belki ilginizi çeker
  1. · paketlerken daşşağımıza sikimize sürdük
gündem
  1. · google wave
  2. · uludağ sözlük
  3. · yeşim salkım
  4. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · ugg
  8. · kinder surprise içinden çıkması istenen şeyler
  9. · recep tayyip erdoğan üniversitesi

korsan kitap okuyan öğrenciye kızmamak gerek  

1. yerli bir yazarın kitabına 17 ytl veremeyen öğrenciye kızmamak demektir. doğru bir işlemdir.

öğrenci dediğin fakirdir. bırak öğrenciyi onun babası da zar zor geçinen bir memurdur.

kitap okuma seviyesi çok düşük, halkımız tv bağımlısı bik bik bik diye konuşmak kolaydır ama her ay bir kitaba 20 tl vermektense çocuğunun yol parasını ayırmak zorunda olan aileler vardır.
    (hafif siklet sumo, 24.05.2009 12:12)
  2. açlık yüzünden hırsızlık yapana da kızmamamız gerektiğini düşündüren önerme. zira ihtiyaçlar hiyerarşisinde karnını doyurup hayatını devam ettirebilmek bilgi almaktan daha önce gelir.

eğer siz korsan kitap okursanız mecburen o yazara ve yayın evine karşı bir hırzılık yapmış oluyorsunuz. aslında mecburen falan değil de işte yapılan suçu meşrulaştırmak için öyle dedim.

e bir adam da gelip sizin evi bassa gecenin bir yarısı alsa paranızı değerli eşyanızı ve dese ki " abi 3 gündür açım mecburdum" o zaman "tabii haklısın yiğidim gel sana çorba da koyayım" demenizi beklerim ben. ha eğer demezseniz de o zaman korsan kitaba mecburum diye yaptığın işi meşrulaştırmayacaksın.

korsan kitap okuyan öğrenciye kızmayacaksam eğer onun peşine düşüp ona dava açan yazara da kızmam ben. zira adam da kendi hakkını savunmuş olur.
    (fakespeare, 24.05.2009 12:20)
  3. her kitapçıya girdiğinde 4-5 kitap birden alıp çıkan öğrencilere kızmamak gerektiğini gösten bir cümledir. her ay 100-200 tl kitaba yatırırsa bu öğrenci neyle geçinecektir, yazıktır günahtır. kitapları biraz daha ucuza satın, düşünün bu öğrenci kardeşlerinizi.
    (foxydevil, 24.05.2009 12:21)
  4. bu aslında alacak hali olmadığından falan değildir de 'öğrenci adam, bırakın bari öğrenciliği sırasında yaşasın istediği gibi'dendir artık günümüzde daha çok. misal hırsızlık cısss kaka, ama benim tanıdığım her öğrenci yapmıştır bir kereliğine de olsa mutlaka; ya da bilimum zararlı şey, öğrenciyken denenir, yaşadım gördüm beğenmedim denir ya da devam edilir. sonuçta öğrencilik bir şekilde 'yaşama dönemi' dir çoğumuz için, en keyfiyle, en deliliğiyle.

hani öğrencinin parası olmadığından değil de bırakınız yapsınlar bırakınız etsinler zihniyetidir genelde; öğrencidir, birkaç senecik yaşayıversindir di mi yane. zira benim babam evinde içtiği bir şişe rakı için annemden 'ona o kadar para veriyorsun' diye azar işitirken ben o parayı taksimde ederi çok çok daha az olan 3-5 biraya veriyorum sırf öğrenciyim diye. ya da alışveriş yaparken ucuzunu pahalısını kalitelisini kalitesizini karşılaştıran ailelerin aksine öğrenciler ellerine ilk geleni ilk yerden alırlar genelde.

sonuç itibari ile öğrencidir ne yapsa yeridir, mezun olduktan sonra da devam ederse korsana işte o zaman katli vaciptir.
    (morumtrak, 24.05.2009 12:41)
  5. korsan kitap okumayı bir kitabı 20 liraya satan yayınevlerine inat, hiç de hırsızlık olarak görmediğim, bir arkadaştan ödünç almak gibi gördüğüm için katıldığım bir görüştür.
    (bocaboston, 24.05.2009 12:45 ~ 12:46)
  6. hakkında hepsinde haklılık payı bulunan birçok görüş mevcuttur. ama asıl önemli olan nokta, kızılacaksa bunu yapmaya sadece yazarın hakkı vardır, çünkü o korsan kitapta yayınevinin editörlük dışında bir katkısını göremiyorum. içiniz rahat değilse ve işiniz gücünüz yoksa, yazarın o kitapları korsan almanız nedeniyle yaşadığı maddi kaybı telafi edin.

yasal uyarı: korsandan uzak durun, korsan suçtur. bi de paketlerken daşşağımıza sikimize sürdük (yok lan bu yanlış uyarı).
    (bulletproof, 24.05.2009 12:46)
  7. (adnan, 24.05.2009 12:50)
  8. sanki öğrencilerin hepsi aldıkları bursu anında kitaba yatırıyorlarmış gibi bir hava yaratılan sözde acıma cümlesi.

olum bişey yapıyosunuz, bari bir kılıfa sokmayın.
    (dedirten başlık, 24.05.2009 12:50)
  9. her gün savunduğum görüştür.
    korsan kitap almaktan memnun olduğumdan değil,almak istediğim bir kitap orijinalinde 30 lira olduğundan.içim rahat ediyor mu?hayır.yazarın emeği bi yana;silik baskısı,birbirine yapışık sayfaları,otobüste çıkarıp okumaya utandığım uyduruk kapağı yüzünden..
    sonra kimse kitap okumuyormuş bu ülkede.biz okuyoruzda istatistiklere girmiyor.
    not: alternatif olarak ikinci el kitaplarda tercih edilebilir.ama ancak eski kitapları bulabiliyorsunuz ucuza.yeni yayımlar orijinalinden sadece birkaç lira daha ucuz.hatta ikinci el korsan diye bir şeyde oluşmaya başladı.kendi alternatifime uymak isterken 32 liralık bir kitabı ikinci elden 12 liraya aldım.sonuç:korsan..güzel paketlenmiş,temizlenmiş..güvendigimden bakmadım bile kitaba alırken paketini açıpta..
    ayda bir kitap okuyan öğrenciye lafım yok ama veriversin kaç paraysa,ayıp.
    (little sunshine, 24.05.2009 13:26 ~ 13:45)
  10. (bkz: @3494946 )
    (nett, 24.05.2009 13:32)
  11. korsan kitap, korsan cd alan kimseye kızılmamalıdır. efendim kapital'i almaya kalksanız dünya para, bir de insanlar bilinçsiz derler, kur-an için de aynı şey geçerli. şimdi "aynı kefeye mi koydun lan deve?" diyeceksiniz ama "kur-an" ve "kapital" bile bu kadar pahalı olursa insanlar ne dinden ne ideolojiden bir şey anlamaz. kitap büyük rantların amaçlandığı ticaret metası olmamalı. hem kutsal şeyler, hem de önemli bilgiler içeren kitaplara ulaşmak çoğumuzun haftalık yemek parasından fazladır. diyeceksiniz ki yazarların, matbaacıların canı yok mu? çoğu pahalı kitabın yazarı ölmüş, ailesi faydalanıyor haklarından. gerçek bir yazar veya yakını böyle şeylerden çok kazanç beklemez, bilgiyi paylaşmak daha ön planda olmalı. hem kitaplar ucuzlasa sürümden daha çok para bırakacağını düşünüyorum. ticari yönden bile yanlış lan pahalı kitaplar. şimdi çok güzel bi kitabı sıfırından 5, 7.5 liraya çok adam alır. rusya'da bizim alışveriş merkezleri gibi kitapevleri vardı. özeniyor insan.
    (emir cool u, 24.05.2009 13:35)
  12. bir kitabın 20 lira olmasını kitap okumaya engel olan yada korsan kitap almaya teşvik eden bir şey olarak görmemek lazım.

(bkz: kütüphane)
    (bkz: sahaf)

edit: daha ucuza satılsa daha iyi olurdu tabi ki.
    (nobinob, 24.05.2009 13:36 ~ 13:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil