görseller
kuddusi okkır 

belki ilginizi çeker
  1. · güler zere
  2. · şimdi beni küfür ettireceksiniz
  3. · ergenekon cinayeti
  4. · kendi ülkende ikinci sınıf vatandaş olmak
  5. · darbecilerin aslında demek istedikleri
  6. · erol manisalı
  7. · ergenekon davası
  8. · volkan demirel
  9. · kuddusi okkır
  10. · postmodern idam
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · prison brake
  2. · domuz gribi
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · disko kralı
  5. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  6. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · perseus
  9. · radiance vs still cursed

kuddusi okkır  

sayfa  / 2
  1. iddianamesi bile olmayan bir soruşturmada tutuklanıp 11 aydır cezaevinde tutulan ve ölüm döşeğinde serbest bırakılan işadamıdır. başka da söylenecek, yazılacak bir şey bulunamamaktadır.
    (arapbebek, 04.07.2008 10:07)
  2. sağlık probleri olmasına rağmen bu zamana kadar neden, hangi akla hizmet cezaevinde tutulan mağdur. ölmek üzere olduğu için de serbest bırakmak ne kadar komik bir uygulama anlatamam. bırakın mahkumiyetleri kesinleşmişlere yapılan sağlık kontrolleri bu insana neden yapılamamış, gözaltına alınırken yapılan sağlık kontrolleinde neden tehsiş konulamamış? bu sorular kurcalıyor beyinlerimizi. allah cezasını verdi diye düşünenler mutlaka vardır bu adam için, ama adil olması gereken yargımız neden bu insanın göz göre göreölmesine seyirci kalabilmiştir anlamlandıramıyorum. bugün sağlık sorunları yünden cezaevleri yerine ev hapsine çarptırılan hırsızlardan ne farkı var bu adamların? tek bir farkı var galiba suçları sabit değil hukuk önünde.
    (chixculub, 04.07.2008 12:36)
  3. ergenekon denen "iddiasız" bir soruşturmanın ilk kurbanıdır belki de. daha kimlerin hayatını bir hiç uğruna mahvedecekler? kocaman bir soru işareti.
    eğer okkır ölecekse bu tamamen bu safsatayı yaratanların suçudur. hele de o hazırladık dedikleri ama henüz görülmemiş 2000-2500 sayfalık iddianame fos çıkarsa, işte siz o zaman görün olacakları. masum bir insan hastalığı bilindiği halde nasıl olur da bu hale getirilir, nerde insan hakları, nerde insanların temel hakkı?
    okkır'ı içeri alarak yalnızca sağlığını değil itibarını da bozmadılar mı? eşi aylardır ne yer, ne içer sormadılar bile.
    ellerinde ölmesin, suçlu konuma düşmesinler diye salmak, öyle mi? ne adalet ama...

masumluk kanıtlanıncaya kadar herkes suçludur öyle mi ağam, öyle midir?
    (marjane und eudaimonia, 05.07.2008 11:39 ~ 11:39)
  4. hakkında 2 yıl 4 ay hapis cezası kararı alınan necmettin erbakan'ın rahatsızlığı nedeniyle cezasını evinde çekip sürenin dolmasının ardından oy toplamak için meydanlara inebildiği bir dünyada; gözaltına alındığından beri suçu kanıtlanamadığı için içeriden ölüsü çıkan insan. kim, nasıl hesap verecek ruz-i mahşerde?
    (damda deli var, 05.07.2008 12:09)
  5. (dünyayı kurtaran adam, 05.07.2008 12:10)
  6. öncelikle şunu belirteyim. kendisi salıverilmiş değil, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye sevkedilmiştir.

umarım açılacak (açılabilecek mi ! ?) dava sonuçlanıncaya kadar yaşama tutunmayı başarabilir. bunu başaramazsa, dava o'nun için düşürülmüş olacak.

dava fos çıkarsa, evrensel insan haklarının temelini oluşturan yaşama hakkını elinden alanlar için sonuç ne olacak? dava sonuçlanıp ceza alacaksa, yasalarda bile var olmayan ölüm cezasıyla cezalandırılmış olması hangi adaletin tecellisi olacaktır?

uzun tahta bacaklı palyaçolar gibi stratosferden nefes alan servis peçetesi kıvamındaki kimi gazeteler bundan böyle insan haklarından falan bahsetmesinler hiç. palyaçolardan bile daha komik durumdadırlar şimdi.
    (ulysses i anlamadım, 05.07.2008 13:11)
  7. 06 temmuz 2008 sabahı saat 06.00'da hükmü infaz edilen kişidir.*
    (syst, 06.07.2008 10:23)
  8. yurt dışına çıkma yasağı konulabilir, evinde ifadesi alınabilirdi. tepelerde büyük kavga var, memleketin geleceği söz konusu. bu da rejim zaiyatı olsa gerek. ne önemi var değil mi bir insanın? can taşıyor olmanın?..

kim takar ki?

(allah rahmet eylesin, ailesine de sabır versin.)
    (aksamustune dogru kis vakti, 06.07.2008 11:15 ~ 11:17)
  9. bir hiç uğruna yaşam hakkı elinden alınmış insandır. gözaltına alınmasını falan eleştirmek yanlış olur. ama bir insanı hasta iken serbest bırakmayıp delilleri karartabilir diyerek ölüm döşeğinde kaderine terketmek.. işte size sosyal hukuk devleti. allah rahmet eylesin...
    (fantastikkarakterleriolmasadanickimcokfantastik, 06.07.2008 12:18)
  10. sapasağlam bir adamı hiç uğruna öldürenleri nefretle kınıyorum...

çok komik değil mi? kınamaktan, küfretmekten, söylenip durmaktan başka bir halt edemiyorum. yazık bize...
    (marjane und eudaimonia, 06.07.2008 12:25 ~ 12:25)
  11. ergenekonun akparti uydurması bir şey olduğunu savunanların eline geçen bir malzeme... bu malzeme iyi kullanılacaktır her fırsatta "ergenekon mu, bak sapasağlam kuddisi öldü bu saçmalık yüzünden." diye konuşulacaktır...
    (ozdemir, 06.07.2008 12:55)
  12. kayıp trilyon davası olarak bilinen davada ortada şüphe götürmez bir suç varken bile, necmettin erbakan' ın cezası hapishaneye atılmak yerine, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek, 11 ay ev hapsi cezası olmuştu. bu adamı ise, suçu hakkında bir iddianame bile yokken ve sağlıklıyken aldılar. bir yıl geçti, iddianame hale ortalıkta yoktu. adam içerde kanser oldu, bilincini yitirip kurtulma ümidi sıfıra inince tahliye kararı çıkardılar. nitekim bir kaç gün sonra da vefat etti zaten.

adalet bu mu şimdi? biri altınoluk' taki yazlığında 11 ay taşak kebabı yaparak ceza çekiyor, diğeri bir iddianame önüne konulmadan, yani suçunu bile öğrenemeden hapiste hastalanarak tabiri caizse sürünerek can veriyor. eğer gerçekten adalet buysa yemişim böyle adaleti.
    (ekipler amiri kenan, 06.07.2008 13:27 ~ 13:46)
  13. sevabıyla, günahıyla hakkın rahmetine kavuşan, ergenokon davası sanığı. halkın mahkemesine çıkamadan, hakkın mahkemesine çıkmıştır.
    (amedian, 06.07.2008 13:38 ~ 13:39)
  14. 13 aydır iddianamesi bile çıkamayan bir operasyon kapsamında gözaltına alınıp bugün hakkın rahmetine kavuşmuş kişidir.

ne söylesem yetersiz kalacak biliyorum ama bugün bu insanın vefatında rol oynayan kişileri yarın tarih asla ve asla affetmeyecektir.

not: bu girimi burda bitirecektim ama az önce görsellerde fotoğrafını gördüm ve daha fazla dayanabileceğimi sanmıyorum.

ezileni(!), insan haklarını dilinden düşürmeyen o iktidarın hiç mi suçu yoktur ? sapasağlam gözalta alınmış bir insanı ölüme götüren bu sürecin hesabını kim verecektir ? aylar boyunca eşinin çıkmasını bekleyen sabriye okkır'ı merhum suçsuz bulunsa kim, nasıl avutabilecektir ? hiç tanımadığım, etmediğim bir insandı kuddisi okkır... ama içinde biraz olsun vicdan taşıyan herkesin yüreğini yakacak olan o tabloyu görüp de müdahale etmeyenlerin şu an elini kolunu sallaya sallaya gezmesi kanıma dokunuyor, midemi bulandırıyor.

son olarak allah, peygamber, din, islam diyerek başa gelenlerin başrolünü oynadığı devlet eliyle işlenmiş bu cinayet sonucunda gördüğüm şey değil allah korkusu, içlerinde ufacık dahi olsa insanlık adına hiçbir kırıntı bulundurmayan insanların bizi yönetmeleri. birkez daha fotoğrafa bakın dediğimi çok daha iyi anlayacağınızı ümit ediyorum....
    (miyawmiyawmiyaw, 06.07.2008 16:59 ~ 17:02)
  15. hakkında yanlı medyanın ;"bakın bakın mahkemeye gerek kalmadı cezasını allah verdi "diye açıklama yapılmasını beklediğim kişidir
    (profesore, 06.07.2008 17:23)
  16. gördüğü muamele devletin emanete hıyanet ettiğinin göstergesidir. suçlu ya da suçsuz,sağcı yada solcu hiç kimsenin karşılaşmaması gereken muameledir.demokrası ve insan hakları bir gün herkese lazım olacaktır.
    ithaf:abdullah öcalanın neredeyse hergün ishal mi . ? kabız mı .? olduğu konusunu dillerinden düşürmeyen ''demokrasi '' havarilerine ithaf edilir.
    (denizbalinası, 06.07.2008 18:08)
  17. ölüm sebebi sanırım metastas aşamasına gelmiş kansermiş. gözaltına alınması ile hastalığın hızla ilerlemesi arasında bağ var mıdır bilmiyorum, o açıdan bir eleştirim yok ama bu adamın yakınlarının hâline üzülmemek mümkün değil. şu operasyon bir iki ay geç yapılsaymış en azından son zamanlarını sevdiklerinin yanında geçirecekmiş. insanın sevdiğini en son polis götürürken görüp bir daha bilinci kapalıyken bir hastane köşesinde bulması çok acı verici.
    (recai pengül, 06.07.2008 18:12 ~ 18:15)
  18. öldürülen "insan".

birgün oturdu hayallerindeki türkiye'yi kaleme aldı. nasıl olmalıydı ona göre bir ülkenin düzeni ve nasıl yönetilmeliydi bu devlet? nasıl bir yapılanmaya gidilmeliydi durumu düzeltebilmek için... düşündükçe yazdı, yazdıkça açıldı. sonunda ufak çaplı bir kitapçık hazırladı kendine. çok da beğenmişti hani eserini. bu biraz çocukça ve belki amatörce ama her haliyle iyiniyetli "ütopya"sını gönderdi birkaç sevdiğine, eşine dostuna.

geçen seneydi 2007 haziranının yirmisi. zorla aldılar evinden. ilaçlarını toparlamaya bile fırsat vermediler. devleti yıkmaya çalışan çetenin anayasasını yazmaktı suçu! breh breh.... neler karıştırmıştı böyle kuddusi amca? şaşkındık...

meğer kansermiş ... durumunu hastalığını anlatmaya çalıştı ailesi, avukatları. değil ilgilenen dinleyen bile çıkmadı... " ben sağ çıkamam buradan oğlum, bu utançla yaşayamam" dedi bir seferinde. dediğini de yaptı.

yaşayamadı bu utançla. devleti için canını vermeye hazır bu insan devleti yıkmaya çalışmakla suçlanmayı yediremedi kendine. tetikte bekleyen kanseri yedi bitirdi onu. belki de senelerce ilk aşamalarda seyreden kanseri 10 ayda 4. aşamaya ilerledi. belki de dayanamadı kanser oldu içeride bilmiyoruz. bildiğimiz birşey var ki onu ancak 4. aşamada lütfedip yatırdılar hastaneye. artık çok geçti..

sen yaşayamadın bu utançla kuddusi amca yediremedin kendine. bakalım senin ölümünden sorumlu asıl katiller yedirebilecekler mi kendilerine bir ülkenin kaderi ile oynamayı? en azından bu gece, yatağa yatıp düşününce ulan bu işte bir terslik mi var diyecekler mi?
    yok hiç sanmıyorum... zira meşguller. inşallah 2010'a yetişmesi gereken bir iddianameyi yetiştirmeye çalışıyor garipler.
    (kedikara, 07.07.2008 00:57 ~ 15:20)
  19. ismi lazım değil, hükümet şakşakçısı bir kanalda alt yazı olarak "öldü." şeklinde anılmıştır. "kuddusi okkır öldü." haber aynen bu şekilde. aynı kanaldan geçen başka bir alt yazı ise şu şekilde: "hasan doğan vefat etti." birisi vefat ediyor, diğeri ise ölüyor. yanlış anlamayın. benim aldığım terbiye kim olursa olsun ölüye kin tutulmayacağı şeklindedir. ama medyaya bakıyorum hükümetin zar zor da olsa futbolda kadrolaşmış, bu konudaki en yetkin adamı ölünce vefat etti oluyor. 11 ay boyunca neden yattığını bile bilmeyen, sapa sağlam içeri girip ölmek üzereyken tahliye olan birisi olunca öldü oluyor. sanki belasını buldu der gibi. evet evet aynen öyle. yazıklar olsun demokrasinin nimetlerinden yararlanıp dikta rejimi uygulayanlara, ve onların şakşakçılarına.
    (genjuure, 07.07.2008 13:57 ~ 14:00)
  20. http://www.hurriyet.com.tr/...

hürriyet gazetesi'nin haberine göre cenazesine çok az katılım olmuş. halbuki delilleri karartmasın diye bizzat zekeriya öz cenazeye katılmalıydı bence. defin tamamlanana kadar en azından. allah muhafaza, ya deliller karartılırsa.

hükümet bunun hesabını nasıl verecek acaba? yargılanmış, mahkumiyeti, hırsızlığı kesinleşmiş erbakan hocanızı evine tatile gönderirkenki standartınız ne, şimdiki standartınız ne? mehmet ali şahin hemen, bugün istifa etmelidir. bir canı böyle keyfiniz uğruna, korku iktidarınızı pekiştirmek uğruna hiç saydınız, yazık.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 07.07.2008 20:08)
  21. darbecilerin kasası, darbecilerin finansörü olarak gözaltına alınmış bu kişinin bağkur'a binlerce ytl borcu çıkmıştır.

öyle birisi ki, bir taraftan milyonlarca ytl ile darbe yapacakmış, diğer tarafta bağkur borçlarını ödeyemeyecekmiş. neye inanacağımı şaşırıyorum çoğu zaman.

http://w9.gazetevatan.com/...
    (dünyayı kurtaran adam, 08.07.2008 08:59 ~ 09:01)
  22. (thedewil, 08.07.2008 09:06)
  23. 'ergenekon soruşturması kapsamında 13 ay önce tutuklanan 60 yaşındaki işadamı kuddusi okkır, iddianame hazırlanıp kendisine yöneltilen suçlamayı öğrenemeden komaya girdi.'adamcağız kendisine yöneltilen suçlamayı öğrenemeden komaya giriyor ve buda yetmezmiş gibi ileri derecede kanser hastası olduğu öğrenildikten sonrada hastane hastane dolaştırılıyor.bu mu bizim adalet sistemimizin insanlara adaleti?hadi cezayı,suçu,her şeyi bir kenara bırakalım,sonuçta söz konusu olan bir 'insan'.sokaktaki kediye köpeğe bile bu kadar insafsızca davranılmaz.nihayetinde adam tedavisini iyi bir şekilde olduktan sonra,iyileşip sağlığına kavuşuncada bu cezayı bir şekilde çekerdi ve belliki bu hastalık hapse girdikten sonra ortaya çıkmış ve ilerlemiş.bu bir insana 'hastaydı.ondan öldü' adı altında yapılan bir tür işkence.bu bir insanı göz göre göre ölüme terk etme biçimi.ve üzücü olan başka şeyse,asıl suçlu olanların elini kolunu sallıya sallıya saltanat içinde yaşıyor,milleti gaza getirip kendi hükmünü sürdürmeye devam ettirmeye çalışıyor olmaları.allah ailesine ve çocuklarına sabır versin!eğer benim babamın başına böyle bir şey gelseydi,ortalığı birbirine katardım herhalde.
    (hypertestooo, 08.07.2008 10:43)
  24. suçlu olsun olmasın, karşılaştıkları türk hukuku ve milletimiz adına bir utanç kaynağıdır.
    (yavaş gel saçın başın dağılmasın, 08.07.2008 10:51)
  25. halen kendisinden iş adamı diye söz edilen oysa gelecekte eşine bir emekli maaşı bağlatmak için çırpınışlar verirken engerekken operasyonu adı altında katledilen vatandaş.
    (oyunbozan, 08.07.2008 10:51)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil