bu seneki sınavda sıçmamız vesilesi ile seneye 4 gözle beklediğimiz sınav. bu sene çıkan abidik gubidik sorularla bizi domaltan ösym'nin seneye haziran'ın bilmem kaçında yapacağı sınavdır da. bu sene 13 soru falsoluydu, seneye kaç soru olur allah bilir.. hade hayırlısı diyoruz.. amin.
ösym tarafından geçtiğimiz günlerde başvuru tarihleri açıklanmıştır. 27.04.2009 - 08.05.2009 tarihleri arasında başvurular yapılabilecektir. ayrıca sınav da 27-28 haziran tarihlerinde gerçekleştirilecektir. özel sektörde işten çıkarmaların çoğaldığı bu teğet geçen kriz günlerinde iki elle sarılınacak sınav konumuna gelmiştir. hadi hayırlısı...
başvurduk, başvurmasına da nasıl bi getirisi olur -hatta götürüsü- onu kestiremiyorum. okulun bitmesine ramak kala, farklı bi atraksiyondur en nihayetinde, bu düşünceyle katılıyorum sınava. bi sürü para bayıldık yine, kaçırmak olmaz.
çok önemli ps. farkettimde yıllardır sınava giriyoruz anasını satim. kpss, ales, üds, kpds, öss, oks vs. her birinin uzmanı oldum. iş düşmezse karar verdim trt 2'de ki hayatımız sınav programı sunucusu cihat hoca'nın* asistanlığı için başvuracam. akıllı bi kariyer planıyla, cihat hoca'yı bile silebilirim piyasadan.
pek ümidim olmasa da neden olmasın deyip gireceğim sınavdır.yeteri kadar puan alayım atanma yerimi devlete bile bırakabilirim.istediği yere göndersinler beni fark etmez.çünkü binlerce kişinin girdiği sınavda türkçe branşında ilk 700 e girmek her yiğidin harcı değil..
(bkz: önümüzdeki maçlara bakacağız)
yüzde on zamlanarak sınavların da krizden etkilendiğini görmemize sebebiyet vermiştir. 50 ytl olan ücret şimdi 55 ytl olmuş. ayrıca başvuru için gereken şifreyi ösym binasına gidip almanız gerekiyor. oysa ki kayıt işlemleri için ösym binasına gidilmesi gerekmiyor diye duyuru yapıp şekil yapmışlardı. fakat sisteme giriş yapabilmek için şifre almanız gerekiyor ve o şifre de sadece ösym binasında veriliyor. evet anacım, biz türkiye'de yaşıyoruz, bu sınav da, sınav sistemi de, başvuru şekli de bunun güzel bir örneğidir.
27 28 haziran günlerinde görüşmek üzere, ülkemin talihsiz, üniversite mezunu, işssiz ve güzel ve de yalnız insanları.
hazineye her yıl hatırı sayılır bir getiri sağlayan sınavdır. bu günlerde önemi daha da artmış, yarın ve öbür gün binlerce insanın birinci, binlercesinin de ikinci veya üçüncü kez gireceği sınavdır. özellikle artık sözleşmeli öğretmen alınmayacağı söylentisinin ayyuka çıkmış olması sebebi ile öğretmenlik mezunlarının fena halde bilendiği sınavdır.
kesinlik bildirmesek de, ihtimal olarak en kötüyü düşünmelidir insan. bu da bir hayat felsefesi. fakat ilk defa final sınavına çalışır gibi bir test sınavına gireceğim. finallere çalışmak diyorum dostlar. sınavdan 1 gün önce asılan enayi öğrenci tipi işte. sene boyunca gez toz, karı kız peşinde koş, abuklukların gözüne vur, sınavlara 1 ay kala üşen, 1 hafta kala yatakta okurmuş gibi yaparken uyuya kal ve sınavdan bir gün önce asıl. ha işe yarar mı? ümidim var diyeceğim, hem kendimi hem sizi yiyeceğim. bu sebeple anlayın dostlar. kpss 2009 işte, en kötükaymakam oluruz diyorduk; artık farkına vardık ki kaymak am bile olamayız bu saatten sonra. geçmiş olsun şimdiden sözlerinizden öperim, selamımı ederim.
(not: ağır, küfürlü söylemlerime alışık olmayan dostlar, gerçek hayatta görmediniz ya beni ondan, hele sınavlardan önce hiç görmediniz! hoş görün geçin size zahmet)
edit: hala son bir kez bakayım dedim varın siz düşünün artık. hala çalışıyorum lan!
4. kez girişim münasebetiyle ağzıma tükürmemesini dilediğim sınav.
bütün bahaneleri tükettik bir şekilde, "sorular kazıktı, süre yetmedi, eğitim bilimlerinde süpersonik sorular vardı, salon sıcaktı, öndeki burnunu çekiyordu."
kötü geçerse yaratıcı bahaneler bulmam gerekiyor. "sınav salonuna ufo indi, maykıl ceksın'ın ruhu rahatsız edip durdu, juno'da oynayan kızın adını bir türlü hatırlayamayınca dikkatimi veremedim,salona bir girdim, girişteki sırada edward cullen oturuyordu b*k gibi kokuyorsun dedi" gibilerinden.
her geçen dakika yaklaşmasıyla daha da geren, gerdiği için sövdürten, sövdürttüğü için sabah sabah adamı delirten, bir an önce bitse de dinse bu azap diye iç geçirten sınav.
başbakan sn. recep teyyip erdoğan nasıl ki bir daha davos'a çağırılsa dahi gitmeyecekse, şahsımında bir daha girmeyeceği sınavdır. zaten ösym başkanıda bu adam girmezse 2010 sınavı kesinlikle olmaz diyordur.
kendimi bildim bileli bu sınava giriyorum, kah hazırlanıyorum, kah laf olsun diye giriyorum ,ama bu kadar daşşaklısını daha önce görmedim. bu kpss ye kolay diyenlerin akıllarını bi alalım demişler heralde.