kpss 2009'dan sonra artık çok da zor olmadığına kanaat getirdim. çok aradınız mı arkadaş o paragraf konularını falan?
mesela türkçe sorusu hazırlayacaksınız; hemen bir paragraf konusu seçeceksiniz önce. mesela çocukken çok sevdiğiniz ya da korktuğunuz ama başkasını zerre ilgilendirmeyen sıkıcı mı sıkıcı, okuyanın küfür edeceği bir şeyi anlatacaksınız paragrafta.
bu sınava ilişkin paragraf sorularındaki bir diğer püf nokta ise; "ben bu kitabı niye yazdım, bu adam bu kitabı hangi gereksiz anılarını ya da enstantaneleri düşünerek yazdı" temalı olmasıdır. yani sabahın köründe kalkmış sınava gelmiş ve geleceğini bir şekilde belirlemeye çalışan, heyecan, korku, pişmanlık vb duygular içerisindeki milyonlarca genç insanın bilgisini böyle sikik konular içeren paragraflarla muhatap ederek ölçeceksiniz ve hayatlarına yön vereceksiniz.
pazar günkü oturumlar için baktınız soru gelmiyor mu aklınıza, napıyorsunuz hemen bir kanun açıp bir maddesini seçip şıklara koyuyorsunuz (diğer şıkları sallayın) ve adayların bilmesini istiyorsunuz. mesela iktisat sorusu soracaksınız; yazın oraya bir ingilizin ya da amerikalının adını, sonra da bu adam aşağıdakilerden hangisini demiş diye sorun binlerce gencin ağzına sıçın!
yok bu gidişle vedat özdemiroğlu'na bağlayacaklar bunlar. yakın gelecekte vösym tipi sorular bekliyorum ben.