belki ilginizi çeker
  1. · hayat değiştiren giri
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  4. · giyotine yolladılar gitmedim
  5. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  6. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · hasret çekmek
  9. · caller id

kuantum sıçraması  

1. yarı-atomik parçacıkların bir enerji düzeyinden diğer bir enerji düzeyine geçmesi, sıçraması, bu süreç içinde kendilerini başka bir şeye dönüştürmeleri.
    (stylebrisbane, 06.08.2008 22:11)
  2. newton fiziğinin aksine kuantum dünyasında gerçekleşendir. kuantum dünyasında yalnızca olasılıklar vardır ve hiç bir zaman kesinlik yoktur. elektronun sıçrayacağına dair bir olasılık olsa dahi bu sıçramanın nerede, hangi koşullarda, hangi nedenle, nedenlerle ve hangi yöne doğru gerçekleşeceği bilinemez. elektronun enerji düzeyleri arasında gerçekleştirdiği yer değiştirme anidir ve kendiliğindendir, sihir gibidir.

"kuantum sıçraması küçük bir patlamadır. patlamadan önce var olan, patlamayla yok olup yerini patlamadan sonra olacağa bırakır." kenneth ford
    (stylebrisbane, 07.08.2008 10:40)
  3. bu teorilere çok güvenilmemelidir. kuantum 1 sıçrar, 2 sıçrar... hep sıçrayamaz. atasözüne aykırı.

bilim dünyası lafım sana:
    atalarımdan daha mı çok biliyosunuz lan godoşlar?
    (busburak, 07.08.2008 10:51 ~ 17:08)
  4. "kuantum teorisi ile ilk karşılaştıklarında şoke olmayanlar muhtemelen onu anlamamışlardır." niels bohr, atomun yapısı üzerine çalışmaları ile 1922 nobel ödülü sahibi.
    (stylebrisbane, 12.08.2008 16:20)
  5. (stylebrisbane, 01.09.2008 16:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil