kpss   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. kamu personeli seçme sınavı
    (kerrigan, 10.05.2004 21:23)

2. bu dönemki alımların form ücretlerinden devlet 22 trilyon hazineye attı. bu miktar, bu sınavda alınacak personelin toplam 10 yıllık maaşını karşılıyor.
    (kerrigan, 10.05.2004 21:25)
  3. devletin üniversitelerindeki hocalarına güvenmediğini gösteren sınavdır. öyle ki siz bilmem kaç sene yırtına yırtına okulu bitirirsiniz,sonra da "kusura bakma kpss'yi kazanamadın." derler.
    (pembe cekirge, 18.04.2005 22:16 ~ 22:17)
  4. "devletin üniversitelerindeki hocalarına güvenmediğini gösteren sınavdır" görüşü tamamen yanlıştır. çünkü devlet bütçesine göre çalışacak memur almaktadır. amaç bilgi ölçümüne göre öğretmen almak değildir, bütçeyi aşmayacak öğretmen sayısını almaktır.
    (kerrigan, 19.04.2005 12:17)
  5. yaklaşık birkaç kilo bokun 120,240 veya 360 eşit parçaya ayrılarak üniversite mezunu memur adaylarına susuz yutturulmasıdır.
    (gozuyku, 18.06.2005 19:58)
  6. başvuruları bugünden itibaren başlayan sınav.

http://www.osym.gov.tr/...
    (orcinus orca, 27.04.2006 15:41)
  7. aylar öncesinden kabuslarıma girmeye başlayan,babamın deyimiyle kepaze sınavı...
    (mellanko, 03.01.2007 20:22)
  8. asıl açılımı kamuya para sağlama sınavıdır. her sene sınav parası adı altında milleti söğüşlerler. yüksek puan alırsın, kadro yok diye seni sallamazlar. devlet bankasına bu puanla başvurursun, ama mülakata bile çağırmazlar. sonra öğrenirsin ki senin yerine işe aldıkları kişi senden 15 puan daha az almıştır. kısacası torpil yok diye milletin gözünü boyamak ve devlete kaynak yaratmak için her yıl düzenlenen sınav. zaten, asıl torpil mülakatta gerçekleşiyor.
    (tekmeleyen kuş, 03.01.2007 20:29 ~ 20:31)
  9. fakültemizdeki güvenlik personelleri arasından birisi hem istanbul üniversitesinde madem mühendisliğinde okuyor hem de kpss ile memur olmuş durumda idi ve ben de bundan feyz alarak sınava girmeye niyetlenmiş lakin özel güvenlik sertifikası alarak vazcaymıştım. birdahaki sefere artık..
    (seyyah, 03.01.2007 20:32)
  10. a grubu kadrolarda birçok devlet kurumunun sınavına girebilmek için ön şart niteliğindeki sınavdır. kpss nin aslında anlamı şudur:
    "bak şimdi güzel kardeşim, sen üniversite bitirmiş bir insansın, çok güzel. ama yetmez. üniversite bitirmek dediğin nedirki? bugün artık üniversiteyi bitirememek bir marifet. e böyle olunca da milyonun üzerinde işsiz oluyo ülkede haliyle. şimdi bu kadar işsiz insan benim kurumlarımın açtığı her sınava girmeye kalksa nolur bizim halimiz ha, sorarım sana. o yüzden ne yapmalıyız? sadece kaliteli mezunları sınava almalıyız. o sınavı da geçen kalitelinin kalitelisi insanları mülakata alıp, onu da geçenleri ve bir de torpillileri işe almalıyız. yani senin işin epey zor. o yüzden sen şimdi otur, güzel güzel çalış. söz, ben her sene açıcam senin için bu sınavı. bak sana 1 yıl da süre veriyorum bol bol çalış diye. daha ne yapayım? kusura bakma valla, aslında benim görevim işsizliği azaltmak, sizlere yeni iş sahaları bulmak falan ama bu daha kolayıma geliyor şimdilik. sen de idare et."
    oturup aylarca çalışılmadı mı insanın elini kolunu bağlıyor kısaca bu sınav. tecrübeyle sabit.
    (ateş ve su, 25.01.2007 23:18)
  11. devletin üniversite eğitimi verip, verilen eğitimi hiçe sayıp insanları tekrar sınava soktuğu ,binlerce kişinin girdiği,sonuçta çok ama çok az kişinin biryere girebildiği, sınav yılı önemli değil hepsi saçma bir sistemle planlanmış sınav.
    (granata35, 30.06.2007 14:20)
  12. 2007 sorularını ösym nin sitesinden indiremediğim sınav..
    (sukusu devekusu, 09.09.2007 17:40)
  13. http://www.egitimfakultesi.net/...
    (neverlander, 24.10.2007 15:54)
  14. öss nin kardesi olan sınav...
    (narsil, 24.10.2007 16:49)
  15. 2005 ten beri her yıl düzenli olarak girdiğim sınav, sonuç ne mi ? ne olur sormayın ...

devlete memur olabilmek için bir tarafımı yırtıyorum resmen ama devlet baba olmaz sen meb 'de sosyal bilgiler öğretmenliği yapamazsın diyor bu seneden sonra çalışmak için harcadığım zamanı ( olmassa yine )psikolojık tedavim için harcarım
    hadi bakalım...
    (yeşileriğim, 27.10.2007 13:06)
  16. gerçekten üniversite okuyup öğretemen olmayı hakedenlere verilen ceza sınavı. efendim rakamları bilmiyorum zaten önemli değil. şöyle ki binlerce öğretemen açıkta bildiğiniz gibi.tabi bu her yer dolu olduğu için mi? hayır efendim bu bütçe olmadığı için. ee ammına koyim ücretli öğretmenlere ek ders saati 5 milyon veriyorsun bu da ayda 650 milyon yapar ki. iki tane ders ücretli öğretmen alacağına en azından 1 tane kadrolu öğretmen al. gidiyorsun ek ders ile 2 yıllık üniversite okumuş adamı sınıf öğretemni yapıyorsun, bilmem ne öğretmeni yapıyorsun.

ammına koyim çok sinirlendim şimdi tutmayın küçük enişteyi.kardeşim adam su ürünleri mezunu adam kalkıp öğrencilere balina yarrağımı öğretsin bu kadar çalışıp emek veren bir insanı nasıl dışarda tutarsın. bütçeyide sikeyim.

not: burdan iki yıl okuyup mezun olan arkadaşlarım üzerlerine alınmasınlar derdim onları küçümsemek ya da küçük düşürmek değil sadece sezarın hakkı sezara verilsin kardeşim.
    (genius kusagami, 27.10.2007 13:14)
  17. dersanelerin de bu konuda uzmanlaştığı ve her sene kazanılması zorlaşan sınav.
    (sibak u siyak, 05.11.2007 01:33)
  18. bu yılki sınav tarihleri:
    lisans mezunları için 28-29 haziran 2008
    lise ve önlisans mezunları 21 eylül 2008
    başvuru forumları tahmini olarak sınavlardan bir ay öncesinde temin edilebilir imiş.
    (serpico, 14.03.2008 20:17)
  19. başvurular 28 nisan pazartesi başlıyor.
    (ichgeheindaskino, 26.04.2008 18:13)
  20. öğretmen adayı gençlerin hayatını karartan sınavdır. öss belasını geçipte üniversiteye kapağı attıktan sonra, karşılaşılan öss den bin kat daha beter olan bir sınavla öğretmen adaylarıyla dalga geçilmektedir resmen. üstüne üstlük aldığınız yüksek puanlar bile kadro yok diye makata duhul eylemektedir.
    (yakışıklı değil ama karizmatik, 01.05.2008 14:58 ~ 14:59)
  21. sınava öğretmen olmak için girecek adayların, cumartesi öğleden sonra yapılacak oturumda, eğitim bilimleri alanında başarılı olmaları gereken sınavdır.
    (chillout, 01.05.2008 15:33)
  22. başvuru için zilyon tane belge isteyen sınav.

alkolik2000'in uyarısı üzerine edit: son sınıf'ta (hatta son dönem) olanlardan zilyon tane belge isteyen sınav.
    (whentheclockstrikesmidniteimontheprowloflove, 09.05.2008 10:55 ~ 10:59)
  23. insanı boş işlerle uğraştırmanın diğer yolu. biz sizi memur yapmıycaz ama bunu anlamanız için illa bize üç-beş yıl para vermeniz gerekmektedir. diyen yaklaşım.
    (şerbet, 09.05.2008 11:30)
  24. öss'nin bi uzantısı... öss'yi geçip bi üniversite kazanmanıza rağmen ömür boyu bu sınav işkencesinin bitmeyeceğinin kanıtı... öss.. yds.. kpss.. kpds... üds... bari annemizden doğmak için, yok mezara girmek içinde birer sınav koyun...
    (umutsuz vaka, 09.05.2008 11:35)
  25. nefret ettiğim ve dil bölümü seçerek kurtulduğumu sandığım matematik dersini yeniden hayatıma sokan ve beni yıllar sonra liseli öğrenciler gibi dershaneye gitmek zorunda bırakan lanet sınav.
    (urbee, 08.06.2008 18:38 ~ 24.06.2008 19:39)
 sayfa  / 2