belki ilginizi çeker
  1. · wes craven
  2. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · thierry henry
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · uykusu olup da uyumayan insan
  7. · boylumlama
  8. · erkan zengin
  9. · sink ya drink

korku filmine güldüm diyen insanlar  

1. bu söz söylendiği anda oturuluyorsa acilen ayağa kalkıp alkışlanası insanlardır. bu tipler korkmaz, yemez, içmez, sıçmaz hatta bunlar androiddirler.
    (portakalda vitamin, 14.06.2007 17:03)
  2. dabbe izlemiş insandır.
    (morado, 14.06.2007 17:11)
  3. (bkz: acımadı ki acımadı ki)
    (so so, 14.06.2007 17:12)
  4. türkçe'yi düzgün konuşamayan insanlardır.

edit: başlık düzelmeden önce güdlmek derlerdi bu insanlar gülmeye o açıdan.
    (stewartgilligangriffin, 14.06.2007 17:36 ~ 17:52)
  5. muhtemelen esasında yabancı bir yapım olan daha sonraları yeşilçam tarafından da türk işi bir versiyonu çekilen şeytan filmini izlemiş insanlardır.
    (aksamustune dogru kis vakti, 14.06.2007 18:04)
  6. küfredilesi insanlardır. insanlar o filmlere korkmak için gidiyo kardeşim. ve o filmlerin tadı korkarak çıkar. bilinçli olarak yapılan birşeydir bu. gerçek hayatta olmayacak (veya olabilecek) şeyleri beyaz perdede görmek, hayatın akışından bi nebze geri durabilmek içindir. 2 saat boyunca oradaki konuya odaklanırsın. hani derler ya, dinlenmek yaptığın işi değiştirmektir diye. 2 saat boyunca herşeyi değiştirirsin, kafanı dinlersin. normal hayatını o süre için unutursun.

ama işte, tam da filmin atmosferine kendini kaptırmışsın, koltuğuna sinmişsin, bi yandan da hapur hupur patlamış darıyı götürüyosun. arkadan "zoooooahahahah" diye gülme efekti geliyo. ne motivasyon kalıyo ne bişey.

filmin hatalarını görebilirsin, beğenmeyebilirsin. veyahut, popülist olmak isteyebilirsin. siktir git kardeşim, evinde kendin gibi arkadaşlarınla seyret filmi, götünü tuta tuta gül. milletin film zevkini piç etmenin ne alami var?

ama yok zaten, korku filmlerine güldüğünüz gibi, romantik filmlere de ağlamazsınız siz, sosyal içerikli dram filmlere de bayık dersiniz. sizin için varsa yoksa aksiyon, bi de american pie tarzı siktir boktan gençlik filmleri, yanılıyor muyum? milletin film zevkini piç etmenin alemi yok. gidin asmalı konak bilmem ne, ağalı paşalı kürt dizilerini seyredin siz en güzeli. tv'de ne gösteriyolarsa onu seyredin. tam da size hitap ediyo tv'ler ey moronik yapılanma!
    (kayzersouze, 15.06.2007 00:07)
  7. ''güldüm.hem de ipanasayesinde sağlıklı güldüm.''

son zamanlarda sinemalarda gerçekten ''korkutabilen'' film bulabilmek oldukça zor,bazıları gerçekten de gülünç olabiliyor.psikolojik gerilim veya gerilim türünün geneline bakarsak, şizofreni ayaklarını veya hoş ama boş olan kurguyu görebiliyoruz anca ne yazıkki.birer kült haline gelen eski korku film yapımları ise; ya çekim tekniğinden,ya yarattıkları klişelerden ya da zamanının ''korku'' anlayışı yüzünden şimdilerde pek korkutamıyor.günümüzden ve geçmişten bazı filmlere göz atalım:

the exorcist: evet, şeytanlar,ruhlar,iblisler modasının öncü filmi de denebilir bu film için.ama şimdi izlendiğinde, kafanın 360 derece döndüğü şu sahne gülünç geliyor mütemadiyen:

http://img523.imageshack.us/...

olayın taa buralardan ''the exorcism of emily rose'' seviyesine gelmesi ise sevindirici.

a nightmare on elm street: bu seri zamanında freddy’nin gerçekten herkesin kabusu olmasına sebep olmuştu adı üzerinde. kültleşmiş olan bu film, saftirik kurbanları ve mantık dışı ölüm sahneleri ile insanı güldürüyor.öyle ki bazen freddy’nin psikopat gülüşü bile şirin gelebiliyor .*
    http://img522.imageshack.us/...

scream: sidney ölse de kurtulsak dedirten teenage korku klasiği. wes craven, a nightmare on elm street’teki güldürü yeteneğini burada tavana çıkarmıştır.kurbanların saflığı burada da ortaya çıkmakta, katilin gelişi tüm filmlerde önceden tahmin edilmekte. birgün telefon çalsa, bana ''en sevdiğin korku filmi ne?'' diye sorulsa, scream derim patlatırım kahkahayı. şu otobanda scream maskesi satanlar var ya, aldım onlardan bir maske. küçük kardeşimi korkutmaya kalkıştım, maskeyi görünce güldü.

the ring: japon uyarlaması olan bu amerikan yapımı da oldukça gülünçtür.artık bir klişe haline gelmiş olan ‘yalnız anne ve çocuğu’ ikilemesinin güzel bir örneğidir,o ayrı.psikopat kızımız da eksik kalmaz tabi.kuyudan televizyona transfer olan bu kızımız belki de çağımızın vebası olan teknoloji tutsaklığına bir göndermedir, hicivdir.nefi değilsiniz siz, yapmayın hiciv falan. dark water’a gelince-ki hikaye yazarı (senaryo yazarı değil yani, anlatamadım pek)the ring’inki ile aynıdır(kôji suzuki)- o da bunun kopyasıdır. sadece sulu versiyonudur. iki filmi birleştirip, havuza dalıyorsunuz sonra saçları öne alarak dışarı çıkıyorsunuz(malum siyah saç gerek) çocuklar eğleniyor.

alien: bilim kurgu/korku türü olarak geçen 1979 yapımı bu filmde [ki sonra seri genişlemiştir: aliens(1986), alien:resurrection(1997) vs vs] ripley karakterinin külodu ve afedersiniz kıç çatalı insanı güldürür, hiç olmazsa gülümsetir .
    http://img526.imageshack.us/...

the shining:jack nicholson’ın başrol oynadığı bir stanley kubrick filmi. sırf stanley kubrick ismi bile filme saygı duyulması için yeterlidir.stephen king uyarlaması olduğu için de senaryo kalitesi yüksektir.lakin ''redrum'' yerine alt yazıda ''teyanic'' * yazılınca sandalyeden düşülür.hayır onu geçtim, oteldeki kimin nesi olduğu belirsiz ayı bile düşününce insanı yarmaya yeterli.
    http://img504.imageshack.us/...

jaws: (bkz: jaws ın hamsilerle saklambaç oynaması)
    yatmadan önce 100 diş darbesidir jaws.çoğu insanın izlediği, en azından ismini duyduğu, kilyos plajında da ‘çok açılma jaws vardır’ diyen amcaların bunu kanıtladığı film(1975 spielberg yapımı olanından bahsetmekteyim. daha sonra jaws serisi devam etti tabii).birçok korku filminde olduğu gibi ani iniş çıkışlı gerilim müziği ,jaws ile özdeşleşmiştir.
    -uygulama-
    nı nı nını nı nı nını (jaws yüzeye yaklaştıkça ses giderek artıyor)
    -uygulama-

jaws'ın polis çocuğuna dokunmaması ise ayrı bir komiktir. babam polis olana kadar denizde açılmayacam lan.

chucky:nasıl bir fantezinin ürünüdür, oyuncak bebeği katil yapmak bilemiyorum lakin bu seriden herhangi bir filmi izlemiş olan çocuğun kısa sürede kendine gelmesi mümkün değil. düşünsenize, sen gel oyuncak almak için ağla zırla, sabah akşam oyuncaklarla oyna; sonra böyle bir vahşeti gör. chucky bir oyuncak bebek olarak oldukça tatlı.bu inkar edilemez, hele fabrikası vardı ya bunların.ordakiler inanılmaz şirindi.bu chucky milleti bağlayıp biçtikçe, öldürdükçe ben gözümden yaş gelircesine gülüyordum. oyuncak bebek bu lan ,ahah.

the grudge: nam-ı diğer garez. the ring filmlerinde olduğu gibi siyah saç ,beyaz ten ikilisi burada da karşımıza çıkıyor.(hayır bu nasıl bir korku öğesi onu da anlamadım ki. f.e.a.r. adlı oyunda da siyah saçlı beyaz tenli artı kırmızı elbiseli kızcağız ortalarda dolanıyordu.)ilk filmde bir sahne vardı. yoko’nun çenesi düşmüş kanlı kanlı falan dört bir yanı. sonrası fıkra gibi. ''ne oldu sana? neyin var?'' şeklinde fantastik sorular ile karşılanınca yoko; ne yap şimdi? gül.
    zaten aniden arkada belirmeler bilmemneler, oldukça klişeydi.

the sixth sense:sonunu söyleyenlerin gırtlaklandığı filmdi bu.

---spoiler---
    http://img232.imageshack.us/...
    ---spoiler---

şunu hatırlarım: hayaletin teki ağzındaki kusmukla zavallı çocuğun üzerine doğru ilerlerdi.hem de bu hayalet mischa barton’ın ta kendisi.hep düşündüm, acaba yemekten mi zehirlendi diye.
    http://img527.imageshack.us/...

saw: testere serisi belki son yılların en başarılı gerilim türü filmlerinden biri. hostelgibi biraz vahşeti ön plana çıkarsa da silent hill gibi de çoğu klişeyi aşmış,house on haunted hill'de olduğu gibi çoğu zaman ‘ahanda siki tuttum’ dedirten bir yapım. kurgusudur, müzikleridir (özellikle saw 3 soundtrackleri harikadır. slayer'dan tut, lamb of god'a oradan disturbed'e… kesinlikle tavsiye edilesi . http://www.sawsoundtrack.com/ ) hepsi tek kelimeyle süper. lakin ayağı testereyle kesmek yerine telesekreter ile parçalamak veya bombayla ölmemek uğruna deriden kanca yolmak nasıl bir mantıktır anlamadım. bu mantık dışı eylemler de sinemada gözlemlediğim üzere bazı kişilerin dehşete kapılmasına, bazılarının ise gülmesine sebep oldu. zira ya senaristler insan psikolojisinin ve mantığının bu tür durumlarda çöktüğünü anlatmaya çalışıyor ya da tek akıllı biziz.

gel gelelim türk korku filmlerine.dabbe, araf, büyü vs. bunlar da amerikan etkisinde olduğu ve sırf ilgi çekmek veya gişe yapmak için dine bağlı çılgın senaryoları ile afedersiniz insanı kıçıyla güldürüyor. gen vardı bir de. ona hiç girmiyorum.

yukarıda bahsedilen filmler korku filmleri evet,hem de çoğu klasikleşmiş harika yapımlar.şaheserler,ona hiç lafım yok. korkuttukları da ortada. zira kimsenin filmlerin başından sonuna gülme krizi pozisyonunda kalacak kadar psikopat olduğunu sanmıyorum(gerçi var böyle bir korku filmi.geçen ay vizyondaydı hatta ismi de: the hills have eyes).tüm bu filmlere de saygı duyulmalıdır *. lakin en ufak bir gülümseme, dikkat dağıtıcı ve göze batan tek bir gülünç sahne bile filmi korku filmi yapmaktan çıkarabiliyor çoğu zaman. tıpkı yukarıda az biraz bahsi geçtiği gibi.

korku filmine ''güldüm'' diyen insanlar da böyledir işte.bu tür işler peşindedir.olsa olsa hava yapmaya çalışıyorlardır; ilgi çekmeye, ''ben cesaretliyim'' mesajı vermeye kasıyorlardır.evet evet,eminim ki amaçları budur.

insanlar çoğu zaman modellendiği için (ara: insan modeli) ; bu tip insanlara ''korku filmlerinde gülen insan modeli'' de denebilir.

ben de; turbo ecu fuel system, vtec controller,nos blow off valve* ile kendimi modifiye ettirdim.sırtıma da kırmızılı turunculu alev dövmesi yaptırdım, alevin etrafını da fosforlu yeşil çizgiler ile kontürlettim.artık daha pahalı bir modelim.
    (weirdlola, 04.07.2007 01:04 ~ 01:09)
  8. burda sözü edilen insanlar büyük olasılıkla korku filmlerinde anlık olarak gülen insanlar değil,sağda solda "hacı bilmemneyi izledim hiç korkmadım çok güldüm beyağ" diye saçmalayan insanlardır. bunların mantığıyla düşünürsek beğenmediğimiz her filmde , mesela m.ali erbil filmlerinde gülmemiz gerekir. sorarım bu insanlara acaba hababam sınıfı bilmemnerde de gülmüşler midir koltuktan düşene kadar? yahut filmin amacının tersine çalışıyorlarsa yine aynı zatın komedi filmlerinde ağlamışlar mıdır hüngür hüngür?
    bunlar weirdlolanın da dediği gibi ilgi çekmeye çalışan,marjinal imajı vererek sürüye katılmaya çalışan -herkes gothic oldu zati- gereksiz ötesi, "yok bilmemne sahnesi çok gerçek dışıydı çok güldüm" diyip salakça prim yaptığını sanan insanlardır.gerçekten modellenmiş insanlardır ve bu salakça lafları sarfedince yine weirdlola dan esinlenirsek nos taktırıp,benzin deposuna çiş yapan çocuk şeysi yapıştırmış gibi level atlamış hissedip coşmaktadırlar.
    (mathias bones, 20.10.2007 21:02)
  9. evet sinir olunan insandır. ancak izlenilen korku filmi kötü ruh serisi ise ya da türk korku filmi ise ,genelleme yapmıyorum, gayet normal karşılaşılanacak insandır.

şahsen tepenin gözleriserisinde gülmüştüm!
    (idiot, 30.05.2009 02:02)
  10. türk korku filmi izlemiş olma olasılığı yüksek insandır.
    (moonlight, 30.05.2009 02:05)
  11. komedi filminden de korkuyorsa güzel bir ironi oluşturur.
    (bir cinnet, 30.05.2009 02:10)
  12. korkudan çok güldüren basit senaryo sahibi bi film ise tebrik edilmesi gereken kişilerdir.(bkz: dabbe)
    (yeşil erik, 30.05.2009 02:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil