kpss 2008 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. büyük ihtimalle benim de katılacağım ö.s.y.m. sınavlarından biri
    (bkz: kamu personeli seçme sınavı)
    (lastrose, 21.09.2007 01:42 ~ 28.03.2008 13:29)
  2. (bkz: kamu personeli seçme sınavı)
    neye göre ve nasıl seçiliyor anlayamadım.sanırım yukarılarda biryerlede aktif görev yapan bi dayınız varsa seçilmeniz muhtemel.yoksa işiniz şansa kalmış.
    (krem karamel, 21.09.2007 01:50)
  3. bir aday olarak benim de gireceğim sınavdır.belki o bize girer.bilemeyiz şimdiden.

edit:ve girmi$tir..
    (sevmek bir eylemdir, 21.09.2007 01:52 ~ 28.06.2008 19:28)
  4. a grubu kadrolar * için 28-29 haziran tarihlerinde, b grubu kadrolar* için ise 21 eylül'de gerçekleştirilecek olan sınavdır.
    (bo, 11.02.2008 14:40)
  5. a grubu kadrolar için üçüncü kez gireceğim ve büyük ihtimalle yine hüsrana uğrayacağım sınav. ilkine mezuniyetin verdiği tüm ukalalığımla çalışmadan girdim ve boyumun ölçüsünü aldım. zaten bu sınava "öylesine" girmiştim zira "devlet memuru olmak istemiyorum; ideallerime ters bir şey bu memuriyet." kendimce inandığımdı. ama sonradan şartlar beni bu sınava mecbur bırakınca usul usul lafımı da yutarak ikincisine çalışmaya başladım. amma ve lakin, kahpe felek, ben farkında olmasam da ağlarını örmekteydi; yine olmadı.
    bakalım, üçüncüsünde başıma ne gelecek.

geleneksel kpss usulü:
    cumartesi günü ilk oturum: genel yetenek (türkçe- matematik - 60 soru), genel kültür (tarih- coğrafya- vatandaşlık bilgisi- 60 soru) , yabancı dil.
    pazar günü sabah ve öğle oturumları -toplam yedi saat- hukuk (40 soru), iktisat (40 soru), maliye (40 soru), muhasebe (40 soru), işletme (40 soru), ekonometri (40 soru), çeko (40 soru), kamu yönetimi (40 soru), uluslararası ilişkiler (40 soru), istatistik (40 soru).

şimdiden kolay gelsin.

dayı akrabalar içinde en önemlisidir ayrıca.
    (meramise, 11.02.2008 14:59)
  6. başvuru tarihleri açıklanmış olan sınavdır. lisans mezunları ve lisans programlarından mezun olabilecekleri a grubu sınavı başvuru tarihleri;
    28 nisan-9 mayıs 2008 olarak açıklanmıştır.
    (bo, 28.03.2008 13:25)
  7. ön lisans ve lise mezunları / mezun olabilecekleri için başvuru tarihleri 26 mayıs - 27 haziran 2008 olarak duyrulmuştur.sınav tarihi ise 21 eylül 2008 olarak açıklanmıştır.
    (poly aka bilirkişi, 16.05.2008 02:33)
  8. an itibarıyla 25-26 gün kalan kamu personeli seçme sınavı.28-29 haziran 2008 tarihinde gerçekleşecektir.benimde katılacağım ve çalışmak durumunda kaldığım sınav.
    (skyward, 03.06.2008 01:22)
  9. sadece 5 gün kaldı. bakalım bu sene kaç öğretmen kazanamayacak, kaç genç bir yılını daha ücretli öğretmenlik yaparak geçirecek.
    (ortam değişkeni, 23.06.2008 19:00)
  10. an itibariyle yumurtadır. kapıya dayanmıştır.
    (ender gelişen osasuna atakları, 23.06.2008 19:04)
  11. final sınavına çalışıyormuşçasına son 5 günde depar atmaya çalıştığım sınav.
    (fonden, 23.06.2008 19:28)
  12. çalışmak için kitabını almayı bile tenezzül etmediğim götümde pis bir şekilde patlayacak sınavdır. bi de fen edebiyat mezunu olarak eğitim bilimleri sınavına da girecem ne göt varsa bende.
    (suicidal imbecile, 23.06.2008 19:36)
  13. kaygı düzeyimin öss ye oranladığımda kat kat üstün olduğu sınav. son bir kaç günde tuhaf hastalık semptomları yaşıyorum.. dur bakalım.. az veya çok fazla çalışanın değil de orta derecede çalışan kişinin kaygı düzeyinin çok daha yüksek olacağını varsaydığımızda ortada bir anomali olmadığını düşünüyorum ama hastalık hastası bir insan olmak da nesi onu bilemiyorum..
    (lastrose, 24.06.2008 19:57)
  14. eğitim fakültesi mezunu tanıdıkların 'öss 'ye bu kadar çalışsaydım derece yapardım.' diye yakındıkları sınav.
    (inthepainofsalvation, 24.06.2008 20:05)
  15. benim de son bir haftadır kasıyor olduğum genel kültürün bir tarafımda patlayacağı sınavdır.
    (a perfect tool, 24.06.2008 20:06)
  16. yarın girecek tüm arkadaşlara başarılar dilerim.
    (genius kusagami, 27.06.2008 12:06)
  17. bu gece yarısından itibaren günün sınavı olmaya hak kazanacak olan sınav.

cumartesi günü sabah 09.30 'daki ilk oturumunda genel yetenek, genel kültür ve yabancı dil (ing., alm., fr.) testleri uygulanacak. saat 14.30 'daki öğleden sonra oturumunda -ki bu oturum beni ilgilendirmiyor- da eğitim fakültesi mezunu arkadaşlar ter dökecekler. devamında, a grubu kadrolar için pazar günü saat 09.30 'da hukuk, iktisat, işletme, muhasebe ve maliye'den oluşan sabah oturumu yapılacak. öğleden sonra saat 14.30 'daki oturumda ise adaylar, yani biz, ekonometri, istatistik, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler alanlarında sınava tabi tutulacağız.

sorular genelde her bir alanıyla uzmanlık gerektirir cinsten sorular oldukları için, her alanın ayrı ayrı uzmanı da olamayacağınıza göre, zordur; ama herkes sizin gibi olduğundan, genellikle puanlar ağırlıklandırılmış haliyle sizin kapasitenizin de üstünde gelir ki bu da sınavın etkinliği ve doğru verilere ulaşmayı sağlayıcılığı açısından açıkçası beni şüpheye düşürmektedir. ama olsun, biz puanımızı biliriz. yüksek gelsin de, niye gelirse gelsin.

sınav sonuçları tahminen temmuz sonu gibi açıklanır.

a grubu kadrolar için konuşacak olursak:

devamında, her bir alanın farklı yüzdelere tabi tutulması ve hesaba dahil edilmesi ile elde edilecek yüz yirmi adet puan türüne dayanan bakanlıklar, idari birimler, personel alımları için yapacakları sınavlarına girişte kpss puanlarının onların ihtiyacına cevap verdiğini düşündükleri türünü ön şart olarak öne sürecekler, adaylar da uygun oldukları alanlarda ilgili bakanlıklara, onların kurumsal sınavlarına girebilmek için başvuracaklardır.

örneğin, kaymakamlık sınavına girebilmek için kpssp37'den 75 ve üzeri almak şarttır.
    kpssp37 için esas alınan alanlar ise şunlardır; % 40 kamu yönetimi, % 20 iktisat, % 10 hukuk, %10 maliye, % 10 genel yetenek, % 10 genel kültür.
    ve devamında sınava girmeye hak kazanan adaylar (mevcut kaymakam açığının bilmem kaç katı kadar adayın alınacağı sınavlarda aday alımı da kpssp37'den en yüksek alan ilk bilmem kaç kişinin sınava girmeye hak kazanması şeklinde yapılır -ki genellikle bu 75 kabul edilen baraj yükselmekte, geçen sene olduğu gibi 83'ten alım yapılabilmektedir.)
    kaymakamlık sınavına girmeye hak kazananlar sınavın yazılı ve mülakat kısımlarına tabi tutulurlar. tabi mülakata girebilmek için yazılı olanı geçmek de ön şarttır. yazılıyı geçtinizse, bir de erkekseniz, mülakatta son derece şanslı olduğunuzu da söyleyebilirim.

bir de sınava ilk kez girecek olan adaylara bir uyarım var: arkadaşım, hiçbirşey bilmediğin bir alanda bile, bir soru dahi olsun işaretle. zira tek bir soru bile işaretlenmeyen alanın dahil olduğu puan türün hesaplanmaz. örneğin, kaymakamlık için gerekli kpssp37'de "% 40 kamu yönetimi, % 20 iktisat, % 10 hukuk, %10 maliye, % 10 genel yetenek, % 10 genel kültür" olacak şekilde hesaplama yapılır ve eğer sen 40 hukuk sorusundan tek birini bile (yanlış olsun isterse) işaretlememişsen, hukuk alanın boşsa, senin 37'in hesaplanmaz ve sen çok istesen de kaymakamlık sınavına giremezsin. ben mesela, hayatımda ekonometri denen alanı ilk kez sınav kağıdında gördüm ("o ne alandır öyle? aman yarabbi!" diyor, ekonometri okuyan, bitiren, o alanda çalışan her bir kimseye büyük başarı ve sabırlar diliyorum) ama geçen sene o alanda da soru işaretledim. hatta hızımı alamayıp dört tane işaretledim de üçü de doğru bile çıktı. yaa.

bir uyarı daha yapmam yararlı olacaktır ilk kez girecek olanlara: arkadaşlar, ösym tarafından size yollanan ve her bir oturum için ayrı ayrı düzenlenmiş bulunan birbirine bitişik haldeki o sınava giriş belgeleri var ya, onu, oturumlar için ayrı ayrı yanınıza almak üzere makasla, kesik çizgiyi takip ederek birbirinden ayırın. yani aslında, gireceğiniz oturum sayısına göre dört, üç, iki vs. oturum için ayrı ayrı düzenlenmiş ama size bitişik yollanmış olan o belgeler olmadan sınava giremezsiniz ve her bir belge de sınavda ayrı ayrı sizden alınacağı için, onların birbirinden ayrı durumda bulunması esastır. yok ayırmazsınız, sınava hepsi bitişik girer, gözetmene o haliyle uzatırsınız, sonra bir de gözetmen onları ayırmanızı söyler, makasınız da yoktur, zamanınız gider. yok yere bir de stres yapmış olursunuz.

hem bir de gözetmenler öyle ayrılmadan verilen belgelere de kızıyorlar; haberiniz olsun. sınav öncesi canınızı sıkmayın durup dururken.

işte böyleyken böyle olan uzun kamu personeli alım maratonunun ilk ayağı yarın başlıyor. sınava girecek tüm adaylara şimdiden başarılar diliyorum. bu sene de bir yere yerleşemezsem ben, "kpss hakkında herşey" adında bir kitap yazıp yazarlık camiasına dalmak istiyorum. bakalım, hayırlısı.
    (meramise, 27.06.2008 17:19 ~ 18:31)
  18. yarın bir aksilik olmadığı takdirde bal 'da, 240 soru, 6 saat eşliğinde acaba ballı mı olacak balsız mı olacak abovvv ! diyerek gireceğim,
    lise 1 den beri yani altı yıldır matematik görmediğim halde ingilizce öğretmeni olmak için matematik çözmek zorunda olduğum sınavdır...vatandaşlık soruları sinirimi bozmaktadır ki kevgire dönmüş anayasaları sanki süpermiş harikaymışlar gibi bize sormuyolar mı konusuna girmiyorum bile ...
    kitabı çizmekten ve kenarına soru işareti koymaktan kendimi alamıyorum. harry potter'ın fantastik canavarlar nelerdir nerede bulunurlar kitabına döndü kitap... neyse bu da herkes için hayırlısıyla geçer inş.
    geçen bi yerde okuduğum lafa dönüyor sanırım herşey ki:
    yese de yemese de kpss.
    (ctrl z, 27.06.2008 22:34 ~ 30.06.2008 12:12)
  19. bu sene mezun olmama rağmen artistlik yapıp başvurmadığım sınavdır, başvurmadığım için pişmanlık olmasada ofsayta düştüğümüz kesindir.
    (hidrolaz, 27.06.2008 22:50)
  20. ilk raundda sağlam bir aparkat yiyip 1.71 uzanmama sebep sınav. mecaz değil. sınav çıkışı midem bulandı ve gittim bir betona uzandım. yarın eye of the tiger eşliğinde mi gitsem sınava?
    (aksamustune dogru kis vakti, 28.06.2008 13:29)
  21. matematik ve türkçe'nin (genel yetenek) diğerlerine nispeten daha kolay olduğu ama genel olarak önceki yıllardan daha zor bulduğum sınavdır. tarih ve anayasada neredeyse her soruda 3 şıkta kalırken arada coğrafyada adeta nefes aldığımı hissettim.
    (estarabim, 28.06.2008 14:39)
  22. sorularında laiklik kavramını suyu çıkıncaya kadar eşeleterek günüme damga vurmuş sınavdır. sanırım soruları hazırlayan komisyondan biri bize bir şeyler anlatmak istiyor.
    koluna bilezik, bileklik, tencere, tava ne bulduysa takan ve yanımda 20 numaralı sırada bulunan tombul, gürültücü arkadaşa teşekkür ederim. silgiyi kullandığı tüm zamanlarda, boyunlarında çanlarını öttürerek otlayan koyunları izlediğim o güzel günlere döndürmüştür beni.
    (mahavishnu, 28.06.2008 14:47)
  23. güneşin cayır cayır yaktığı bir şehirde girmiş olduğum sınavdır. ilginçtir ki, sınava girdiğim ilköğretim okulunun sınıflarında doğru dürüst güneşlik bile yoktu. bir yerden bulup getirdiler ama, takma işini sınav başlamadan önce bizzat yapmak zorunda kaldım. okulun, sıra boylarını uzatmak için geliştirdiği pratik(!) yöntem ise, masaların altına tahta parçalar eklemek olmuş. şanslıyım ki sınav esnasında kırılanlar arasında benimki yoktu. sınava gelince, genel yetenek ve dil bölümünün geçen yıllarla aynı zorlukta olduğunu - ya da bana öyle geldiğini - söyleyebilirim. fakat genel kültürde göçtüm sanırım.
    (eredhel, 28.06.2008 15:02)
  24. bu sene güncel bilgi olarak 2008 pekin olimpitalarını, kosovanın bağımsızlığını ve emeklilik yaşının sorulduğu sınav.
    içerden aldığım sağlam duyumlara göre matematik zor, türkçe diğer yıllara göre zor, anayasa her zamanki gibi tam formunda, tarih ise içgüveysiden halliceymiş.
    (amedian, 28.06.2008 15:02)
  25. özellikle tarih ve anayasa sorularında açılmayan şemsiye kıvamı tutturulmuş olan, bu sabah adeta bir gerdek havasında ilk defa girmeye nail olduğum kısmen kolay sınav.
    (splendid, 28.06.2008 15:37 ~ 15:38)
 sayfa  / 2