|
|
- klasik öğretmen repliğidir.
komik olan şeyin sınıfa ulu orta söylenemeyeceğini bildiklerinden habire tekrarlarlar.
- en kötü durumlarda söylenen söz. genelde bozulmamak için başvurulur bu söze. ama her halükarda bozulabilir.
- gülme ile komik bir şey olma arasındaki anlamsız neden sonuç ilişkisini kurmaya yönelik kişilerin söyleyeceği söz öbeği. gerizekalı öğretmenler; bir kişinin gülmesi için illaki komik bir şey olması gerekmediğini öğrenememiştir. insan en acılı ve hüzünlü halinde bile gülebilir.
- (bkz: arkadaşlarının önünde rencide etmeyeyim)
- "komik bir şey varsa biz de gülelim" diye soru yöneltildiğinde gülünebilecek anlamlı bir neden söylensede gülmez ve cezalandırır kimi, yaşadım biliyorum.
buradan anlıyoruz ki amaç sadece ceza vermek sorunun yöneltilmeside
"söyleyemesin öyle sap gibi kalsın daha bi rezil olsun" düşüncesiyle, tahminimce
- bir de bunun "ne konuşuyorsunuz orada?" versiyonu vardır. eğer ki; "arkadaşa bir soru sordum" derseniz ve akabinde hoca "biz burda neciyiz, bize sorun uleyn" derse iyice cinnetlik bir olaydır. zaten sevilmeyen bir hocaysa "iyi o zaman size/sana soruyorum şimdi ..." diye cevap verilmesi müstehaktır.
- (bkz: tek tek mi uyaralım)
|