belki ilginizi çeker
  1. · kraliçeyi kraldan çok sikmek
  2. · anzavur
  3. · lern mit uns un öğrettikleri
  4. · kraldan fazla kralcı olmak
  5. · yusuf ziya özcan
  6. · osurmayın sıçmayın köyde kahya var
  7. · şakşakçı
  8. · kompleks sahibi asistan
  9. · ideal sözlük yazarı
  10. · evde oturup bütün gün kral tv izleyen kız
gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · okan bayülgen
  3. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  8. · babayı dövmek
  9. · eurovisiona ingilizce şarkıyla katılmak

kraldan çok kralcı olmak  

1. bulunduğu konum itibariyle kraldan çok uzak olan,konuşmaları ve tavırlarıyla sanki kralla enseye tokat göte parmak ilişkisi içindeymişcesine bir izlenim veren,rahatsızlık verici kişilerin takındığı tavırdır.
    (wonderkid, 21.04.2004 19:38)
  2. mantıksız, robot gibi yaşayan bazı tiplerin içinde bulunduğu durumdur. bu kişiler, kuralları koyan kişiden daha fazla korurlar, yeri gelir ortadaki kural için kuralı koyana bile kafa tutarlar. tek bildikleri bugüne kadar varolandır, yenisini düşünmek istemezler. isteseler de düşünemezler.
    (aqua, 05.02.2005 15:18)
  3. (bkz: anketfobi)
    (azwepsa, 05.02.2005 15:21)
  4. (bkz: anzavur)
    (where is my mind, 05.02.2005 15:51)
  5. (solti, 05.02.2005 17:44 ~ 17:56)
  6. (hansvoralberg, 11.09.2005 22:13)
  7. okulumun asistanları ve öğrenci işleri görevlileri için söylenebilecek en uslu laftır. ki kendileri en okkalı küfürleri hakederler ya neyse.
    (betty blue, 11.09.2005 22:15)
  8. hiç bir zaman bir işe yaramadığını düşündüğüm davranış şekli ve hayatımızda ki değer yargılarını tekrar gözden geçirmeme sebep olan basitlik terimi.her zaman kral olmayı tercih etmeli insan kralcı olmak yalakalıktan ve basitlikten öte bir şey değildir.
    (mekansizkral, 10.04.2006 19:59)
  9. kral'ın kral olmasından, kralın sahip olduğundan fazla çıkar sahibi olmak demektir ki kraldan çok kralcı olunabilsin..,
    (kuzudis, 13.04.2006 12:28)
  10. avukatlık vazifesini gönüllü olarak üstlenmiş olmak..genelde yalakalıktır kökeni.
    (kirmizibalik, 11.12.2007 15:26)
  11. (trinity, 11.12.2007 15:39)
  12. ahmaklığın daniskasıdır.

kişinin yaptığı şeyi sorgulamadan sadece öyle emir veriliyor diye ya da okuduğu kitap öyle istiyor diye yapmasına; kendisinden öyle istendiği için yaptığı şeyleri de çevresindekilere dayatmaya çalışmasına neden olur. verilen emir, okunan kitap onun için her şeyin en iyisini düşünmüş, ne yapması gerektiğine karar vermiştir zaten. 'gerisini sorgulamanın anlamı yoktur' kendisine göre. başka birisi, bu emir veya istekleri sorgulamaya kalktığında da, çevresinde yuvalanan kendisi gibi bir güruhla birlikte, emirleri sorgulamaya kalkan densizi(!) -emir, bunu yapmasını istemese ya da yasaklasa bile- ortadan kaldırma hakkını kendinde görebilir.

kraldan çok kralcı olan kişi, aklının ve düşünme yeteneğinin kullanım hakkını emri veren noktaya emanet ettiği için tehlikelidir. sakınmak lazım.
    (selenge, 13.01.2008 18:38 ~ 18:42)
  13. artık ömrümün gencecik 4 yılını vadi palaceta geçirmiş olmamdan mıdır bilinmez, her duyduğum ya da gördüğümde; gözümün önüne power point sunularının soldan uçma efektiyle birlikte gelen gavaldan çok gavalcı olmak serbest çağrışımına sebebiyet veren söz öbeği.
    (maniacxx, 23.01.2008 00:36)
  14. allah kahretsin ki yalakalık hakaretinin en büyük ama en büyük örneğidir...kraldan çok kralcıysan bir adım ileri gidemezsin, ama sen yalakaysan yani kraldan çok kralcıysan kralım ne kadar ileri giderse ben de o kadar büyürümün derdindesindir... ama o küçücük beynin ve az sayıdaki kıvrımların durumunu kavrayamaz...
    sözlükte bazı kişiler hatta bazı ünlü yazarlar için yapılıyor bu ama na' palım dedirtip kanlarında var yalakalık dedirtiyor bu hal, hareket, yazı ve tutumlar...
    (er2rule, 26.01.2009 01:35)
  15. ipli kuşaklı, sikli taşaklı deyimler, söylemleri barındırmaz içinde.

ama ben barındırıyorum. ideal sözlük yazarı hadisesi malum. yazmayayım diyorum, çünkü gerek görmüyorum direkt bana hitap edilse de. ayrıca wondrous da kendi fikrini belirttiğini söylemiş. ama istedi veya istemedi bilmiyorum hedef göstermiş. bak ılıman olmaya çalışıyorum hala.

efendime söyleyeyim;

statü durumuyla pek alakalı olmadığımı zaten yazdıklarımdan anlayacağınızı varsayıyorum. iyi niyetliyim çünkü. dedim ya ılıman olmaya çalışıyorum. ama o malum entry yazıldığından beri sürekli nick altına yazmış olduğum gay'li veya adslşşkdasşkldas'li entryler sağ baştan say misali oylanmakta. be amınakoyim - upps- o entryler bin yıldır duruyor. şimdi mi aklınıza geldi oylamak. deliriyorum abi. ne bu lan? tonlarca olmasa da belli sayıda entry kasmışım, 2 tane geyikle sabitlenmek için mi? evet çok uzun uzun yazılar yazan biri değilim. siyaset, gezi, yarraksal tarih gibi yazılar da yazmıyorum. ama abicim ben turist rehberi veya hulki cevizoğlu değilim. eğlenmek için sözlüğe geliyorum. bunu da belli ediyorum. hata yaparsam da çaylak oluyorum. eh bir kere hakikaten sınırı aştığım için oldum zaten. üstelik wondrous tekrar yazar yapmayı unutmuştu beni ya neyse.

abi yalvarırım bırakın şu göt yalamayı. valla bak. benim derdim oylanmak, eksilenmek veya artılanmak değil. sadece rüzgar nereye eserse orayı sikenlere laf anlatmaya çalışıyorum. wondrous bir entry yazdı. işte o yazarlar dedi diye ne bu linç lan? sik gibi başlıklara tonlarca entry kasan bünyeler için amma derdolmuş ağa bizim 2-3 satırlık geyik. yok muhammed terzi mi? yok atatürk aslında buymuş. ulan bunları yazanlar, sürekli milleti birbirine düşürenler, ehe mehe ne biçim de sazan avlıyorum diye gezenlerden daha kötü bir şey yazmış olamam. yok yani. ama sikeyim ki işte sürekli göt yalamak hakikaten bunu gerektiriyor sanırım. bir yer işaret edilir. oraya işenir.

daha önce hiç bu tip entryler oylanmazken hatırlıyorum bir gün wondrous, (bkz: eğleniyor muyuz gençler) şeklinde bir entry girmişti. aynen 200 küsürlerden, 20'ye falan düşmüştü statüm. bak o gün de yazmadım böyle böyle oldu diye. çünkü diyorum abi, pek öyle umursanacak bir yanı yok bu durumun. altı üstü yazıyoruz işte. ama nedir abi allah aşkına bu olay? nedir yani? bu adamların kafası yok mu? estağfurullah. vardır elbet. ama o zaman neden birinin piliyle çalışıyor? bunu anlamıyorum.

ne diyeyim abi. hakikaten kraldan çok kralcı olmak kalıbına uyan bir dolu adam varmış demek ki. olmayanlar bana bir uğrasın. korse, kemer gibi ihtiyaçlarınızı karşılarım.
    (tatito, 09.07.2009 07:54 ~ 08:29)
  16. kazananları alkışlayacak birilerinin olması gerekliliğinden doğmuş, taraflardan birinin özgüven eksikliğinden (kralcı) ve diğerinin kibirinden (kral) kaynaklanan davranış şeklidir.
    (fulya oktem, 09.07.2009 09:07)
  17. yedi ölümcül günaha sıfırıncı olarak eklenmesi gereken eylem. *
    (rasmus, 24.08.2009 02:30)
  18. muğlaktır.

anlamı; güç sahibinin önemsiz olduğu, önemli olanın o mevkiyi korumak olduğu olabilir (kraldan çok, kralcı olmak -> hani "kralı geç sen, krallık olsun yeter" gibi) ya da bilinen hâliyle güç sahibi kişiye yalakalık yapmak da olabilir ve * ben pek âlâ ben saçmalamış da olabilirim.

* "eki eki, saçmalamışsın cidden" diye mesaj atmayın lütfen.
    (mbkbkmy, 24.08.2009 02:51)
  19. çıkarlar ve çıkarcılar her yerden bir çıkar çıkar kraldan da çıkarını çıkartmaya çalışan çıkarcıların yaşadığı mistik durum ya da çıkarının çıkarana kadar büründüğü sahte kimlik ya da pasaport
    (oronar, 24.08.2009 03:58)
  20. kralların mutlak güçlerini aldıkları kitlelerdir bunlar. bunlar da kraldan aldıkları güçle diğerlerini yönetir kralcılıklarına ve beyinlerine göre.
    (dream endless, 24.08.2009 03:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil