|
|
- bisikletler için el freninin icat edilmediği zamanlarda kullanılan harika bi pedal türüdür kendileri! bisikleti, pedalları geriye doğru çevirme hızınızla doğru orantılı olarak durdura ya da yavaşlatabilir! sürmesi eğlencelidir! süper artistik hareketler yapılabilir bunlarla!
- bu tip pedallara sahip bisikletlerin arka teker mili kalın olur, ayrıca alışık olmayanlar zor kullanır, hatta kullanamaz.
(venom, 06.01.2007 18:03)
- güvenlik açısından en iyisidir. kesin çözümdür. yokuş aşağı giderken ön müydü arka mıydı fren arama derdiniz olmaz. her zaman tutar ki zaten bu pedal da tutmazsa siki tuttunuz demektir.
- zincir çıkarsa yandınız demek.
- ilk hızı aldıktan sonra selede oturup yol boyunca süzülürken, pedalları "tırrrrrrrrr" diye geriye çevirmenin tadını veremeyen fren teknolojisidir.
(mavio, 07.01.2007 18:37)
- fren olayına son noktayı koymuş bisiklet modelidir.ilk çıktığı zamanlarda mahallede tek çocukta vardı ve hepimiz ona kıldık.
- bisiklette fren papuçları olmadığından ''vah papuçlar eridi'' derdi olmazdı.
- bisiklet sürerken boşa bıraktığınızda keyfine geriye pedal çevirmeyi seven bir kişiyseniz (benim gibi), bir türlü alışamayıp sevemeyeceğiniz türde bisiklettir. hala da sevmem...
- tekerlek katili
- bisiklet sürme zevkini işkenceye çeviren unsurlardan.
- göbek fren de denirdi. süper bir mekanizmaydı. tek sorunu ayaklar pedaldayken boşta gidilemezdi. sürekli pedalın dönmesi gerekirdi. bu sistem dolma tekerlerle kullanıldığı takdirde faydalıdır. yoksa benim diyen lastik en fazla iki ay dayanır.
- şöyle bir hikayesi de vardır..
90 lı yılların başı bir gün, abi önde kardeş arkada kontra pedal mevcudu bisikletle gezinirler. derken abi kaptırır kendini. pedalı çevirir de çevirir..kardeş her an uçma korkusuyla tırsmıştır..
-abi biraz yavaş..
+korkma ortaam hiç bişi olmaz.kontra pedal bu!
biraz daha hızdan sonra kardeş yine dayanamaz.
-abi valla uçucaz biraz yavaşla..
+kontra pedal dediiiiim..korkma sen.
iyice bisiklet hız almışken ne olduysa kardeş,abi ve bisiklet başka taraflara uçarlar. kardeş parça pinçik dizini önemsemeden kalkıp abiyi yumruklamaya başlar.
+valla kontra pedaldı,noldu anlamadım ben de! *
- bisikletin abs' si sayılır.yine de fazla güvenmemek gerekir.sonuçta arka tekerde.
- 70lerde kaptan marka bisikletleri ayrıcalıklı kılan özellikti bu...
- bir mekanik şaheser.ayrıca efsanevi hareketi yapma zevkini kat be kat arttıran özellik.hastasıydık*
(bkz: göt attırmak)
|