görseller
kratoskratos

belki ilginizi çeker
  1. · god of war
  2. · god of war 2
  3. · küçük enişte
  4. · god of war 3
  5. · djimon hounsou
  6. · god of war 2
  7. · akinator com
  8. · god of war
  9. · medusa s gaze
  10. · stephen appiah
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · thierry henry
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · bir bağlaç olarak amına koyayım
  9. · centrino duo

kratos  

1. yunanca "iktidar" yönetim biçimlerinin çoğunda bu kelimeyi bileşik kelimenin ikinci elemanı olarak görürüz. örn: demokrasi (demos + kratos), teokrasi, monokrasi,
    (tuygun, 02.04.2006 01:44)
  2. (bkz: god of war)
    (oehh, 25.04.2006 14:02)
  3. şu günlerde sevgilimin benden çok zaman geçirdiği karakterdir kendisi.
    (bkz: god of war 2)
    (nutgeb, 28.03.2007 14:26)
  4. karizmanın manyağıdır.yunan mitoloji sözlüğünü değiştirtmiştir. arese oral seks yaptırmıştır bizzat. god of war 2 de ise aynı şeyi, titanlarla birlşerek zeus ve tayfasına yaptıracağından kuşku duymadığım hayvandır kendisi. titanlarla işbirliği yaparak hadesten çıkmış ve deli danalar gibi olympos tanrılarını aramaya koyulmuştur.
    (genius kusagami, 13.04.2007 20:29)
  5. ikinci oyunla birlikte küçük enişteye dönüşmüş karakter. zeus'a (zuus der) kafa tuttuğu yetmezmiş gibi, "olympostakiler bana karşı gelirse, onlar da ölür" diyerek sınırları zorlamıştır. lan hiçbir tuşa basmazsam mal gibi kalacan ortada, sen kim zeus kim? tutmayın küçük enişteyi arkadaş!
    (seçilebilirkişi, 16.05.2007 01:25 ~ 22.05.2007 02:15)
  6. god of war da uzayan zincirimsi bıçak tarzı şeylerle hekesi biçen karizma mitolojik abi
    (cyclops1988, 30.08.2007 14:37)
  7. ps 2'nin en iyi oyunları arasında gösterilen god of war oyununun baş kahramanı. kendisi spartalıdır.

---god of war spoiler---
    oyunda ordusu düşmana yenilecekken ve kendisi karşı ordunun kumandanı tarafından öldürülmek üzereyken ellerini açarak "help me ares help me and my life yours" der. savaş tanrısı ares meydana inerek karşı orduyu yok eder ve kratos'a oyunda kullandığı zincirli bıçaklarını ve yeni zırhını verir. kratos bu silahları ve yeni zırhını alınca karşı ordunun kumandanını bir hamlede biçer. ares kendisine koşulsuz şartsız itaat etsin kafası karışmasın diye kratos'un karısını ve çocuğunu öldürür dahası kratos'a sadakatini göstermesi için cesetlerini ateşe atarak onları unutmasını söyler. kratos dediğini yapar yanan ailesinin külleri bedenine yapışarak yeni beyaz görüntüsünü ortaya çıkarır. her ne kadar acımasız olursa olsun insandır. yaptıklarından pişman olur ares'e karşı savaş açarak onu yok etmeye ant içer ve yola koyulur. yolları pandora's box, olympos, yer altı dünyası hades, su altı poseidon's hall gibi bir çok yerde kesişir. ares'ten nefret eden athena da kratos'a yardım eder ve onun yanında yer alarak oyunun bir bölümünde athena's blade'yi verir. savaş ares ve kratos arasından çıkarak olympus'a sıçramıştır. zeus ona yıldırımını, poseidon suyun altına dalıp nefessiz kalabilmesini sağlayan mızrağını hades'te kendi ordusundan ruhlarını kratos'a sunar. tabi bunları elde etmek için kratos'un bir çok güçlü engeli aşarak kendini kanıtlaması gerekmektedir.
    ---god of war spoiler---

ayrıca şöyle bir benzetme de mevcut:

http://img530.imageshack.us/...
    (dna, 28.01.2008 23:45 ~ 29.01.2008 01:14)
  8. antik yunanın yontulmamış kırosu. kırotos.
    (hayaleddin, 14.07.2008 13:03 ~ 13:03)
  9. god of war oyunun baş karakteri dir ki endamı ekrana zuhur ettiğinde , oyuncu onun kimliğine bürnür. parmaklarında hayat bulan karakterine aldığı her darbede canından can katmaya hazırdır oyuncu. öylesi anlatılmaz başına oturduğunda bitirilesi bir oyunun spartalı karakteri.
    (kratos, 10.01.2009 13:23)
  10. kız olsam verirdim. hatta ilk sana veriridim kratos
    (jack diego, 01.05.2009 01:11)
  11. ...şehrinin baş komutanıdır başlangıçta. savaşı kaybetmek üzereyken aresle anlaşma yapar.

ares buna savaşı kazandırır ama anlaşmaya göre karşılığında kratos artık aresin malıdır.

ares bunu fena işlerinde kullanır, kendi şehrini yok ettirir en sonundada karısını ve çocuğunu öldürttürür .

kratos bundan sonra kendinden tiksinir ve intaar eder. aslında olaylar böylece başlar.

zaten oyunun sloganıda"sonun başlangıcı" .

müthiş bir oyun got of war. 3-4 gece sabahladım ve bitirdim oyunu.

sonunda aresin eline verip karınızı ve çocuğunuzu kendinizden kurtarıyosunuz. enteresan değil mi?..

orijinal bir kurgusu var. sonundada yeni savaş tanrısı oluyorsunuz.
    (vernelleyin yumuşacık olsun, 10.05.2009 03:51 ~ 03:52)
  12. 3. oyunda daha iddialı ve sinirli olacağını tahmin ettiğim, bunu da bir röportajda '' bu defa yeryüzünde canlı bırakmayacağım, alayının amına koyacağım '' demesiyle iyice pekiştiren spartalı karakter.
    (otopsiyaparkenoluyukaybettim, 21.07.2009 14:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil