1950'li yıllarda artan abd-sovyet birliği rekabeti ve bunun sonucunda hızlanan
soğuk savaşideolojisiyle kore sorununa yaklaşım etkilenmiştir .
bazı olaylar ; örneğin esir kamplarında çıkan isyanlar , esir alınan kişiler basından gizlenmiştir.her iki olayın, daha sonraları gazetelerce öğrenilip, haberlerinin yapılması amerikan askeri yetkililerini zor durumda bırakmıştır.genel olarak bakıldığında,amerikan basının kore savaşını destekler mahiyette bir tavır sergilediği söylenebilir.
birinci, ikinci dünya savaşları'nda ve kore savaşı'nda, amerikan yönetimlerinin kararını destekleyen ve ulusal
konsensüsün sağlanmasına yardımcı olan amerikan basını, vietnam savaşı'nda aynı tavrı sergilemeyecektir.vietnam'daki amerikan yenilgisinden basının sorumlu olduğu tezi büyük destek görecektir.
ayrıca güney kore için bir şey söylemek isterim ki ; insanları türklere gerçekten hayran, minnet borçlular.en azından öyle göstermişlerdi. her sene en az 30 gazi torununu güney koreye götürüyorlar. yeme, içme, yol masraflarını elbette ki kendileri üstleniyorlar. çok güzel bir tarihi gezi yaptırıp en lüx yerlerde ağırlıyorlar. kura (sözde kura ne derece şike var ; ya da yok bilemicem , ben yedekten çıktım ) sonucu belirlenen torunlara 1 haftalık tatil veriyorlar. dedem kore gazisi olduğu için bu şansı ben de buldum. buradan teşekkür ederim. her ne kadar bizim dedelerimizin hakkı bunlarla ödenmese de en azından girişimcisiniz buna şükür . saygılar.