orjinal olmayan kitapalara verilen genel ad...çok daha ucuzdurlar ama baskı kaliteleri fiyatlarıyla doğru orantılı olarak azalmaktadır...4-7 milyon arası bulunabilir...kitap fiyatları inmediği sürece sağlam para kazanılabilicek bir sektör...tasvip etmiyoruz orası ayrı...
yayınevlerinin bile yazara kazık atıp kendileri korsan basıp, sonra da korsanlardan kitap satmıyor diyebildikleri, 'tasvip etmiyorum' diye ortalıkta dolaşmalarına rağmen öğrenci tayfasının kitap okumasına vesile olan piyasa
özellikle geçtiğimiz yıllarda alıp başını giden, neredeyse hepsi 20 milyonun üzerinde olan kitaplar yüzünden oldukça gelişen bir piyasa. baskı kalitesinin, sayfa kalitesinin düşüklüğünün yanında, ters basılmış sayfalar, eksik sayfalar da bulunabilmektedir. kitabın en heyecanlı yerinde boş sayfalarla karşılaşmak istemeyenlerin uzak durması lazımdır. etik olarak alınması da basılması da yanlış olsa da, nasıl korsan cd alanları yadırgamıyorsak, orjinal oyunlara 50şer 60şar milyon verip almak yerine 2 3 milyona korsanını alıyorsak, korsan kitap alanları da yargılayamayız.
gene de korsan kitap almak yerine, gidip büyük kitapçılardan değil, peşin ödendiğinde yüzde 20-30 indirim kitapçılardan kitap almak hem bünyeye zarar vermeyecek, hem de kitabın yazarının hakkına düşenin kendisine iletilmesine yardımcı olacaktır.
dikkatle incelenip alınması gereken kitaplardır..nitekim sayfalar eksik olabiliyor, hikayenin en kritik yerinde donup kalıyorsunuz, ya da ne bileyim sonunu öğrenemiyorsunuz..bende korsan olaya karşıyımdır fakat ülkenin sanat kriterlerini (az ürün ve bu az ürünün pahalı satışları) değerlendirecek olursak sonuçta kendime yarar bir işi* , uygun imkanlar sağlanamdığından* illegal yollarla gerçekleştiriyorum..
kesinlikle tasvip etmeyip katılmadığım bir olaydır.okuma zevkinin içine eder,göz bozar vs vs
bu fiyatlarla alınır mı orası tartışılır ama yine de orjinal alarak takas tekniğiyle kütüphanenizi geliştirebilirsiniz.
genel olarak tasvip edilebilecek bir kavram olmamakla birlikte şartların insanları bu kitapları okumaya ittiği de bir gerçektir.hiç kitap okuyamamaktansa korsan kitap okumak daha iyidir
yayınevlerinin kitaplara koyduğu fahiş fiyatlar sonucunda basılıp uygun fiyata satılan kitaplardır.bu kitapları alanları gördükçe yazara acırım.emeğe saygı sonuçta,yayınevi yüzünden kitaplarının karaborsa olması yazar açısından oldukça sinir bozucu ve üzücü bir durumdur.
bunların bandrollü olanları da mevcuttur,, lakin bandrollerinin üzerinde kültür ve turizm bakanlığı yazısı yerine,, mickey mouse bulunmaktadır,, yazıktır ayıptır,,
internetten aldığımız kitaplar kitabevlerindekilere göre kısmen daha ucuzdur, orjinal kitap fiyatlarından yakınanlar bu yolu denyebilir korsan yerine,,
kitap fiyatlarının yüksekliği bahane edilerek ortaya çıkan ama haksız kazanç elde etmek isteyen çevrelerin bazı yayınevleri ile ortaklaşa olarak ürettiği kitaplar...
sonradan halkımız için neredeyse alışkanlığa dönüşen hatta bazı yayınevlerinin ucuz kitap kampanyasında bile o kitapın korsanının alındığı bir durum... ağır para cezaları olmasına rağmen gün geçtikçe dahada artan sektör...
türkiye'de,kitabın bu kadar az okunduğu bir ülkede yine de kitapların çok pahalı olması nedeniyle patlamış bir olaydır korsan kitap...
insanların yaşadıklarını,hayallerini,emeğini,sevgisini çalmaktan başka bir şey değildir...düşünsenize bir kitap yazmak kolay mıdır?hani bazı öyle uyduruktan yazıp yazar olanlardan bahsetmiyorum...şimdi adam gibi yazan yazarlar kim bilir neler yaşadıklar da böyle yazıyorlar,kim bilir ne sıkıntılar çektiler o kitabı çıkarmak için...kendi hayatlarını,hayatlarından büyük bir parçayı,kelimelerini sundular insanlara..hayalleri vardı,paylaşmak,aynı düşüncede aynı duyguda insanlarla bir olmak...zaten bir yazarın kazandığı ne ki bu günlerde,bir de korsan kitap çıkmış,aman ne ucuz hadi hemen gidip alalım...alalım almasına da nasıl yüreği elverir ki bir insanın onca emeği 3 kuruş uğruna hiç etmeye...yazık değil midir?!
orhan pamuk öteki renkler kitabında bu işi yapan insanların pezevenklerden farkı olmadığını yazmıştı. dokunmuş sanırım kaçan paralar. evet, o sırada elimde tuttuğum öteki renkler i bir pezevenkten satın almıştım. param yok bilader, okumayayım mı ben şimdi?
yurdum insanının orjinal kitapların pahalılığı yüzünde kitap okuyamadıkları bahanesini ortadan kaldıran piyasa. kitap okuyan her insanın cebinde çok fazla para yok. şu hayat şartlarında bir orjinal kitaba para verecek çok kişi de yok; ama en azından korsan da olsa yazar, kitabının okunduğu için sevinmeli. sonuçta kitap okumayı sevmeyen, kitap okumanın zaman kaybı olduğunu düşünen çok insan var bu hayatta. ayrıca halkı aydınlatmak için yazdığını söyleyen bir yazarın amacı kitabını en ucuza satmak olmalıdır-ki herkes okuyabilsin. eğer yazar; maliyetinin ucuz olmadığı için 15-20 ytleden satıldığını söylüyorsa, sırf o kitabı okutmak için korsan piyasasına kızmamalıdır.
tamam ben de istiyorum yazarın hakkı yenmesin, adam emeğinden kazansın.. ama 30 ytl kitap mı olur ya? neremen çıkarıp vereyim ben o kadar parayı? bak adam 5 ytl'ye satıyor, üstünden para kazanıyor, sen de 10 ytl'ye sat, 15'e sat.. herkes kazansın.. sen de sürümden kazan. 10 kitap satacağına 50 kitap sat, aradaki farkı kapat.
korsan kitap okuyorum, mp3 dinliyorum, divx izliyorum arkadaş. farkı böyle kapatıyorum, başka çarem yok. param yok diye bütün dünyadan geri kalmayı haketmiyorum ben. yasadışı da olsa kendime bir yol buluyorum insanlığımı yaşamak için..
malesef istememe rağmen aldığım orjinalinden çok daha ucuz kitap türü.
kitabevlerinde polisiye romanların fiyatlarını gördükçe içim cız ediyor.
mecburiyetten alınıyor valla
yoksa bu devirde kitap okumak bile lüks olmuş...
türk halkının kitap okuma oranını yükselten etkenlerin en başında gelen olay. tamam hırsızlık, telif hakkı var ama bir tarafta 10 yıl kalsa bir kitaba 30 ytl vermeyecek bir halk var.alamıyor diye insanlar kitap okumasın mı yani? keşke imkanlar el verseydi de herkes gidip orjinalini alabilseydi.