her türlü kara taşıtında bulunması gereken, tiz ve bas seslerden oluşan bir kombinasyon ile diğer taşıtları veya yayaları uyarmaya yarayan ses çıkarıcı.
gürültü verici aptal oyuncağı, iq kornaya basma sayısıyla ters orantılıdır
rahmetli oğuz aral ın ünlü çizgi karakteri avanak avni nin en yakın arkadaşıdır.(bkz:
dıgıl mıgıl)
"...sokayım" diye devam eder.
*(gxix, 26.11.2005 21:38 ~ 21:38)
gecenin bir yarısı, üstelik bir hastanenin yakınlarında, üstelik ertesi gün bir çok insanın işine, okuluna, sınavına gideceği bir pazar gecesi, sebebi ner ne allahın cezası sebep olursa olsun, ister düğün, ister askere uğurlama..vs.. 1 kez değil 2 kez değil 1 dakika boyunca susmadan bir konvoy aracın sonuna kadar kökleyip insanı uykusundan cinnetle uyandırmalarına sebep olabilen şeydir. aslında sebep olan korna cihazı değil malum dünyada fazla yer kaplayan insan müsvetteleridir.
(frock, 17.07.2006 17:11)
(solti, 05.09.2006 23:29)
bilinçsiz
zihniyetler tarafından kullanıldığında
cinayet sebebine dönüşen
düdük. saatlerdir süren
sağanak yüzünden yol kapalıdır, kaza olmuştur, şu olmuştur, bu olmuştur ama ultra bilinçli sürücü bu tıkanıklığı kornaya basarak açabileceğini sanıp abanır da abanır
*, çevre sakinlerini deli eder, cama çıkıp
mandal fırlatmaya teşvik eder.
basılınca trafiği açacağı yanılgısına kapılınan hede
araçlardan sökülmesi halinde, başta taksiciler olmak üzere türk şoförlerinin dengesini kaybettirecek nesne.
kedi için bıyık neyse, şoför için de korna o. denge unsuru, mütemmim cüz...
konu ile ilgili anım da şudur :
taksi şoförlüğünün zorluğundan bahsederken, taksici demişti ki:
-zor abi bizim meslek. bütün gün yol al, yol ver, kornaya bas...
susam sokağı kıvamında eğitime katkı sağlayan bir nesnedir aynı zamanda.
bu ülkede eğer bebekler otomobil'i düt düüt diye tanımlıyorsa, bunu sahiplerince hoyratça kullanılan kornalara borçlu değil miyiz?
bu açıdan bakınca, sanki çocukların eğitimi için gerekli bir nesneymiş gibi duruyor korna.
taksi ve minibüslerin ortalama 20 saniyede bir bastıkları , "hey müşteri!binmek istiyorsan bak ben burdayım" anlamına gelen , "dat" şeklinde rahatsız edici sese sahip icat.bir kere ben taksi veya minibüs bekliyorsam gözüm yoldadır di mi,senin illa kornaya basıp seni beklemeyen insanları rahatsız etmeye hakkın yok.bunlar ısrarla yolda adam gördü mü yavaşlar ,kornaya basarlar.yolda yürüyen adamcağız ne olduğunu şaşırır,göz göze gelirler.minibüs şöförü binmek isteyen müşterinin hep dikkatsiz müşteriler olduklarını zannediyor olmalı ki illa yavaşlayıp o kornaya basacak..taksiciler ise sanki sizi zorla taksiye bindirircesine,al sana korna,bak gözümün içine,yavaşladım ulan senin için ,hadi binsene şeklinde kaldırımda yürüme olayını bile rahatız hale getirir.
(mero, 18.01.2007 01:34 ~ 01:34)
çok sayıda ve aynı anda basıldığı zaman insanın sinirlerini alt ust eden bir aygıt.istanbulda artık normal fonksiyonunu kaybetmiş,sinir bozucu seslerin kaynağı olan asabiyet gostergesi alet.
-arabaya yeni korna taktırttım lan bebek ağlaması şeklinde çalıyor
-alta sıçırtan tır kornasını seviyorum ben ondan taktırsaydın keşke
-???
(aranjor, 18.01.2007 16:44 ~ 16:45)
bazı bilinçsiz kullanıcılar
* bunu musanın asası sanıyor herhalde. sanki bastıkça açılacak yollar.güzel multu bir geleceğe ilk adımını atıcak.
(bkz:
gereksiz basma ulan)
oğuz aral'ın efsane 'utanmaz adamı'nın çizgi karakterlerinden biri. 'ebüüvee!' diye nara atmasıyla ünlüydü.
gereksiz yere basanlara basılır.
erman toroğlu - fahri trafik müfettişi
evi cadde üzerinde biri olarak söylüorum ki artık beni etkilemediği geceleri çalınan kornaların adeta ninni gibi eşlik ettiği hede. bir de bunların çeşitli versiyonları vardır ki adeta insanın eşlik edesi gelir (bkz:
havalı korna)
minibüsçülerin her yolda duran, hatta yürüyen kişiye çalma alışkanlığı yüzünden kendisinden tiksindiren araç. maçlarda kullanılan tezahürat kornalarından alınır, korna çalan minibüs durdurulur, binilir ve şöförün ense kısmından bu korna öttürülerek tekrar minibüsten inilir.
(sawar, 04.03.2008 14:38)
bazı ülkelerdeki araçlarda, bir çeşit "araç telefonu" çevre ile iletişim aracı olarak kullanılan...
arabanın motorundan çıkan ses azaldıkça kornasının sesi artar şeklindeki doğru orantı cümlesinin baş ögesidir. ayrıca sokakta top oynayan çocuğa çalınan korna kadar göt ve hain bir ses yoktur.
genelde iki notadan oluşur bir korna sesi. şimdiye kadar gözlemlediğim, bu iki nota arasındaki aralıklar
majör üçlü,
tam dörtlü ve
tam beşli . daha değişik aralıklar duydukça editlerim bunu. "vay amına koyim bugün minör yedili korna duydum" falan yazarım. şimdi değil ama, duyunca.
istanbullu sürücülerin gerekli gereksiz herşeye çaldıkları, beni iflit eden, iğrenç ses. sanki çalınca trafik açılacak, mecidiyeköyden taksime 2 dakikada gideceksin. süper kahraman olsam yapacağım işler listesindeki bir numaralı eylem gereksiz korna çalan istanbullu sürücülerin arabasından o korna ve tertibatını çıkarıp götlerine sokmak olacak.