(bkz: kaltakkıran)
işim gereği çok fazla kimlikle haşır neşir oluyorum. o vesile ile karşılaşmıştım. 25-30 yaşlarında bir adamdı bu şahıs. soyadından daha enteresan olan hala bu soyadı değiştirme çabasında bulunmamış ve böyle yaşamaya devam etmiş olmasıydı bana göre
insanları abuk esprilere maruz bırakan soyadlarıdır. (bkz: kendimden biliyorum) insanlara bıkmadan usanmadan soyadınızın hikayesini anlatırsınız. ama bi yerden sonra koy d.tüne mantığı ile yapılan esprilere salak salak gülersiniz.
bende de var bunlardan bir tane. istiklal harbi'ne dayanan bir hikayesi olmasına rağmen aklımın almadığı bir şekilde babam bize annemin soyadını vermek istemiş biz çok küçükken. ileride utanmayalım, sorun yaşamayalım diye. ilkokuldan itibaren hiç üşenmeden espri yapan herkese anlamını anlattım, gurur da duydum bununla. aşağılayıcı olmadan komik olabilen soyadları gurur kaynağı da olabiliyormuş bazen.
mükemmel (!) soyadlarına sahip vatandaşlarımız tarafından taşak malzemesi yapılan ve "komik soyadları" olarak nitelendirilen soyadlarıdır. hiç bir komiklikleri yoktur. hepimiz paşa soyundan geliyoruz zaten.