göbeğin hakkını vereceksin" sözü ile yaz sezonu messengerlarına kişisel ileti şeyisinde damgasını vurmuş asuman krause şarkısı.
    (sezjum, 29.07.2008 23:15 ~ 23:16)
  22. asuman krause'nin beni benden alan şarkısıdır, sözleri bir edebi metin niteliğindedir.

ablam, iç organlarını kapatmaya çok şükür ki yetecek derecede yırtmaçlı, daracık bir mini elbisenin beline metal bir şey (ki ben soba borusu olduğunu düşünüyorum) takıyor, alıyor eline kırbacı, başlıyor söylemeye!

"senin işin sağ gösterip soldan çakmak"

yani bunu biri dese bana "vay anam naaptılarsa sana artık yön kavramını şaşırmışın" derim, bu abla diyince şarkı oluyor. burju bunu anlamıyor.
    (burju, 06.08.2008 23:17)
  23. bir dizesinin ikincisiyle alakasını kuramadığım; başlangıştaki "laylalaaa.." kısmını ilk dinlediğimde "aha ben bunu nerden tanıyorum?" diyip sonradan yanıldığımı da anlasam dinlediğime dinleyeceğime pişman olduğum, lanet olası nakaratını 3 gündür dilimden söküp atamadığım parçadır. ama yook, yok senin işin mankenlik; ne işin var stüdyoda..
    (fani, 20.08.2008 01:25 ~ 01:26)
  24. kukla bedenim, tahtadan ayaklarım, tahta ellerim,
    bezdi yüreğim ve camdı görmez gözlerim...
    bedbaht.
    (bedbaht, 20.08.2008 01:36)
  25. rumca khouklhla okunuşu kukla, mukavva kutu dan türemiştir. kukla kalın kağıttan mukavvadan yapılmış araçlarla oynanan oyunun adı.
    (akılfikirdükkanı, 31.08.2008 22:46)