görseller
korekore

belki ilginizi çeker
  1. · güney kore
  2. · kuzey kore
  3. · nunchi
  4. · kibun
  5. · persephone
  6. · queenie
  7. · abdullah gül
  8. · george soros
  9. · kime sorsan gösterir
  10. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · uludağ sözlük
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · colin kazım richards
  5. · yeşim salkım
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · prison brake
  8. · kalitatif analiz
  9. · sana hiçbir şey demiyorum

kore  

1. asya'da kuzey ve güney olarak ikiye ayrılıp devletleşmiş ülke ve yarımada.
    (bkz: güney kore)
    (bkz: kuzey kore)
    (wondrous, 20.02.2005 20:34)
  2. yunanca kız. yunan mitolojisinde demeter'in kızı persephone için kullanılan tabirdir. (bkz: persephone)
    (tuygun, 28.04.2006 12:23)
  3. kültürünün kavranması için nunchi, kibun gibi ahlak ve davranış kavramlarının bilinmesi gereken ülke.
    (insanlığa adanmış bir hayat, 27.06.2006 05:07)
  4. (bkz: chorea)
    (pendulum, 26.08.2007 13:30)
  5. uğrunda ordumuzun savaştığı en uzak topraklar.
    macaristandaki gul baba dan tutun avrupanın birçok yerinde türk mezarlarına rastlarsınız ama türk tarihinde, mehmetçikin kan döktüğü en uzak diyar, dünyanın bir ucundaki koredir.
    ayrıca kore kurtuluş savaşımızdan sonra cumhuriyet tarihimizin (kıbrıs barış harekatı hariç) verdiği tek savaştır.
    (rosencroix, 29.08.2007 09:32)
  6. busburakın gidemediği ve bence gidenleri fena halde kıskandığı ülkedir*
    (artık yeni birşey söylemek lazım, 12.09.2008 10:53 ~ 10:54)
  7. sırf park chan-wook gibi bi şahsiyet çıkardığı için bile gidip görmenin üstüme farz olduğunu düşündüren ülke. o nasıl bi ruh hali, o nasıl bi psikolojidir?
    (suspiria, 12.09.2008 11:02)
  8. güneydeki devletin başkenti seul dünyanın en pahalı 3. şehridir. inanılmaz pahalı bir yerdir. belki de sevdiklerinize hediye almadan dönebileceğiniz yerlerden bir tanesidir.
    (colonel, 12.09.2008 11:40)
  9. 'kimchi' denen pis kokulu lahana turşusu kılıklı acılı yiyeceğin yendiği hatta sırf bunun için özel soğutucuları evlerde demirbaş olarak bulunduran insanların yaşadığı ülke.
    (kuroneko, 06.01.2009 23:40)
  10. ne için, kiminle ve neden savaştığımızı, onyıllar sonra dahi anlayamadığımız savaşın yaşandığı ülke.
    (hürriyet, 28.01.2009 23:56)
  11. minimal olarak tanımlanabilecek türde müzik yapan dusty kid in parçası
    (perfectlynothing, 29.01.2009 00:30)
  12. her yerde yoğun bir baharat kokusunun hakim olduğu ülke. öyle çok uzakdoğu gibi görünmez. seoul sokaklarında gezerken insanları çıkarırsanız eğer, amerikanın herhangi bir yerinden çok farklı değildir. yüksek binalar, canon reklamları, mcdonalds'lar, buger kingler, büyük ekranlarda avrilin yeni albüm tanıtımları.... yüksek hayat standartları. pahalı yemekler. pırasalı pide gibi bir şey yemiştik 15 dolar gibi bir şeydi. aynı paraya çinde sofrayı donatabilirsiniz.

yemek gibi çocuk okutmak falan da pahalı. insanlar çocuk yapmak için 5-6 yıl para biriktiriyorlar.

yemekleri gerçekten diğer uzakdoğu ülkelerine göre başarısızdır. çin'de, tayvanda yenecek bir şeyler bulunur ama korede zor. ben hiç burger king buldum diye bu kadar sevinmemiştim. feci derecede domuz eti tüketirler. köpek de yenmektedir. biri size kore'de soklarda köpek yokmuş derse inanın.

insanlar genelde kendi yazdıklarını okuyamazlar. taksi şöförleri ingilizce bilmez. ama türk lafı geçtiğinde hepsinin yüzünü bir gülümseme kapsar.

sigara nerdeyse her yerde yasaktır. yemek yemek için bir alışveriş merkezine gidildiğinde, yemekten sonra 10 dakika yürünür, dışarı çıkılır, sonra geri dönülür...

ps. aktarayım dedim ama itiraf etmeliyim, ideal sözlük yazarı muhabbetinden korkuyorum. giri tamamen bu tarz şeylerle alakasızdır.
    (zikandal, 13.07.2009 15:07)
  13. çok uzaktan akraba.
    (ursus, 07.10.2009 15:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil