konjonktivit 

adana çık aradan

1. gözünüzdeki lensin çıkmamasını sağlayan,acısı yüzünden kafanızı duvarlara vurduran (arada bir yere de kafamı vuruyorum) ,sabahları bir saatlik belki daha da fazla bir sürede gözlerinizde yanma meydana getiren,göz kapaklarınızı kaldıramamanıza acıdan ağlasanız bile hala gözlerinizi açamamanıza sebep olan göz iltihabı.lanet hastalık..
    verilen bilmem kaç kutu steril göz damlası kullanımı sonrası evden çıkmama yasağı da getiriyor bu hastalık.
    göz damlalarına günde dört kere maruz kalmakta cabası.
    (frozen, 26.11.2007 18:34)
  2. kortizonlu ya da antibiyotikli göz damlalarıyla iki günde geçer. ama o iki günde alt göz kapağına kum doldurulmuş -kaçmış demiyorum- kadar acı verir. bunun nedeni de biriken bakterilerdir, zaten teşhisi koymak için çektiğiniz acı yetmez gibi gözünüze bant sokup kültür testi yaparlar.

gözün kıpkırmızı olması, yaratık gözüne dönmesi hatta bazen tamamen kapanması diğer belirtilerdir.
    ekseriyetle sınav döneminde başa gelmesi ise vücudun; "lensleri gözlerle entegre etme" mesajı olarak algılanmalı olabilir. bilemem.. 3'te yatıp 7'de uyanacaksam lensten başka işim mi yok demek istiyorum. (o da değil bozulmasaydın eşşeğin evladı)

haa bir de kedilerde de görülebilir ki bu tamamen sahibinin hayvanlığıdır.
    (kum, 12.04.2008 13:37)
  3. lens en büyük tetikçisidir. özellikle yaz aylarında gerçekleşme olasılığı artar. lens kullanan her insanın kaçınılmaz sonudur. ağrı desen ağrı değil, yanma desen yanma değil; tarifi imkansız bir acıdır. mutlaka doktor tedavisi gereklidir ama doktora gidene kadar çay kompresi de çok iyi gelir.
    (dide, 17.06.2008 18:07)