kreş   

adana çık aradan

1. yalnızlıktır. ve kreşin yalnızlık demek olduğunu sadece kreşte büyüyen bir insan anlayabilir.
    gezetelerin kreşte büyüyen çocuklar daha sosyal oluyor geyiklerine inat, müthiş bir asosyalliktir kreş.
    (cocojambo, 24.08.2007 01:02)
  2. çanakkaleli grup popcorn'un yeni adıdır. (sanırım başka popcornlar olduğu için olsa gerek) zaman yok adında albümleri de taze taze fırından çıkmıştır.
    (talen, 07.09.2007 15:02)
  3. geçen sene tv8'de yayınlanan yerli rock gruplarının sahne aldığı bir programda popcorn iken izlemiştim bu grubu. oldukça keyifliydi.
    (dolphins were monkeys, 17.09.2007 23:09)
  4. çocukların bitlenip bitlerini birbirlerine bulaştırdıkları paylaşım yuvası.bu paylaşımdan zaman zaman aileler de nasibini alırlar.otuz yaşından sonra bitlenen anneler o pahalı kozmetik dükkanlarından satın aldıkları şampuanları bırakıp yıllar sonra tekrar antibitşampuanı kullanarak kendi çocuklarına dönme fırsatını yakalarlar.
    (zararsiz insan, 17.09.2007 23:41)
  5. (bkz: anaokulu)
    (i am a man who walks alone, 17.09.2007 23:46)
  6. bu güzide grubumuzun yarım kalan şarap adlı bir eseri vardır ki fenadır. lakin o şarap neden içilmediki dedirtir bize..
    kalip senin yaninda uzanip koynuna
    yarim kalan o sarabi icmeliydim..
    (brit pop, 17.09.2007 23:47)
  7. 4 yaşında bir veledin uyku saati sonunda uyanırken "ayılamıyorum bir türlü,çok mu bira içtim ne!" sözcüklerini telaffuz edebileceği eğitim yuvası.(yaşanmıştır...)
    (ultragıcık, 09.10.2007 23:26)
  8. (bkz: ben hala seninim)
    (grace slick, 30.10.2007 20:19)
  9. el kadar bebelerin mesai yapmak zorunda bırakıldığı yer. iyi olsa ne olur, kötü olsa ne olur. annesinin kokusuna ihtiyaç duyar o bütün gün.
    (arapbebek, 31.10.2007 10:38)
  10. (bkz: yarım kalan şarap)
    (heroine, 10.02.2008 19:12)
  11. eziyethane. eğer anne çalışıyorsa mecburiyet.

bir insan evladı, üç yaşındayken yatağından kaldırılıp kreşe sürüklenir mi allah'ın her günü? tam üç yıl. üstelik öğle uykusu var ve cici anneler(!) başınızı bekliyor. sizin gibi bir uykusuz için bu resmen işkence. üstelik kreş yüzünden bazı çocukların çişlerini ayakta yapabildiklerini de gördünüz, denemeleriniz fayda vermeyince kendinizi epey yetersiz hissettiniz.

özü budur üç yıllık sürecin, gerisi zaten her yerde aynıdır. anneler gününde kes yapıştır, anneye ver. babalar gününde kes yapıştır, babaya sun. karnenin kapağını bile sana kombinletir uyanıklar. bir diğer kreş klişesi de, doğum günü kutlamalarıdır. ev batmaz, annenin de işine gelir. parti mode on, ondan sonra. fotoğraflar çekilir, pasta kesilir.

ha üstüne bir de anaokuluna giderseniz, ilkokul 1.sınıfta "anneeee" diye zırlayan veletler, size pek garip gelir. sonra bakarsınız ki, onlardan çok; siz kendinizi uzaylı gibi hissetmeye başlarsınız. galiba gariplik bende!
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 29.02.2008 20:07)
  12. bir süre popcorn adıyla ortalıkta gözüküp, zaman yok adlı son albümleriyle kreş ismiyle çıkmış olan gruptur. bugün adlı şarkıyı fikrimce teomandan daha güzel seslendirerek daha da çok beğenimi kazanmışlardır.

http://www.youtube.com/...
    (aller anfang ist schwer, 25.04.2008 21:35 ~ 26.04.2008 20:44)
  13. hiç bir şarkısını bilmeyerek gittiğim konserlerinde gayet insanı coşturan, live performansı güzel final öncesi bünyeyi deşarj edebilecek hafifden boynumun tutulmasına sebep veren güzel, genç,bol enerjili grup
    (tersdönenşemsiye, 15.05.2008 14:04)
  14. üniversite hayatım boyunca solistinin gay olduğundan ciddi ciddi şüphelendiğim grup gerçi o zamanlar adı popcorn idi. albüm falan çıkarmışlar, klip mlip çevirmişler bayağı bir şekillenmişler. grubun solisti olan arkadaşımızın gitar performansı iyidir. ingilizce parçalar söylerlerdi zaten ingilizce öğretmenliği bölümünde okuyordu. türkçe söylemek ve tarz olarak böğürmeyi bırakması takdire şayan. gene de olmamış diyorum kardeşim bak bi piyasaya bu tarzla iş yaparmıyım? diye bir sor değil mi? "disco soslu patlamış rock" o ne lan? ybsg lerden size bir kucak dolusu gönderiyorum ve olmamış diyorum. sarpedon'dan çekmedik lan sizden çektiğimiz kadar.
    (pristique, 05.06.2008 01:41)
  15. vakti zamanında adı popcorn olan disco punk gurubudur.
    "aa pulpta bu gece kreş varmış abi gidelim çanakkaledeyken ne eğlendiriodu adamlar yahu" denir pulpa gidilir abuk sabuk parçalar çalarlar dinliyciler çoşamaz hadi şimdi gaz bi parça çalarlar kısmetse denir eğlenmeye çalışılır olmaz içilir kafa güzel olsun muzik kötü olsada eğlenirim ben denir ama katlanılamaz ve saat 2:30 civarı sahneyi terk ederler..
    çok bozdular kendilerini tipleride çok değişmiş şu 4 ayda serkana emraha nolmuş öle yahu
    olsun emrah her türlü yakışıklı uzun saçlı halinden kalan bir cazibesi var yinede seviyorum seni gece boyu hatırlayamadığın için gözlerimin içine bakmış olsanda..
    (bkz: sözlük yazarlarının aslında demek istedikleri)
    (antidepresan, 20.06.2008 10:50 ~ 05.07.2008 11:28)
  16. http://www.myspace.com/...
    (macajoynovic, 08.10.2008 21:03)