yeniye rağbet yağar sözünden yola çıkarak acaba bizde piyasada yer edebilirmiyiz. bak dünya kadınlarının tercihi falan dedik acaba işi kotarırmıyız diye yola çıkmış, amacı yeni orkid olmak olan hijyenik ped markası.
orkid in tahtını sallamaya aday, orkid gibi rahatsız edici özelliklere sahip olmayan ped markası. artık türkiye'de de olduğuna göre, türk kadınlarına hayırlı uğurlu olsundur.
son reklam müziğini arayıp bulamadığım ped markası. araştırıp öğrendim ki josephine adlı bir grup sadece kotex reklamı için yapmış bu müziği..
bombshell baby she's cruising down the street... nananananananannaa...
bundan 1-2 sene önceki reklamlarında akıllara zarar güzellikte bir kız oynamıştır. o kızın kim olduğunu da bir türlü öğrenememişimdir. reklamdaki kız burayı okuyorsan beni bul. seni hala unutamadım.
reklamlarında naylon eşofman giymiş kadını gösterip "yaz aylarında spor yaparken terliyor musunuz, o zaman naylon yerine pamuklu giyin." tarzı bir anlayış yansıtan marka. halbuki o kadınlar o eşofmanı bilerek giyiyor bre cahiller! terlemek gerektiğini düşünüyorlar zayıflamak için. dünyada emin olduğum tek şey varsa o da budur. ben ki, ben sekize giderken* komşular eşliğinde o eşofmanları giyip yürüyüşe çıkmış bir anneye sahibim. ben ki, lgs** ye hazırlanmaya çalışırken müzik eşliğinde spor yapan komşulara sahip olmuş bir insanım. ben ki, mezdeke şarkılarının ünlü olduğu zamanda çocukluğunu yaşamış bir gencim.(ühühühü) sinir etmeyin ulen adamı!
(bkz: acıklı anılar)
genç bilmem nesi çıkan ve evet kızlar dünyayı kendi isteğimize göre şekillendirmeye hazır mısınız benzeri bir giriş cümlesi içeren reklamı bana göre korkutucu ve bir o kadar da endişe vericidir.
bir ped markası olup üst yüzeyinin pamuksuluğu diğer pedlere benzemez,benzersizdir. (aynı yüzey şimdilerde piyasada olmayan libress' te bulunmaktaydı.)
şimdi benim uykum geldi ama bu kotexi görünce de aklıma geldi.
hatırlıyorum, kotex 2000'li yıllarda girdi bizim piyasaya. marketlerde hangi marka ped var diye kovalamıyoruz, her dönem oldu yanımızda yöremizde bu ürünlere ihtiyacı olanlar da oradan biliyoruz.
neyse, amerikada geçen bi kitap okumuştuk. kitapta annesi çocuğunu bakkala kotex almaya gönderiyor (abd'de bakkal var mıydı ki o vakitler).
roman 1940'ları anlatıyor. yuh dedim ya, bizde kadın pedi 1980'lerde yürürlüğe girmiş, adamlarda 1940'lara kadar gidiyor bu işin geçmişi. sonra başka bir yerden öğrendik ki, 1920'lere kadar da gidiyormuş evveliyatı. yani bizim kadınlar 60 sene pamukla mamukla eziyet çekmiş. niye çekmişler eziyet? emperyalizm, ithal ikamecilik, komprador burjuvazi, türk lirasının sakınımı kanunu vesaire vesaire. bunların hiçbir alakası yok valla, ben uydurdum şimdi.
o değilde, biz ped üretiyor muyuz acaba, yoksa hepsi ithal mi bunların?