belki ilginizi çeker
  1. · kriptografi
  2. · enigma
  3. · enigma
  4. · şifre bilim
  5. · john wallis
  6. · kuantum bilgisayarı
  7. · pigpen şifresi
  8. · kriptolog
  9. · kriptoanaliz
  10. · fermat teoremi
gündem
  1. · prison brake
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · öğretmenler günü
  8. · balık hafızası
  9. · pes 5 oynarken küfretmek

kriptoloji  

1. şifre bilimi. şifreleme ya da şifrelenmiş bir veriyi deşifre etmek olayının bilimsel adı.
    (kuzudis, 03.08.2006 17:55)
  2. (bkz: enigma)
    (ekapus, 17.08.2006 17:47)
  3. (ekapus, 17.08.2006 17:48)
  4. küçükken kafama arkeolog olmayı koymuşken,başka birşey olduğum memleketimde,böyle bir meslekten haberdar olamamanın üzüntüsünü,dan brown'ın da vinci codefilmini izlediğimde yaşadım.ben şifre çözmeliydim. arkeolojiyle ne alaka derseniz,araştırma ve bulma içgüdüsü tüm benliğimde.neden bu ülkede böyle seçkin mesleklerin okulu yok dedirtiyor.belki cia bahçeside bulunan kriptos'u ben çözecektim kim bilebilir.velhasıl kelam ,kriptoloji (şifre bilimi); kişiler arası veya özel devlet kurumları arasındaki mesajlaşmalardan tutunda, sistemlerin oluşumunda ve işleyişinde ki güvenlik boşluklarına kadar her türlü dalla alakalı şifreleme metodları biliminin adıdır. böyle.
    (fitnefücur, 17.08.2006 18:39 ~ 18:47)
  5. şifreleme (kriptografi) ve şifre çözümü ve analizi (kriptoanaliz) ile ilgilenen, teknolojinin gelişimiyle paralel olarak öneminin de artacağını tahmin ve ümit ettiğim bilim dalıdır. ayrıca odtu'de yüksek lisans eğitimi verilen bilim dalıdır. yarını görebilen genç dimağlara şiddetle tavsiye olunur.
    (rhgy, 13.07.2007 14:23)
  6. (bkz: kripto)
    (thecrimson, 14.10.2007 17:27)
  7. matematiğin hem şifre dilini hemde şifre analizini kapsayan bilimdalıdır.
    şifreleme bir düz metnin içeriğini uygun bir anahtar kullanarak okunamaz hale getirmektir.
    anahtar; kriptografi algoritmasının şifreleme ve çözme işleminde kullanılan sayı dizisidir.
    dizi ne kadar uzun olursa şifreyi kırmak o kadar güçleşir.
    (ahmetabra, 28.04.2008 04:10)
  8. tübitak bünyesinde ulusal elektronik ve kriptoloji araştırma enstitüsü olarak varolan bölüm
    (deonisra, 28.04.2008 04:13)
  9. dan brown'a göre temellerini jul sezar'ın attığı bilim dalıdır. şifreleme ve çözme yöntemlerini inceler. illaki matematik kullanmak gerekmez. lakin günümüzde iletişim büyük çoğunlukla dijital ortamlardan sağlandığı için, genelde matematiğe başvurulmaktadır.

(bkz: ssl)
    (bkz: tls)
    (sondan bir sonraki durak, 28.05.2008 00:58)
  10. dan brown'un yazdığı digital fortress adlı kitap okunduğunda yüzeysel bir bilgiye sahip olunabilecek karmaşık bilim dalı
    (paradoks, 28.05.2008 02:08)
  11. algoritmaları matematiksel fonksiyonlardan oluşan şifre bilimidir. yunanca'daki " kryptos logos " kelimelerinden gelmiştir.
    (upupup, 18.03.2009 13:35)
  12. bilim ve teknik' in temmuz sayısında 30 sayfa ayırdığı bilim. ayrıca kriptografik protokolün önemini alfred hitchcock' un arka pencere' sinin senaryosunu değiştirerek anlatarak dumurlara uğratır. ilginç. güzel.
    (olivia elton john, 19.08.2009 11:17)
  13. kriptoloji kelimesinin kökü eski yunancadan gelir ve ''gizem bilimi'' anlamı taşır. kriptolojiyi, bilgi güvenliği alanında matematiksel çözümler üreten ve bunlara analiz eden bir bilim olarak düşünebiliriz. kısaca şifrelemenin ve şifrenin bilimdir.

alıntıdır.
    (starforsaken, 26.08.2009 21:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil