konur sokak   

adana çık aradan

1. içinde simit sarayları, kitapçı, cafe, kasetçi, dershane vs. barındıran sokak. yöntem dershanesi ile başlar, turhan kitabevi ile biter. ters istikametten geliyorsanız, durum değişebilir.
    (bkz: kızılay)
    (absynth, 27.11.2005 00:56)

2. bilimum deathci punk'ın (garip bir çeşni) takıldığı, eğer uzun saçlı, sakallı, bıyıklı, uzun favorili, piyırsingli, dövmeli, metal tişörtü giymiş (bkz: metal tişörtü) bir tipseniz bakışlarla taciz edilmeden yürümeniz imkansız olan sokak. sokağın yüksel caddesine yakın kısmında küçük dost ve imge bulunur, bu bölgede, komünist dergi satan gençlik ve oturan punk'lar sokağın demirbaşı haline gelmiştir artık, şaşırmayın onları görünce, sevin onları da onlar da insan nihayetinde...

sokağın başındaki üst geçitte bilimum ayyaş punk oturup günün muhtelif saatlerinde demlenmektedir, üst geçitten karşıya geçmek yerine caddeden karşıya geçmek hem olası bir kavga riskini azaltır (bu tipler içince, yanlarında kız da varsa artizlenebiliyorlar) hem de hafiften karanlık saatlerde tinerciler tarafından gasp edilme tehlikesi ile karşı karşıya kamazsınız. gerçi uzun süredir tinerci yok ama oralarda...
    (manticore, 17.07.2006 14:50)
  3. muhtemelen höt desen al sana bir göt diyecek özenti punkların aslan kral simba edası ile takıldıkları güzel bir sokağımız.
    (twinkle, 17.07.2006 14:52)
  4. bu sokakta, punk-sever gençlerin bulunduğu köprüye doğru, bir adet üç katlı, bahçeli bina bulunmaktadır ki sokağın, hatta kızılay'ın en güzel binasıdır bu bina. hem şık, hem sadedir; verdiği terkedilmişlik hissinin yanı sıra, insana 'bu kadar insan arasında, binayı yanlızca ben görüyorum' hissi de sağlar. .

yakın zamanda yıkılıp yerine bir iş merkezi kondurulacaktır muhtemelen. . çok feci. .

edith: yıkılmış ve yerine bir iş merkezi ossat kondurulmuştur.
    (otomatik kapı, 17.07.2006 14:59 ~ 14.01.2008 11:52)
  5. hayatımın bir dönemi bende bağımlılık yapan bir çok gereksiz insanla tanıştığım ama hepsini unuttuğum, istiklalin ankaradaki devamı niteliğinde olan sokak.birinin ordaki gençlere hayatın ne oduğunu anlatması gerekiyor sanırım.
    (a perfect tool, 10.02.2007 12:56)
  6. lazut cafe gibi hoş mekanlara da ev sahipliği yapan sokak.
    (aguney, 10.02.2007 13:13)
  7. içinde ankaranın bilimum rock-punk-metale özenip bu akımın gerektirdiği şekilde giyindiğini zanneden gençliğinin bulunduğu,fakat üzerinde sıralanan çok güzel kafe ve kitabevlerinin bulunması dolayısıyla benim de gittiğim sokak, ayrıca ne zaman gidersen git hep aynı kişilerle karşılaşman dolayısıyla kolay arkadaş edinebileceğin bir mekan. bu sokakla ilgili unutamadığım bir anım ise orada oturup büyük bir kalabalıkla birlikte müzik yapıp söylediğimiz gündür.
    (krissennia, 10.02.2007 14:59)
  8. içinde tuhaf sinyalcileri barındıran sokaktır.genelde 1 ytl ister bu sinyalci,asi gençlik...
    (daha orjinal bir şey, 06.06.2007 19:21)
  9. içinde cubana, nazım kültürevi, leman kültür gibi mekanları bulunduran, insanı gezerken rahatlatan, ferahlatan bir sokak ama "farklıyım abi" diyen bağıran bir çok tip barındırdığı için zaman zaman insanı geren bir sokak.
    (pandaros, 05.08.2007 17:07 ~ 17:07)
  10. kızılay'daki araç trafiğine kapalı fakat 3 saniyede bir ezilme tehlikesi yaşadığınız sokaklardan biri. kalabalık saatlerde zaten çeşitli arkadaşlar gruplarının arasında takılır kalırsınız, sinyal verip sollayacak yer de yoktur.
    (no more, 10.09.2007 01:37)
  11. araç trafiğine kapalı olan yüksel caddesi, meşrutiyet caddesi bölgesini kesen merdiven oturganlarını barındıran sokak.
    meşrutiyet caddesinden sonraki kısmı sadece blue*'ya giden yol olarak aklımda kalmış...
    (steinmetz, 10.09.2007 02:22 ~ 02:22)
  12. bilim sanat kitapevi önünde ya da engürü kıraathanesinde nihat genç ile karşılabileceğiniz sokak.
    (ozanudazai, 10.09.2007 03:22)
  13. artık ne yöne bakılsa aynı tip insanlara rastlanabilinen, insanı paranoyak edecek vaziyette lan ben az önce bunun aynısından görmemiş miydim sorularının kafada paso dönmesine neden olan ve artık iyice çoluk çocuk mekanı olmuş sokaktır. ancak hala imge, dost, ormancı, lazut gibi güzel mekanları bünyesinde barındırır. güzeldir.
    (jansset, 05.11.2007 19:57 ~ 30.11.2007 17:19)
  14. ankara'nın istiklal caddesi. bazaarlar, kafeler, kitapevleri vardır. mülkiyeliler lokali bu sokağı girişindedir. bu lokalin tam karşısında marjinal ergenler vardır; piyirsink, dövme, rastalı saçlar ile arz-ı endam ederler.
    (rapçi ergenler için (bkz: karanfil sokak) (bkz: dost kitabevi) )
    bi de bu sokağın sonundaki üstgeçidin meşhur merdivenleri vardır ki açık hava bardır burası. kutu kutu bira oyunu oynanır.*
    (viktorrap, 05.11.2007 21:09)
  15. (bkz: gizli bahçe)
    (bkz: leman kültür)
    (bosvermis bunye, 05.11.2007 21:10 ~ 21:11)
  16. konur 2 de plaklı figüran kahvesini barındırır.
    (dide, 05.11.2007 21:50)
  17. okumayı çok seven ancak okuyacağı kitabı satın alacak parası olmayan ve yine öğrencilik döneminde gerçekleştirilecek aktivitelerin geçtiği sokaktır. karanfil sokakta dost kitabevi ile başlar bu yol öncellikle beğendiğiniz bir kitabı gözünüze kestirirsiniz ve hızlıca okumaya koyulursunuz, yaklaşık 40-50 sayfa okuduktan sonra (ki ben bunu 20 dakikada gerçekleştirme pratikliğini edindim ) kitabın sayfasını aklınıza kaydedip bir sonra ki durak olan turhan kitabevine yönlenmeden bir sigara molası verilmesi ilaç gibi geleceğini de belirtmeden geçemeyeceğim. kaldığınız yerden okuma aktivitenizi devam edip yine 40 sayfa sonrası bu sefer hemen karşıda mülkiyelilerin yanında ki imge kitabevin de kitabınızın yarılanmış olduğunu fark edip çocuklar gibi şenim moduna giriyorsunuz. eğer kafanız hala alabilecek kapasitedeyse mimarlar odasının altında bulunan yani konur sokak dost kitabevine adımlarınızı sıklaştırıyorsunuz yok abi ben yoruldum diyenler için etrafta ki bilumum simit evleri hizmet sunuyor çayınızı simidinizi yediniz artık daha dinç bir şekil de kitap okumaya hazırsanız doğruu dost kitap evine gidiyorsunuz okuyabileceğiniz kadar okuyup ki bunu dikkat çekmeden yapmanız bir sonraki kitap serüveniniz için sağlıklı olacağı kanısındayım dosttan çıkıyor ve bilim sanat kitapevinde maksimum bu işi geçekleştirmeniz için 10 dakkanız var, fazlası dikkat çekiyor fazla durmadan son durağımız olan büyük imgeye gidiyoruz orada kitaplara göz gezdirmek için oturgaçlar var ve gayet samimi yardımsever danışmanları var siz kitabınızı sonlandırırken hafiften şekerleme yapayım demeyin sonra garip bakışlara maruz kalabilirsiniz. kitap yolu imge ile sonlanıyor ve siz bir kitap bitirmenin rahatlığıyla huşu içinde evinize doğru yol alıyorsunuz.keşke her yol kitap yolu gibi olsa.
    (yakışıklı değil ama karizmatik, 06.05.2008 14:50 ~ 14:51)
  18. istanbul'da yaşayan ve ankara'yı ziyarete gelen bir arkadaşımın görünce burası da ankara'nın kültür sokağı mı dediği sokak. öyle bir izlenim nedense arkadaş diyene kadar yoktu bende ama biraz isyan, başkaldırı sokağı olarak da görebiliriz. pek bi huzur verir aslında, güzeldir. kalabalığa karışır insan, kalabalıkla oturur ama yine de yalnız hisseder kendini, bir ağacın altında sigarasını içerken.
    (çiğ kestane, 06.05.2008 17:40)
  19. elinde kolası,ayağında converse'iyle 'ben komunistim' diye sürünen tiplere rastlayacağınız yer..
    (rainwizard, 20.07.2008 10:22)
  20. (bkz: konur özentileri)
    (bkz: emo dövmek)
    (rainwizard, 20.07.2008 10:23)