müzik alanında başcurulmaması gerken bir yöntemdir tabii ki. ama elimizi mecbur bırakıyorlar. fakat haracının daha önceden de belirlitdiği gibi pkk'ya gitmemesi gibi sebeplerden ötürü sadece internet yoluyla müziğe ulaşırım. ancak paraya gerçekten çok ihtiyacının olduğunu bildiğim sanatçıların albümlerini gider paşa paşa parayı basar alırım tabii.
müzik alanında bu yüzden duyarlı olmak gerekir. ama sırf işi kurtarsın diye abuk subuk soytarıların cdlerine para verecek halimiz yok zaten.
bunun dışında, bilgisayarla alakası olmuş herkes ülkemizde windowsun ancak ve ancak (istisnai durumlar dışında) yeni alınmış bir marka bilgisayarda orjinal olduğunu biliriz.
* yoksa eminim ki şu anda bilgisiyarı kullanabilmek şöyle dursun karşılaşma imkanını bile çok az vatandaşımız yakalardı. hayır zaten az da işte parasal açıdan kaymak tabaka insnalar belki tanışırdı o kadar. yoksa; örneğin benim, ne haddime 1992'den beri bilgisayar ile haşır neşir olayım. hele hele word, excel kullanmak falan... şu ana göre çok çok çok azımız ancak oyunlar ile tanışırdı ayrıca. 10 milyona 10 oyun alıp eve geliyorduk yabancı çocukları 60-70 milyona tekini alırken.
bu yüzden gençliğin şu anki bilgiye ulaşmadaki kolaylığı korsan vasıtasıyla sağlanmıştır. zaten şöyle bir şey var. ben biraz geri kafalı olduğum için olacak bilgiye para verilmesini anlamsız bulmaktayım. biriniz hiç bana bu işin mantığını anlatmasın çünkü gerçekten sabit taş kafamın fikirlerini "bilginin para karşılığı vardır" diye değiştiremezsiniz. çok büyük yazılımların dışında paralı olmalarına karşıyım. ha şimdi windows paralı olur çünkü o olamadan bilgisayar çalışmaz. ama winrar niye paralı be... ha yalnız ben burada sadece ev kullanıcısı için konuşuyorum, sakın yanlış anlaşılmasın bak.
neyse işte ilginç konu zaten. kimin açısından baksan haklı olursun bu olayda.