belki ilginizi çeker
  1. · hacı abdullah lokantası
  2. · her yaz tatilinin hüsranla sona ermesi
  3. · ağza oturan on numara laflar
  4. · yarasa gübresi
  5. · hoşaf
gündem
  1. · google wave
  2. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  3. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · yeşim salkım
  6. · öğretmenler günü
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · gurbet elde bir başıma neyleyim
  9. · sözlükte okuyacak bir şey bulamamak

komposto  

1. buz gibi içilmesi makbul olan içecek. içinde mevsim meyvesi yemişleri yüzer, önce yemişleri yer sonra suyunu kaşıkla içersiniz. ayva, çilek, vişne, erik, şeftali gibi birçok çeşidi mevcuttur.
    (saçmaladı yine bu, 08.02.2007 04:23)
  2. içecek mi yiyecek mi belli olmayan sıvı. zira eğer içecekse; neden bardağa koyup içmiyoruz? eğer yiyecekse; (konuşturtma lan beni öyle yiyecek mi olur su gibi)

işte bu çelişkiden dolayı dış mirakların türkiye üzerinde oynadığı oyunun bir parçasıdır komposto. türk aklını böyle şeylerle kurcalayıp dünya yönetimine geçmesine engeldir. zira akılda komposto varken fetih yapılamaz, (hadi biraz modernize edelim stratejik hareketler gerçekleştirilemez.) ayrıca derin devlet de dış mihrakların bu oyununa alet olmuştur ve beynimize hoşaf diye bir kavram yerleştirmiştir. böylece türk halkı sadece komposto (ya da hoşaf) denen zımbırtının yiyecek mi içecek mi olduğunu düşünmeyecek ayrıca buna komposto diyenler ve hoşaf diyenler olarak ikiye bölünecektir. kardeş kardeşi öldürecek, ülke kaosa sürüklenecektir.

buradan türk halkına sesleniyorum, lütfen dış mihrakların ve türkiye'deki yardımcıların oyununa gelmeyin! kompostoyu falan bırakın, fetih hazırlıklarına başlayın! sefere gidiyoruz! ilk hedef yunanistan!!!
    (bokakonansinek, 08.02.2007 04:33)
  3. compostea den dilimize geçtiğine ya da bizden onlara geçtiğine inandığım kelime

biz kim onlar kim? e herşeyi de ben mi söylücem sevgili arılar
    (manco, 15.06.2009 21:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil