bugün gazetesi'nin de sahibi olan koza ipek grubu'nun tuncay özkan'a ait olan kanaltürk'ü satın alması olayıdır ki chp ile kanaltürk arasındaki 3 milyon dolarlık alış-verişin konuşulduğu bugünlerde oldukça ilginç bir ayrıntı olarak dikkat çekmiştir. haber7'ye göre satış borsaya bildirilmiş.
sermayenin gerçekten de renginin olmadığını bir kere daha ispat eden satış işlemidir.
tuncay özkan yalan mıydı cumhuriyet mitinglerindeki coşmaların? bunun için mi gırtlağını yırttın cayır cayır? alnındaki damarların fırlaması boşuna mıydı?
ne olacak şimdi? kimin yüzüne hangi yüzle bakacaksın? diyeceksiniz ki borcu varmış ne yapsın? götüne güvenmiyorsan bu bokları yemeyeceksin o zaman arkadaşım. yazık.
hukuki imkansızlıktan dolayı mümkün olmayan satıştır. zira kanal daha önce chp'ye satılmıştı. 3 milyon dolar kapora da verilmişti. ben mi yanlış hatırlıyorum.
kanaltürk'ten sonra biz kaç kişiyiz platforumunun da üyeleriyle birlikte satılıp satılmayacağı hakkında soru işareti uyandıran olaydır. tuncay özkan'dan bağımsızlık ve aydınlanma bekleyenler de kış uykusundan uyanmıştır artık. malum mayıs geldi.
tuncay özkan'ın takkesinin düşüp kelinin göründüğü satış.bana göre zaten hiçbir zaman takkesi olmamıştı ama en azından zat-ı muhterem in müridleri artık kendisini tanımıştır diye düşünmekteyim.
bir çok mitingte "türkiye seninle gurur duyuyor!"nidaları arasında kürsüye cıkan özkan için şimdi de "acaba gurur duymak için erken mi davrandık ?" sorusu akla getiren olay.
kanalturk'ün satıldığı haberini ve satıldığı şireketi görünce ailecek yıkıldık ve sinirlerimiz bozuldu. çünkü bana göre doğru düzgün yayın yapan haber kanallarından biriydi. bir kere hükümet korkusu yoktu bu kanalın. ayrıca tuncay özkan'a karşı da büyük bir saygım vardı. gerek mitinglerdeki rolü gerekse biz kaç kişiyiz platformunun kurulmasındaki çabaları. bu haberi duyunca güvenim sarsılmadı desem yalan olur. hemen bizkaçkişiyiz'i neler olduğunu öğrenmek ve sitem etmek için aradık. çünkü kanaltürk artık bi sembol haline gelmişti bir çeşit kaleydi orası. oradan yetkili borçların olduğunu ve haciz geleceğine dair bilgiler verdi. neyse asıl konuya geleyim. burada bu adamı sevmeyen çok kişi olduğunu biliyorum. yazımın bundan sonrasını tuncay özkan'ı sevenler ve kanalın satışı yüzünden morali bozuk olanlara yazıyorum. eğer bu gün anahaberi seyrettiyseniz zaten okumanıza gerek yok. ama kaçıaranlar için bir özet geçeyim. tuncay özkan ve kanaltürk'ün genel müdürü kerimcan kamal bu gün anahabere çıktılar. ben ilk defa bu kadar yıkılmış bir kerimcan kamal ve tuncay özkan gördüm. yayın sırasında ikisinin de gözleri doldu hatta tuncay özkan gözyaşlarına hakim olamadı. kanalın başına birşeyler gelebileceklerini, reklam gelirlerinin azaldığını, çalışanların maaşlarını alamadıklarını hep söylüyorlardı zaten. ama bu gün çalışanlara 8 aydır maaş ödeyemedikleirni açıkladılar. zaten kanal çalışanların özverileriyle ayakta duruyordu. ama herşey bir yere kadar. ne yazık ki bu kapitalist sistemde para gerekiyor. bir eleştiri daha neden koza grubuna satıldığıydı. buna gerçekten ben de çok bozuldum. buna cevabı da kerimcan kamal şöyle cevap verdi: tam hatırlamıyorum cümlelerine ama şuna benzer birşeyler söyledi. en vatan sever, en baba tüklere, en büyük cumhuriyet savunucuları insanlara sesleniyorum. geldiniz de vermedik mi? aslında haklı adam çünkü kanala zaten haciz geliyordu. zaten tmsf'nin eline geçicekti. ben yine de bu gruba gitmesine karşıydım ama neyse. yani borçlar yüzünden gitti kanal kısacası. birileri elinden geleni arkasına koymadı ve kanal iflas eşiğine kadar geldi artık. ve satıldı. 2 ay boyunca yine aynı çizgisinde devam edecek ama 2 ay sonra ne kadar eski kanaltürk olur bilemiyorum. yeni kanal kurulacakmış bekliyoruz. tuncay özkan'ı da özellikle bu günkü halini gördükten sonra bu konuda elinden geleni yaptığına dair şüphelerim gitti. ne kadar özveri gösterirsen göster bir yere kadarmış. ayrıca koza ipek grubuna da teşekkür etti yayında çünkü daha önce dediğim gibi eğer satın almasalardı tmsf'den satın alabileceklerdi. eğer izleyemenler varsa bir şekilde bugünkü anahberin tekrarını izlemelerini öneririm. son olarak da bu konu hakkında atıp tutanlara biraz araştırma yapmalarını öneririm, fikir sahibi çok ama bilgi sahibi çok az ne yazık ki. zaten bizim en büyük problemlerimizden biri de bu değil mi?
"kızımın peşini bırakmak için ne kadar istersin genç adam"
aklıma türk filmlerinin bu unutulmaz repliğini getirmiş satıştır. yalnız genç adam cevaben parayı ,babanın yüzüne çarpıp "benim aşkım satılık değil"yerine cebe indirmeyi tercih etmiştir.
bu tuncay özkan denilen adam, yok laiklik elden gidiyor diye o kadar yayınlar yaptı, akp yönetimini fettullah gülen yanlısı olmak itham etti sonra gitti kanaltürk'ü koza grubuna sattı. başka adam mı bulamadın madem bunlara bu kadar karşıydın diye aklına geliyor insanın. sonra dedimki kötü düşünmemek lazım, napsın adam paraya sıkışmış, satıvermiş, denize düşen yılana sarılır misali, onu da anlamak lazım dedim, anladım da sonunda para konuşunca doğruluk susuyormuş ben bunu anladım bilmem doğru mu anlamadım ama.
ülkemizde görsel & yazılı basının-ne acıdır ki- artık siyasete iyiden iyiye alet edildiğinin somut bir örneği olmuştur. kimse ilkeli ve tarafsız habercilik falan yapmıyor bunu zaten biliyoruz fakat bari böyle açıktan para vermeler ya da ideolojisi belli kesimlerin bastırıp parayı satışa çıkartılan kanal&gazeteleri satın almaları biraz kanıma dokunuyor..
zaman bize neler gösterecek bilemem ama tahminim odur ki tuncay özkan rte nin yaptığı gibi mazlumluk politikası yapıp bişeyler toplamaya başlayacaktır. bazen herşey göründüğü gibi olmayabilir...
oğlumuz akın ipek'le kızımız tuncay özkan'ın düğün törenlerinde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.
(de bağlacının doğru kullanıldığı ilk davetiyeyi yazmaktan onur duyuyorum.)