|
|
- kış aylarında düzenli aralıklarla, hiç sektirmeden grip olmaktır. nasıl beceriyorum bilmiyorum ama 2 ayda bir grip oluyorum, önce hafif boğaz kütükleşmesi ile başlıyor, boğaz acımaya başlarken sanki o yumuşak boğaz yerine beton bir boru geldiğini hissediyorsunuz, daha sonra allahın emri ile kulaklar tıkanmaya başlıyor ve hiçbir şey duyamıyorsunuz, kolunuzu kaldıracak haliniz olmadığı gibi yatakta da uyuyamıyorsunuz, nefes alamıyorsunuz alsanız bile o burun da burunluktan çıkmış olup, görevi olan, havayı sıcaklaştırıp solunuma yardımcı olma işlevinden vazgeçmiş suratta bir ağırlık olarak hissettirmeye başlamıştır kendisini, soluduğunuz hava size sıcak değil buz olarak geri döner, bir süre sonra burun akmaya başlar, bu kadar su sinüslerime nasıl dolar diye düşünürsünüz, aldığınız ilaçlardan, çaylardan, çorbalardan mideniz bulanmaya başlar ve daha da kötüsü benim gibi moral olarak eksilere düşmeye meyilliyseniz, hayatınız kabusa döner, yatakta yatmayıp pencere önünde oturur ve ya sözlükte giri girersiniz, pencereden gördüğünüz, kar altında el ele dolaşan çiftlerde hastalığınızı iki katına çıkarır.
(bkz: lanet olsun böyle hayata)
(bkz: ölsem de kurtulsam)
|