|
|
- "nerelisin" sorusuna "gonyalıyım" cevabı vermek. *
- (bgz. ayar vermeg)
(bgz. gaafiyeye uygun badanasını çegmeg)
- nööörün sorusuyla muhabbete başlamak.
- abi, kanka, dost gibi sesleniş sözcükleri yerine dayım kelimesini kullanmak.
cümle içinde kullanalım:
+naber dayım?
-iyilik dayım ya noolsun
+ya sen git dayım ben sana getiririm istediğin cd'yi.
gibi.
- bir zamanlar dostum hay'ın buralarda yaptığı hede.
(bkz: o şimdi uzaklarda)
- memleketini açıklamak.
- annah,hazar gibi kelimeleri kullanmak.
ayrıca;
(bkz: http://www.resimload.com/...)
- konyaspor formasıyla gezmek
(murty, 05.01.2007 23:57)
- "ana pismilla", "annah dimissim", "annıyoooouuv" gibi şaşırma efektleri kullanmak yoluyla gerçekleştirilebilecek eylem.
- (bkz: manisalı olduğunu belli etmek)
- teşekkür ederim yerine allah razı olsun demek ile yapılabilecek belirtme.
- konya dışında olduğun zamanlarda etliekmek için deyim yerindeyse ölmek, mevlana'ya gitmek için can atan insanlara tuhaf tuhaf bakıp "lan hergün okula giderken önünden geçiyorum ben" demek, buluşulacak yer sorulduğunda istemli yada alışkanlığının kurbanı olup zafer demek, "orttaam" * , "goçum" * kelimelerini bol bol kullanmak, her gidilecek düğünde "etli pilavda varmıymış" diye sormaktır..
- bir silahın nasıl tekrar doldurulacağını gösterirken "it, it, şurdan" gibi basit, kayı boyu türkçesi zamanından beri bile fazlaca değişikliğe uğramamış bi ifadeyi "yiit, yiit, şordan, lan yit!" şekline sokabilmek.
- (bkz: konya etli ekmek)
(bkz: kafiye olsun taştan olsun)
- 50 gram pastırması yüzünden kokabilecek olan nadide sultan hayranı olma potansiyeli yüksek insandır kendileri kokulardan ve göğüs meraklıları olduğundan rahat anlaşılabilirler. meclisten dışarı laf sarf etmek bu kadar mı zor olur sorarım sizlere.
- nerde k harfi varsa hepsine g demek gonyalı
- dökmektir. örnek verelim: "bi çay döksene."
her düğünde pilav beklemektir, pilava gitmektir.
"bacanak napan?" sorusunu sık kullanmaktır. ("bacanak" "ortak"la yer değiştirebilirken "napan?" fixtir.)
gittin mi havzan'a gitmek; etliekmek, bıçakarası, mevlana -artık bu şekilde kullanılmıyor sanırsam- yemektir.
izlenimler bu şekilde efenim..
+1: bir de ayaza alışkın olmaktır. (o soğuğa rağmen, başka şehirden gelenler gibi yüz mimiklerini bir daha kullanıp kullanamayacaklarıyla ilgili teorilerle kafayı bozduklarını sanmam. yoksa halleri nice olurdu.)(gaia, 22.06.2007 23:22 ~ 23:42)
- - amedi gördüg mü?
- yoo görmedim, ee sen napan ortağım iyi misin?
- valla ne ossun işte takul tukul geçinip gidiyoruz anadıg mı.
- sarık,cübbe giyip çok miktarda tekel ürünleri tüketmek.
- msn ve benzeri chat olaylarında nickin sonuna 42 yazmak.
- kleri g diye, gleri ise k diye telaffuz etmek.havzan "etlekmeğe" gidip olağan ritüeli gerçekleştirmek.(bkz: bu böyle gider)
|