o arkadaşa karşı hangi duyguları beslemeniz gerektiğini düşünmeden önce yaşamanız gereken olaylar silsilelerinden biridir.o tembel arkadaş her yerden kopya alır,stratejik bir yere oturmuştur,zekidir.topladığı kopyaları harmanlar en yüksek puanı o alır.siz elinizdeki orta geçer notla apışır kalırsınız.olayı bitiren son nokta ise kopyacının size gülerek gelip kaç aldığınızı sorması olur.
kopya verdikten sonra değiştirilen cevabın
yanlış, ilk cevabın ise
doğru olmasıyla gerçekleşebilecek hadise. adamın içine evlat acısı gibi oturur.
(atalante, 12.08.2007 01:02 ~ 25.07.2009 14:32)
(bkz:
veren el alan elden üstündür)
ps: lakin hocaya izah etmek göt ister.
- ehi ehi kaç aldın lan?
-ehi ehi uçuyom oluum 98 :)))
- ulan amına koduuumumun çocuğu benden almadın lan kopyayı
ben nası 64 aldım kafa mı yapıyorsun lan benle..
-ee evet senden aldım da bende yorum kattım anasını satayım alabildiğine salladım şerefsizim..
-senin yorumuna sıçayım ben bi daha verirsem topum lan..
eğer kopya verilen kişi, kopyaya kendinden de birşeyler katmışsa,yazılan cevap sizinkinden düzgün ve anlaşılırsa hocanın daha fazla not vermemek için elinde bir engel yoktur ve maalesef sizinde itiraz hakkınız bulunmamaktadır.
vakt-i zamanında bir ingilizce sınavında kendiminki dahil 6 ayrı kağıdı doldurduktan sonra başıma gelen olaydır. notlar bile aklımda;
1. kağıt:85
2. kağıt:85
3. kağıt:80
4. kağıt:80
5. kağıt:80
ben:70
(bkz:
hoca bana taktı)
o insandan bir daha bırak kopya almayı selam bile almayı rüyanda görme olasılığının bulunmadığı durum.
kopya alan kişinin nankör olduğunu gösteren olay. be adam madem kopya harmanlıyosun bana da versene kopyadan. upload da yapalım azcık...
(comex, 12.08.2007 12:04)
genelde hocaların kopyayı veren kişiden puan kırması ve sonucunda pişman etmesidir...
bu yöntem daha mantıklıdır. bir dahaki sefere kopyayı alan, havayı alacaktır..
hocanın ya size bir gıcığı olduğunu ya da arkadaşınıza özel bir sevgi beslediğini kanıtlayan durum.
dümbüklüktür.
yine murphy kanunlarının hayata yansımasıdır.
hocaların kağıtları gözleriyle okuma zahmetine girmediklerinin göstergesi olabilir.
son zamanlarda sürekli başıma gelen şey. evde o kadar çalış, didin, öğren. sınavda o 90 alsın sen 70. hem de kopyayı senden çeksin. ülkemizdeki eğitimin çarpıklığının bi örneği de bu olsa gerek...
damlata damlata göl yapmasını bilen insan evladıdır.ufak tefek bilgi kırıntılarından kendi zekasını da kullanarak ince ince bir oyayı işler gibi işlemiş kişidir.
-olm az yardım et lan 1 ne?
-şişşş daha çözemedim olm
-lan arif bari sen bişeyler de lan kalıcam yoksa
-bak yaz, acele et daha 5 soru var çözeceğim
-oki kanka hemmen yazdım........hişşt selim 4 ne lan az göstersene...hadi lan az çekil de bakıyım
-görebildiğini yaz ben devam edicem
-tamam can sen devam et...az daha sola...hah tamam yazıyom......cavit doldurdun lan sayfayı biri göstersene
-al bunrdan yazdım sen de yaz..
-şekersin şeker.........aysun kız az daha aç bacağını bağını göremiyorum
-hayvan bakmasana
-kızım kalıcam ocağına düştüm
-iyi be iyi bak işte
sonuçlar
-selim 40, arif 30, cavit 63, aysun 74, irfan 90
-koydum çocuuuu!!
-olm sen benden bakmadın mı lan
-ve benden
-ve benden
-ve benden
-yaaa şimdi anladınız mı sincaplar derleme yaptım olm ben!
bu bence büyük bi yalan ben bunu denedim eşit almak için hatta üç kere kontrol ettim yine de düşük aldım (kopyayı alan benim)
sınavlardaki yardımlaşma,dostluk,kardeşlik duygularının tavan yapmasıyla bütün notları yalayıp yutan öğrencinin,pek çalışmamış öğrenciye bütün sınav kağıdını göstermesi,bir de üstüne çalışmayan fakat şanslı öğrencinin kafadan attıkları ve zihnindeki bilgi kırıntılarıyla sınava ve kopyayı verene fena bir cevap olarak kallavi bir not almasıdır..hayat adaletsizdir,sınav daha da adaletsizdir netekim..
aslında bu olay kopyacı arkadaşın birden çok kaynak kullanıp harmanlamasından ötürü daha güzel bir karışım çıkarması sonucu olacak iştir.
örnek olaraktan: (%100 gerçektir.)
bendeniz:92 (hoca şokta, ben daha şoktayım hatta hoca sınavı 3 kere falan kontrol etmiş öyle diyor.) ece:76 neslihan:72 gizem:72
sınav sonundaki diyalog:
nes:kaç aldın yahu sınavdan
ben:92 aldım işte fazla geldi
(gizem damlar)
giz:ohaaaa 92 miii
ece:yuuuh sen nasıl 92 alırsın bir de bizden kopya çektin
ben:ehem şey gak guk bilmem ki..
sonuç: bir elin nesi var, iki elin sesi var.
(freyr, 21.04.2008 19:50)
sen kendi çabanla 3 soru yapabilmişken, o arkadaş muhtemel suretle herkesin doğru yaptığını bildiği soruları copy paste yapmıştır. ve dolayısıyla bütün soruları yapmıştır.
fedakar bir anne varmış. 5 çocuğa sahipmiş. maddi sıkıntı çeken bu ailenin kahvaltıda yalnızca 5 tane yumurtaları varmış ve anne, bu 5 yumurtayı çocuklarına paylaştırmış. çocuklar "e anne sen ne yiyeceksin" demişler. anne "hepiniz yumurtanızın yarısını bana verin, ananız taş yesin" demiş. o hesap...
sınavlar bok gibi geçmiştir. tek bir sınav kalmıştır. o sınava çalışılmıştır. sorular gelir gayet yapılabilecek sorulardır. yapmaya başlanılır. birden hocanın arka sıralara doğru gittiğini gören arkadaş fırsattan istifade sizin kağıdınıza bakar. onun yapamadığı soruyu yapmaktasınızdır. şok olur. birden telaşla geçirmeye başlar cevabı. sizde hafiften olaya sinir olmuşsunuzdur. çünkü sınavlara beraber çalıştığınız her bir haltı aynı derece bildiğiniz arkadaşınız açıklanan sınavlardan sizden 15puan fazla almıştır. 10puanlık soruyu bile paylaşmak istemezsiniz. kaparsınız kağıdınızı. samimiyete güvenen arkadaş abartır kendi elleriyle kağıdınızı açar. sinir olunur iyice yeter ulan deyip tamamen açarsınız kağıdı. çıkışta sıçarsınız ağzına. zaten dolmuşsunuzdur. çünkü bu sizin için bir yüzsüzlük örneğidir. üstelik son hafta derse girmemişsinizdir, arkadaş bak sende bunlar eksik not olarak al dememiştir. sonuç açıklanması beklenen sınav sonucu. konuşulmayan bir arkadaş.